Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης η Ρούλα Πισπιρίγκου - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η  ίδια διαθέτει όλα τα κριτήρια που απαιτεί ο νόμος ώστε να βρίσκεται υπό περιοριστικούς όρους και όχι προφυλακισμένη - «Λέμε ευθέως ότι δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι διαφορετικό από ιατρικό λάθος με την Τζωρτζίνα», υποστηρίζει - «Το κλάμα της είναι βουβό, έχει ιδιαίτερο στυλ και της στοίχισε αφάνταστα στην έρευνα»

πισπιριγκου_jpg_2
Με γοργούς ρυθμούς, εξελίσσεται η έρευνα του Ανθρωποκτονιών και της ανακρίτριας για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου των τριών παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου στην Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται από χθες στον Κορυδαλλό.

Στο μοναχικο κελί του 1ου ορόφου των φυλακών Κορυδαλλού, υπό την αυστηρή και 24ωρη επιτήρηση (όπως αποκάλυψε το protothema.gr υπάρχει φύλακας έξω ο οποίος της ανάβει το τσιγάρο όταν χτυπήσει το παραθυράκι καθώς αν και μανιώδης καπνίστρια, της έχουν αφαιρεθεί αναπτήρας και σπίρτα υπο τον κίνδυνο προβεί σε κάποια ακραία ενέργεια) ζήτησε και αναμένεται να λάβει τηλεόραση προκειμένου να παρακολουθεί τα γεγονότα και κυρίως τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη που σίγουρα λένε πηγές θα καθορίσει τις εξελίξεις και τις δικές της ενέργειες.

Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης

Όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων της, Όθωνας Παπαδόπουλος στο OPEN, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.  «Θα προσφύγουμε στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενοι την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης, με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει μια ποινική δικογραφία που γεννά ερωτηματικά για τον ακριβή χρόνο θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Γεγονός από το οποίο εξαρτάται ο προσδιορισμός του χρόνου χορήγησης της κεταμίνης στο παιδί.

Υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να ερευνηθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες. Αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Χρόνος που φέρνει συνέπειες για την ίδια όσο παραμένει στη φυλακή. Αυτό που λέμε είναι ότι όσο χρειαστεί για να ελεγχθεί η βασιμότητα των ισχυρισμών της η ίδια ζητάει να είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Έχει τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, δεν έχει εγκληματικό παρελθόν, είναι πρόσωπο γνωστής διαμονής και δεν υπάρχει περίπτωση φυγής».

Σε ερώτηση για την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη που αναμένεται εναντίον της 33χρονης, ο Όθωνας Παπαδόπουλος απάντησε: «Ο σύζυγός της μέχρι προχθές ήταν στο πλευρό της και της δήλωνε την ηθική συμπαράστασή του. 24 ώρες μετά τον εγκλεισμό της υπήρξε μια αδικαιολόγητη αναστροφή της στάσης του. Αυτό που αναρωτιέται η κ. Πισπιρίγκου είναι πως άλλαξε στάση ολοκληρωτικά μέσα σε μια ημέρα ο κ. Δασκαλάκης.

Όσον αφορά στην κεταμίνη, είπε επίσης: «οι ειδικοί μας λένε ότι αν έχει γίνει κάποιο λάθος κατά τη χορήγηση και έχει χορηγηθεί άλλη αντί άλλης ουσίας, θα ήταν θανατηφόρο. Είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να έχει συμβεί το λέμε ευθέως».
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2y2ewuvy29)


«Το κλάμα της είναι βουβό»

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε επίσης και στον ΑΝΤ1 λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το κλάμα της είναι βουβό. Ενώ βλέπεις τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια, δεν ακούγεται κανένας ήχος. Έχει ιδιαίτερο στυλ που στη συγκεκριμένη έρευνα της στοίχισε αφάνταστα. Σίγουρα δεν είναι ο τύπος που καταρρέει και κλαίει με λυγμούς» και πρόσθεσε: «ο τρόπος εκδήλωσης και εκφοράς των συναισθημάτων ακόμη και ο τρόπος έκφρασης του λόγου είναι δικός της. Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αν πάτε σε έναν γάμο, μια χαρά, μια κηδεία θα δείτε 100 άτομα να αντιδρούν με 100 διαφορετικούς τρόπους, δεν μπορώ να βασιστώ στο κριτήριο της συμπεριφοράς. Έχει δικό της στυλ. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι η φωνή της για ο, τιδήποτε κι αν λέει, έχει τον ίδιο τόνο. Ίσως είναι και γνώρισμα των νεότερων παιδιών που ξοδεύουν πολλές ώρες στο διαδίκτυο».

Ο δικηγόρος επίσης τόνισε: «είχα σχηματισμένη εικόνα από τα ΜΜΕ για την Ρούλα Πισπιρίγκου. Μετά την επαφή που είχα μαζί της στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και μετά την ανάγνωση της δικογραφίας μου δημιουργήθηκαν αμφιβολίες. Συνήθως και το λογικό είναι να συμβαίνει το αντίθετο».

Επίσης αποκάλυψε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε κάποια στιγμή στο ανακριτικό γραφείο ότι «θέλω να πάω στα παιδιά μου», να επισκεφθεί τα μνήματα και αναρωτήθηκε τι θα γίνει απο εδώ και πέρα, ενώ αναρωτήθηκε για την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας για την προφυλάκισή «γιατί δεν ακούτε αυτά που σας είπα».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cj2w7z8h4swp)




Ειδήσεις σήμερα

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για 4η δόση - Αλλαγές και στον βασικό εμβολιασμό

Τα έκανε όλα τόσο λάθος που βγήκε εκτός MasterChef

Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων χορηγούν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης