Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αντιπολεμική συναυλία στο κέντρο της Αθήνας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αντιπολεμική συναυλία στο κέντρο της Αθήνας

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Κλειστή η Σταδίου

antipolemiko_syllalitirio_xr
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα Προπύλαια ενώ αντιπολεμική συναυλία διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας στις 13.30 με σύνθημα: «Δε φτάνει να αγαπάς τον άνθρωπο και την ειρήνη...πρέπει να αγωνίεσαι για αυτόν!(Γ.Ρίτσος)».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κλειστή παραμένει για την ώρα η όδος Σταδίου.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Προπύλαια 14/3/2022

Στην αντιπολεμική συναυλία θα τραγουδήσει και η Νατάσσα Μποφίλιου.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, χαίρομαι πάρα πολύ που συμμετέχω», δήλωσε στους δημοσιογράφους η γνωστή τραγουδίστρια.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο Προπύλαια - Δήλωση Νατάσας Μποφίλιου

antipolemiko_syllalitirio__1_
antipolemiko_syllalitirio__2_
antipolemiko_syllalitirio__3_
antipolemiko_syllalitirio__4_
Κλείσιμο




Συγκεκριμένα στο κάλεσμα τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν:

«ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 14 Μάρτη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην αντιπολεμική συναυλία στις 13:30 στο Σύνταγμα!
Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία!

ΟΧΙ στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Οι Φοιτητές της Αθήνας με τις αποφάσεις των Συλλόγων μας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό!! Καταδικάζουμε τη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία! Τα όποια προσχήματα αξιοποιεί η κάθε πλευρά για την πολεμική αναμέτρηση με θύματα τους λαούς, δεν μπορούν να κρύψουν ότι η σύγκρουση είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με τη Ρωσία! Αυτές οι αντιπαραθέσεις για τα μερίδια των αγορών, τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και τις σφαίρες επιρροής έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για όλους τους λαούς της περιοχής. Ο ουκρανικός λαός πληρώνει εδώ και μία δεκαετία τους ανταγωνισμούς και τις επεμβάσεις για τις σφαίρες επιρροής, έχοντας από τη μία μεριά τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που το 2014 οργάνωσαν στην Ουκρανία ένα άθλιο πραξικόπημα, στηρίζοντας παραστρατιωτικούς μηχανισμούς και ναζιστικές οργανώσεις, και από την άλλη τη Ρωσίας, που προωθεί τα δικά της συμφέροντα, αποσπά εδάφη της Ουκρανίας και τώρα επεμβαίνει και στρατιωτικά σε αυτή τη χώρα.

Η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, με την ουσιαστική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και άλλων, εμπλέκεται άμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την πολεμική αναμέτρηση στην Ουκρανία! Μάλιστα η κυβέρνηση κλιμακώνει την εμπλοκή της χώρας μας, στέλνοντας όπλα, εντάσσοντας φρεγάτες στη συνοδεία γαλλικών και αμερικανικών αεροπλανοφόρων στο Αιγαίο και προετοιμάζοντας μέχρι και αποστολή ενόπλων δυνάμεων!! Βάζουν τον ελληνικό λαό στο στόμα του λύκου! Μας μπλέκουν σε μια αντιπαράθεση με απρόβλεπτες διαστάσεις όπως αποδεικνύει η εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών σε όλες τις χώρες, η τεράστια συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ανατολική Ευρώπη, οι απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών! Η Ελλάδα γίνεται έτσι θύτης άλλων λαών και χωρών, αλλά και ελληνικός λαός μετατρέπεται σε θύμα, αφού γίνεται στόχος βαριών αντιποίνων!

Ο ελληνικός λαός πληρώνει κάθε χρόνο 4 δις ευρώ κάθε χρόνο για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, την ίδια ώρα που εκτινάσσεται η ακρίβεια και η φτώχεια!!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό, στο λαό της Ρωσίας και τους λαούς των υπόλοιπων χωρών με τον αγώνα και την πάλη μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με το να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, απαιτώντας να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

Στη μεγάλη συναυλία συμμετέχουν:
Νατάσσα Μποφίλιου, Βιολέτα Ίκαρη, Απόστολος Ρίζος, Προδρόμου Βασίλης, Πράπας Βάιος, Γισδάκης Βασίλης, Κυραμαριός Παντελής, Πολυξένη Καράκογλου, Raibo, Ποτ Πουρί , Demon-fox, Κώστας Χατζηκυριάκος-Σβώκος (από Altera Vita), Traitors Band (39ο ΓΕΛ Αθηνών), Peace until dawn (Μουσικό Σχολείο Αθήνας)».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτυρίες σοκ από Ουκρανούς για εν ψυχρώ εκτελέσεις αμάχων από Ρώσους στρατιώτες στα χωριά γύρω από το Κίεβο

Αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Κίεβο - Τουλάχιστον 1 νεκρός και 12 τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης