Στη λίμνη Παμβώτιδα αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τελικά τον κύκνο της Καστοριάς που αρνιόνταν να απομακρυνθεί από το Κέντρο Περίθαλψης όπου το ταίρι του είχε μεταφερθεί τραυματισμένο και έχασε τη μάχη για τη ζωή.
Περίπου μια βδομάδα μετά τον θάνατο του θηλυκούκύκνου, το αρσενικό παρέμενε έξω από το κτίριο περιμένοντας μάταια το ταίρι του. «Δεν έμπαινε καν στο νερό, στη λίμνη Καστοριάς, και κινδύνευε καθημερινά και από τα αδέσποτα σκυλιά αλλά και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το Κέντρο Περίθαλψης, τονίζοντας ότι κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του σε άλλη λίμνη. Έτσι, από χθες το πρωί, ο κύκνος κολυμπάει στα νερά της Παμβώτιδας σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών, ο κύκνος μεταφέρθηκε ύστερα από συνεργασία των δύο δήμων και με τη συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Από τις τελευταίες βόλτες στην πόλη μέχρι το πρώτο βράδυ στο νησί, τα γυναικεία παπούτσια της νέας συλλογής Parex SS26 είναι σχεδιασμένα για όλες τις μικρές μεταβάσεις του καλοκαιριού
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.