Euroferry Olympia: Κλιμακώνεται η αγωνία όσο ρυμουλκείται το πλοίο, παρέμβαση Μητσοτάκη ζήτησε σύζυγος αγνοούμενου

Euroferry Olympia: Κλιμακώνεται η αγωνία όσο ρυμουλκείται το πλοίο, παρέμβαση Μητσοτάκη ζήτησε σύζυγος αγνοούμενου

Η ρυμούλκηση, μέχρι στιγμής, γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπολογίζεται ότι το πλοίο θα φτάσει στον Αστακό αύριο, αργά το μεσημέρι - Η σύζυγος του αγνοούμενου Νικόλα Μπεκιάρη, Βένια, αποκάλυψε ότι ο άνδρας της δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο - Τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Παρασκευή

000_323L9ME
Οργή, πόνος και πολλά αναπάντητα «γιατί» ταλανίζουν τους συγγενείς όσων αγνοούνται μετά την κόλαση στο Euroferry Olympia. Μετά την απόφαση για ρυμούλκηση του πλοίου σ’ ένα λιμάνι, δεκάδες ναυτικά μίλια μακριά από την Κέρκυρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βιώνουν τα τελευταία 24ωρα ένα μόνιμο καθεστώς αγωνίας. 

«Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι! Δεν είναι αγνοούμενοι! Είναι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα καράβι!»... Πέντε μέρες αφότου ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο, οι συγγενείς εκφράζουν τον θυμό τους καθώς ακόμη δεν ξέρουν τι απέγιναν οι άνθρωποί τους. Η αγωνία για τους συγγενείς των 10 αγνοουμένων επιβατών κλιμακώνονται, αφότου έγινε γνωστό ότι οι έρευνες «παγώνουν», όσο το πλοίο θα ρυμουλκείται από την Κέρκυρα στον Αστακό, όπως αποφασίστηκε.
Η ρυμούλκηση, μέχρι στιγμής, γίνεται με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 4 μίλια ανά ώρα, υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπολογίζεται ότι θα φτάσει στον Αστακό, αύριο, αργά το μεσημέρι. Η διαδικασία αυτή κρίθηκε απαραίτητη, μετά την εισήγηση της πυροσβεστικής.

Το κατώφλι του λιμεναρχείου της Κέρκυρας για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, πέρασε ο 22χρονος Λευκορώσος. Ο επιβάτης που ξεπρόβαλε το πρωί της Κυριακής στο κατάστρωμα του φλεγόμενου πλοίου, είναι υγιής παρόλο που βρισκόταν 54 ώρες μέσα στη κόλαση της φωτιάς και των τοξικών καπνών.

Ο νεαρός οδηγός φορτηγού, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες για τα όσα εκείνος έζησε τις εφιαλτικές εκείνες ώρες στις αρμόδιες αρχές, όσο νοσηλευόταν, για προληπτικούς λόγους, στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Τη Δευτέρα το  βράδυ ο εφιάλτης επέστρεψε όταν ξαφνικά ακούστηκαν εκρήξεις και τεράστιες φλόγες. Τα πυροσβεστικά σκάφη ρίχτηκαν ξανά στη μάχη της κατάσβεσης.

Κλείσιμο
Η φωτιά καίει από τα ξημερώματα της Παρασκευής και παρ’ ότι οι δυνάμεις παλεύουν να ψύξουν τις λαμαρίνες εξωτερικά, το θερμικό φορτίο στο εσωτερικό του πλοίου παραμένει υψηλό.

Τις επόμενες ώρες, οι συγγενείς των αγνοουμένων θα μεταφερθούν με μέρυμνα του υπουργείου Ναυτιλίας στον Αστακό, προκειμένου να είναι παρόντες στις νέες έρευνες.

Το υπουργείο Ναυτιλίας λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης με σκοπό τη μετακίνησή του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου, στον Αστακό γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της οικογένειας του αγνοούμενου Νικόλα Μπεκιάρη, η οποία θεωρεί απαράδεκτη αυτή την απόφαση. Η οικογένειά του πιστεύει ότι ο ανθρώπός τους είναι ζωντανός κι εγκλωβισμένος μέσα στο πλοίο.

«Είναι απαράδεκτο που το υπουργείο αποφάσισε να μεταφερθεί το πλοίο στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας . Στις 15 ώρες που θα κάνει το πλοίο να φτάσει θα υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί οποιοσδήποτε ζωντανός» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του Νικόλα Μπεκιάρη.

«Είναι ζωντανός και περιμένει να τον βοηθήσουμε»

Η σύζυγος του αγνοούμενου Νικόλα Μπεκιάρη, Βένια αποκάλυψε ότι ο άνδρας της δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο γιατί το θεωρούσε σαπιοκάραβο. Τα ίχνη του έχουν χαθεί από την Παρασκευή τα ξημερώματα όταν και ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.

Από την Κέρκυρα, η κ.Μπεκιάρη έκανε δραματική έκκληση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα καθώς όπως δήλωσε χάνονται πολύτιμες ώρες.

«Ζητώ άμεσα κινητοποίηση!», τόνισε η κ. Μπεκιάρη.

Η ίδια δεν χάνει την πίστη της και τις ελπίδες της και δηλώνει πως ο άνδρας της είναι ζωντανός περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία.


«Ο άντρας μου είναι ζωντανός και περιμένει να τον βοηθήσουμε.Πιστεύω ότι είναι εγκλωβισμένος βοηθήσουμε.Είναι ένας έμπειρος οδηγός και λόγω της εμπειρίας του πιστεύω ότι βρίσκεται σε ένα ασφαλές σημείο μέσα στο καράβι, αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας και περιμένει από εμάς να τον βρούμε και να τον σώσουμε. Δεν θέλω να ακούω ότι είναι αγνοούμενος ο άντρας μου» λέει η Βένια Μπεκιάρη και συνεχίζει: «Ο άντρας μου δεν ήθελε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο πλοίο γιατί έλεγε ότι ήταν σαπιοκάραβο. Οι συνθήκες υγιεινής δεν ήταν καθόλου καλές. Καταλαβαίνω ότι οι άντρες της ΕΜΑΚ κάνουν καλή δουλειά αλλά πρέπει να βρεθεί ο σύζυγός μου, γιατί δεν αντέχω άλλο».

«Το Euroferry Olympia ήταν ένα πλωτό φέρετρο»

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τα μέτρα ασφαλείας, από τις εικόνες που δείξατε, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπήρχαν» ανέφερε μιλώντας στο Mega ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια του αγνοουμένου Νικόλα Μπεκιάρη.


«Ήταν ένα πλωτό φέρετρο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό» πρόσθεσε ο δικηγόρος, σημειώνοντας ότι η καθυστέρηση στις έρευνες για τους αγνοούμενους θα είναι καταστροφική.

«Ακόμα και ελάχιστες ελπίδες να υπάρχουν για να βγουν ζωντανοί, τότε χάνονται και αυτές» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε το πλοίο να πάει σε έναν πιο κοντινό προορισμό, όπως η Κέρκυρα ή η Ηγουμενίτσα.

«Ακόμα και τώρα, εγώ το λέω, το πλοίο αν γίνεται να πάει στη Λευκίμμη ή την Ηγουμενίτσα» τόνισε ακόμη ο κ. Λύτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν 30 ώρες για να ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Αφού θα πρέπει να καλύψει μια απόσταση 90 μιλίων και η ταχύτητα ρυμούλκησης δεν ξεπερνάει τα 3 μίλια. Όπως γίνεται αντιληπτό η επιχείρηση εντοπισμού των 10 εγκλωβισμένων θα αρχίσει μετά από 30 ώρες. 

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Omicron οδηγεί σε σταθεροποίηση της κατάστασης» είπε ο Τσιόδρας, που βλέπει σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα

Ζελένσκι: Δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ευρείας σύρραξης με τη Ρωσία

Συρμαλένιος συμφωνεί «εν μέρει» με Τσακαλώτο για τις ατυχείς επιλογές συμβούλων από τον Τσίπρα
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης