Euroferry Olympia: Μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού - 30 ώρες αγωνίας

Euroferry Olympia: Μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού - 30 ώρες αγωνίας

Το πλοίο μεταφέρεται στο λιμάνι του Αστακού  προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια

000_323L9ME
Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην επιχείρηση ανεύρεσης των 10 εγκλωβισμένων στο «EUROFERRY OLYMPIA» και την κατάσβεση της φωτιάς,

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το  υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν 30 ώρες για να ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό. Αφού θα πρέπει να καλύψει μια απόσταση 90 μιλίων και η ταχύτητα ρυμούλκησης δεν ξεπερνάει τα 3 μίλια. Όπως γίνεται αντιληπτό η επιχείρηση εντοπισμού των 10 εγκλωβισμένων θα αρχίσει μετά από 30 ώρες. 

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκάθαρη επίθεση στην Ουκρανία τα διατάγματα Πούτιν για «ειρηνευτική αποστολή» στο Ντονμπάς, λέει ο Μπορέλ

Μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, λέει ο Τζανάκης

Ανατροπή στην άγρια δολοφονία 73χρονου: Πήρε πάνω του το έγκλημα για να μην μπλέξει η γυναίκα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης