Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια σήμερα

Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια σήμερα

Γιατί δεν θα γίνει ούτε τηλεκπαίδευση

sxoleio_egaleo
Χωρίς μαθήματα σήμερα για τους μαθητές όλων των σχολείων στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία. Οπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας δεν θα γίνει σήμερα τηλεκπαίδευση, με δοδομένο ότι κηρύχθηκε γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από την κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις με τις χθεσινές.

Όπως γίνεται επίσης αντιληπτό θα ήταν και αδύνατη η προσέλευση εκπαιδευτικών στα σχολεία για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να κάνουν την τηλεκπαίδευση από το σπίτι είτε λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση είτε γιατί δεν είχαν τεχνικά μέσα.

Το υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμα της επανόδου των μαθητών στα μαθήματα που δεν είναι σίγουρο πότε θα γίνει ανάλογα με την έκβαση της κακοκαιρίας. Μαζί θα ανακοινωθεί και το νέο πρόγραμμα των σελφ τεστ που θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές για να επιστρέψουν στις τάξεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας «Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 25/1, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σελφ τεστ δεν θα διενεργηθούν αύριο στις περιοχές με κλειστά σχολεία. Θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το πρόγραμμα διενέργειας σελφ τεστ αυτήν την εβδομάδα στις περιοχές αυτές».

Αναστολή στα Πανεπιστήμια
Αναστέλλεται και σήμερα η λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εφόσον αναστείλουν οι Περιφέρειες τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, το κάθε Πανεπιστήμιο θα ανακοινώνει τι ακριβώς θα γίνει στο Ιδρυμά του.

Λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδας» πολλά Πανεπιστήμια μεταξύ των οποίων ,το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το ΠΑΔΑ και η ΑΣΠΑΙΤΕ ανακοίνωσαν από χθες ότι αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων ενώ το ΟΠΑ παρακαλεί τους διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές - φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

ΕΜΠ
Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του ΕΜΠ λόγω αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών. Οι Σχολές θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων.

ΕΚΠΑ
Λόγω της έντασης των καιρικών συνθηκών, η εκπαιδευτική διαδικασία όλων των Σχολών και των Τμημάτων του ΕΚΠΑ αναστέλλεται για το διήμερο της Δευτέρας και Τρίτης 24 & 25 Ιανουαρίου. Οι ορισμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες αυτές τις ημέρες θα επαναπρογραμματιστούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως με μέριμνα των Τμημάτων.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κλείσιμο
Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα μαθήματα στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, έως και την Τρίτη 25/01/22 αναβάλλονται δια φυσικής παρουσίας. Παρακαλούνται οι διδάσκοντες να εξετάσουν την τεχνική δυνατότητα να προσφέρουν ορισμένα από αυτά εξ αποστάσεως αφού ενημερωθούν οι φοιτητές - φοιτήτριες εγκαίρως. Η αναπλήρωση των μαθημάτων που αναβάλλονται θα γίνει τις επόμενες ημέρες . Λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών αναβάλλονται οι προγραμματισμένες Ορκωμοσίες του Πανεπιστημίου στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2022 των Τμημάτων Οικονομικής Επιστήμης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών και Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής των ανωτέρω Ορκωμοσιών θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία του Πανεπιστημίου Πειραιώς σ έως και σήμερα Ιανουαρίου λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών
Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, οι προγραμματισμένες για σήμερα, οι εξετάσεις και των δυο τμημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών (ΤΕΤ και ΤΘΙΣΤΕ) αναστέλλονται και η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα οριστεί εκ νέου.

Πάντειο Πανεπιστήμιο
Οι διά ζώσης διδακτικές-ακαδημαϊκές και διοικητικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου αναστέλλονται από χθες έως αύριο Τετάρτη 26.1.2022, πρωί ώρα 07.00. Εάν οι καιρικές συνθήκες παραμείνουν επικίνδυνες, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που προβλέπεται να επικρατήσουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και κατόπιν συστάσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες του Πανεπιστημίου με φυσική παρουσία σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις έως και και την Τρίτη 25-01-2022.Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη, εφόσον τα έντονα καιρικά φαινόμενα επιμένουν.

Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών
Και σήμερα η Σχολή θα παραμείνει κλειστή λόγω των καιρικών συνθηκών.Οι εξετάσεις των δύο ημερών αναβάλλονται για τις 21 και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου θα αναρτηθεί ανακοίνωση.

ΑΣΠΑΙΤΕ
Αναστέλλεται η λειτουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο Μαρούσι και σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας. Τα τμήματα θα ανακοινώσουν τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία (αναβάλλονται οι εξετάσεις) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και σήμερα λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών σε συνάρτηση με τα προβλήματα που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοιού.



Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο βίντεο στη Λιβαδειά: Έκανε σκι στο δρόμο δεμένος πίσω από αυτοκίνητο


Ιστορίες εγκλωβισμένων από την Αττική Οδό - Πώς βίωσαν τον «Γολγοθά» στο χιόνι

Ο Τσιτσιπάς γίνεται viral... σώζοντας ένα ball girl από ένα έντομο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης