Κακοκαιρία «Ελπίς» - Σχολεία: Πού έχει ληφθεί η απόφαση να παραμείνουν κλειστά

Κακοκαιρία «Ελπίς» - Σχολεία: Πού έχει ληφθεί η απόφαση να παραμείνουν κλειστά

Δείτε αναλυτικά ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα και ποια θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα

4677293

Στο κλείσιμο των σχολείων και των παιδικών σταθμών προχωρούν πόλλοι δήμοι της χώρας, την ώρα που αναμένεται να «χτυπήσει» το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα από την κακοκαιρια «Ελπίς».

Αττική

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά απόδιαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μην λειτουργήσουν από αύριο δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.

Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν δια ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται.Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας».

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει σε ετοιμότητα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό για να ανταπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας και τους Δήμους, θα παρακολουθούμε διαρκώς την εξέλιξη των φαινομένων, θα επεμβαίνουμε όπου χρειαστεί και θα προχωράμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων.

Η Περιφέρεια Αττικής παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων και αφού αξιολογήσει την κατάσταση με νεότερη ανακοίνωση θα κάνει γνωστό αν θα παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και την Τετάρτη.



Δήμος Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Εκτός του ψύχους και των προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει η πιθανή χιονόπτωση, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν ανέφικτο τον σωστό αερισμό την αιθουσών, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι βρεφονηπιακοί/παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Δήμος Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Επιπροσθέτως, η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκρίνεται ως προληπτικό μέτρο για την αποφυγή έκθεσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε δριμύ ψύχος λόγω του τακτικού αερισμού των αιθουσών διδασκαλίας με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της Covid – 19.

Τα σχολικά μαθήματα θα καλυφθούν αύριο με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των Προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων του νομού με τις
οικείες Διευθύνσεις των Σχολείων.

Η απόφαση του Δημάρχου εκδόθηκε μετά από συνεννόηση και με τη σύμφωνη γνώμη των Προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Σικυωνίων

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή από χθες, αύριο Δευτέρα δεν θα λειτουργήσουν οι βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια  και τα λύκεια  του Δήμου Σικυωνίων.

Δήμος Ρεθύμνης

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής, με τη σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Α’θμιας Εκπ/σης κ. Λ. Καρβούνη και Β’ θμιας Εκπ/σης κ. Ι. Γαζανού, ανακοινώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η κοινή απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν το προσεχές διήμερο στο Ρέθυμνο.

Δήμο Κορινθίων

Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Η απόφαση ελήφθη ως προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια και προστασία των μαθητών, των μαθητριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ και για την περιοχή, κύρια χαρακτηριστικά των οποίων θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο παγετός και πιθανόν οι χιονοπτώσεις.

Οι ανωτέρω καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων ο οποίος επιβάλλεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.

Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Δήμος Κισάμου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Ελπίδα έχει φέρει πυκνές χιονοπτώσεις στις περισσότερες δημοτικές Ενότητες.

Δήμος Αμοργού

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

Δήμος Χαλκιδέων

Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαλκιδέων,

α) των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

β) των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Χαλκιδέων μέχρι και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε απαραίτητη καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες, παγετό και χιονοπτώσεις, που αναμένονται να επηρεάσουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμος Τήνου

Ο Δήμος Τήνου αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

Δήμος Ναυπλιέων

Κλειστές θα είναι οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων στις 24 και στις 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.

Δήμος Νάξου

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Δήμος Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Κλείστα τα σχολεία στους Δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο Δήμους της Σάμου

Με απόφαση των δημάρχων έκλεισαν για αύριο Δευτέρα τα σχολεία στους Δήμους Λήμνου, Δυτικής Λέσβου, Χίου και στους δύο Δήμους της Σάμου.

Σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου θα παραμείνουν κλειστά αύριο τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας, όλα τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες, Κορινθίας και Αργολίδας. Στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας, θα κλείσουν τα σχολεία στου δήμους, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Γορτυνίας και Βόρειας Κυνουρίας, ενώ στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στο δήμο Σπάρτης.

Δυτική Ελλάδα: Κλειστά όλα τα σχολεία Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουρίου

Κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα.

Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Κοζάνη: Αρρυθμίες στη λειτουργία των σχολικών μονάδων λόγω ολικού παγετού στη δυτική Μακεδονία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός που επικρατεί σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας καθώς και οι εκκρεμότητες με τους ελέγχους των σχολικών μονάδων στη Φλώρινα εξαιτίας του σεισμού υποχρεώνει πολλούς δημάρχους να προβούν στο κλείσιμο των σχολείων ή στην τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

Στην ΠΕ Φλώρινα οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον δήμο Φλώρινας και στον δήμο Πρεσπών, ενώ στον δήμο Αμυνταίου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

Στην ΠΕ Κοζάνης οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στον Δήμο Εορδαίας, ενώ στον δήμο Κοζάνης και στον δήμο Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10:00. Στον Δήμο Βοΐου η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15, ενώ στον δήμο Σερβίων οι σχολικές μονάδες Λιβαδερού και Τρανοβάλτου θα παραμείνουν κλειστές και στα Σέρβια, Βαθύλακο τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 9:15.

Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές στους δήμου Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ενώ στο δήμο Νεστορίου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15.

Στην ΠΕ Γρεβενών και στους δύο δήμου Γρεβενών και Δεσκάτης η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9:15.

Ρόδος: Κλειστά όλα τα σχολεία στα Δωδεκάνησα τη Δευτέρα και την Τρίτη

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία στα νησιά της Δωδεκανήσου λόγω των αναμενόμενων κακών καιρικών συνθηκών. Πριν από λίγο εκδόθηκαν αποφάσεις από τους δημάρχους οι οποίες αφορούν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε επιφυλακή θα βρίσκονται παράλληλα οι υπηρεσίες των δήμων για να αντιμετωπίσουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη όλα τα σχολεία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Κλειστά σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία.

Η απόφαση λήφθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Κλειστοί θα παραμείνουν για το ίδιο διάστημα και οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Χανίων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Στην ίδια ανακοίνωση εφιστάται η προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της ΠΕ Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο και οι οδηγοί ενδέχεται ξαφνικά να βρεθούν αντιμέτωποι με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών. Συνιστάται επίσης να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

Τηλεκπαίδευση για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κακοκαιρίας

Όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς ο Covax φιλοδοξεί να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία το 2022

Η «κατεύθυνση» που έδειξε το DNA στην υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη – «Ραγδαίες εξελίξεις» μέσα στην εβδομάδα

Το αεροπορικό δυστύχημα του Αλέξανδρου Ωνάση και το τέλος του παιδιού που θα κληρονομούσε μια αυτοκρατορία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης