Θύμα ξυλοδαρμού από το ίδιο της το παιδί έπεσε μια 46χρονη γυναίκα από τη Ρουμανίαμέσα στο σπίτι της οικογένειας, σε δυτικό προάστιο του Ηρακλείου, το απόγευμα της Κυριακής. Ο νεαρός δράστης, που έχει Έλληνα πατέρα, συνελήφθη και εξετάζεται από ψυχιάτρους.
Η Ρουμάνα κατήγγειλε στην Αστυνομία τον 24χρονο γιο της ότι την ξυλοκόπησε χτυπώντας την κυρίως στο κεφάλι και το πρόσωπο προκαλώντας της μώλωπες, ενώ στην συνέχεια έσπασε την τηλεόραση. Μετά την μήνυση που υπέβαλε η 46χρονη, ο 24χρονος ομογενής συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία, πρόκληση σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Ο νεαρός παραπέμφθηκε το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε την σχετική δίωξη και έδωσε εντολή να μεταφερθεί στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις, από το πόρισμα των οποίων θα κριθεί αν θα αποφασιστεί ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.