Βαγγέλης Τσάπας: Ποιοι και γιατί ψάχνουν τον Ελληνα crypto

Βαγγέλης Τσάπας: Ποιοι και γιατί ψάχνουν τον Ελληνα crypto

Αγωνιούν όσοι δάνεισαν ή πόνταραν στο ελληνικό κρυπτονόμισμα για την «εξαφάνιση» του ιδρυτή του - «Το θέμα είναι ερωτικό, θα γυρίσω πίσω» λέει ο ίδιος

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
ellinas_crypto_xr
Κάποιες ασυνήθιστες ενέργειες του Βαγγέλη Τσάπα, ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ιωνικός και ιδρυτή-διαχειριστή του «ελληνικού bitcoin», στην αρχή της εβδομάδας και κάποιες αντιφατικές πληροφορίες γύρω από το εάν είναι ή δεν είναι εξαφανισμένος μαζί με την οικογένειά του, πυροδότησαν ένα αλλόκοτο θρίλερ, το οποίο βρίσκεται εν εξελίξει, και έφεραν αναστάτωση σε πολλά πρόσωπα που αγωνιούν για την τύχη των χρημάτων τους. Παρότι άτομο του στενού του περιβάλλοντος ισχυρίζεται ότι ο ισχυρός παράγοντας της ΚΑΕ Ιωνικός και ιδρυτής της εταιρείας HNC Revolution «απλώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό προσωπικό ζήτημα και έχει αποτραβηχτεί προσωρινά», η αγωνία και το άγχος όσων είχαν οικονομικές δοσοληψίες μαζί του χτυπάνε κόκκινο.

Οπως και όσοι επένδυσαν στο ελληνικό κρυπτονόμισμα και τώρα βλέπουν την τιμή του να κινδυνεύει να μηδενιστεί! «Βρίσκεται στην Ελλάδα. Ούτε εξαφανίστηκε ούτε πρόκειται να εξαφανιστεί. Δηλαδή, συγγνώμη, δεν έχει το δικαίωμα ως άνθρωπος να κλείσει το κινητό του τηλέφωνο για 25 ώρες; Ξαναλέω ότι ο λόγος που έκλεισε το κινητό του είναι προσωπικός. Δεν αφορά όμως τη σύντροφό του, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο, κάποια γυναίκα από το περιβάλλον του. Οι επαγγελματικές δραστηριότητες του Βαγγέλη δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά». Η υπόθεση περιπλέκεται, όμως, καθώς εντελώς διαφορετική εικόνα έχει η μητέρα του κ. Τσάπα.

Μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», η κυρία Κυριακή δηλώνει ότι «ο Βαγγέλης λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό μαζί με τη σύντροφό του, την κόρη τους και το παιδί από τον πρώτο της γάμο. Επικοινωνούμε στο τηλέφωνο όλες αυτές τις ημέρες, αλλά δεν ξέρω σε ποια ακριβώς χώρα βρίσκονται και πότε θα γυρίσουν στην Ελλάδα. Εφυγαν για ένα οικογενειακό θέμα».
ellinas_crypto_thema__2_

Θρίλερ

Υστερα από τα πρώτα δημοσιεύματα περί της «εξαφάνισής» του, την Τρίτη, τόσο ο δικηγόρος του όσο ακόμη και ο ίδιος ο Βαγγέλης Τσάπας αποπειράθηκαν να δώσουν τη δική τους εκδοχή και να διαλύσουν την όποια εσφαλμένη, κατά την άποψή τους, εντύπωση είχε δημιουργηθεί. «Ο πελάτης μου ούτε “αγνοείται” ούτε αντιμετωπίζει “κάποιες οικονομικές δυσκολίες”. Ζει και ενεργεί καθημερινά, φροντίζοντας την οικογένειά του και τις επιχειρηματικές του δράσεις», ήταν η δήλωση του κ. Παναγιώτη Μπαλακτάρη. Ο δε Βαγγέλης Τσάπας συμπλήρωσε όσα είπε ο δικηγόρος του, επικοινωνώντας (;) με αθλητικό site και δηλώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα εξαφάνισής μου. Υπάρχει ένα σοβαρό οικογενειακό ζήτημα και μέσα στις επόμενες μέρες θα επανέλθω στη γνώριμή μου καθημερινότητα. Οσον αφορά στο θέμα της λειτουργίας του Ιωνικού, το Δ.Σ. τρέχει την ομάδα κανονικά».

Κλείσιμο
Παράλληλα, οι φήμες ότι η πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και συνεργάτιδα του επιχειρηματία Χριστίνα Σκέντζιου αποτάθηκε στην Αστυνομία σχετικά με την εξαφάνιση του Βαγγέλη Τσάπα διαψεύστηκαν από την ίδια.

Ωστόσο, πέρα από οτιδήποτε άλλο, το ευαίσθητο σημείο γύρω από αυτή την περίεργη αν μη τι άλλο υπόθεση δεν είναι τα προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα που μπορεί να τον απασχολούν, αλλά ορισμένες από τις δραστηριότητές του, καθώς είναι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού, κυρίως όμως είναι διαχειριστής ιδιαιτέρως μεγάλων κεφαλαίων, μέσω του πρώτου και μοναδικού ελληνικού κρυπτονομίσματος, του Hellenic Coin (HCN), το οποίο ο ίδιος δημιούργησε το 2015 και ως εκ τούτου διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επενδυτών που τον εμπιστεύτηκαν. Είναι εύλογα, λοιπόν, ακόμη και εάν δεν αποδειχθούν δικαιολογημένα εκ των υστέρων, η αγωνία, το άγχος και η ανασφάλεια που προκάλεσε σε δεκάδες συναλλασσόμενους μαζί του η ξαφνική σιγή ασυρμάτου εκ μέρους του Βαγγέλη Τσάπα, περίπου από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Τα κεφάλαια που ο ίδιος έχει μετατρέψει σε κρυπτονόμισμα από το 2015 έως σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις από άτομα με γνώση του συγκεκριμένου πεδίου, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ. Ενδεικτικά, στις 14 Ιουνίου 2021 η κεφαλαιοποίηση αγοράς για το ΗCΝ είχε φτάσει τα 336,7 εκατ. ευρώ, ενώ έναν μήνα αργότερα είχε πέσει στο μηδέν και εκεί παρέμεινε έως σήμερα. Αντιστοίχως, στις 14/6 η τιμή του HCN είχε φτάσει στο ύψος-ρεκόρ των 4,73 δολαρίων, ενώ στις 12/11 είχε κατρακυλήσει στα... 6 σεντ!
Η παρέα των βλοσυρών κυρίων

Ασχέτως των απότομων διακυμάνσεων, οι οποίες είναι συχνές στα κρυπτονομίσματα, η ανησυχία για το τι θα απογίνουν τα χρήματά τους σε περίπτωση απουσίας του Βαγγέλη Τσάπα έχει ωθήσει ήδη τουλάχιστον 5 από τους επενδυτές σε επανειλημμένες, μάλλον απεγνωσμένες απόπειρες να επικοινωνήσουν αμέσως μαζί του.

Σχεδόν ταυτόχρονα, μια κουστωδία ανδρών με τη χαρακτηριστική εμφάνιση και την κινησιολογία των ιδιωτικών σωματοφυλάκων επισκέφτηκαν το bar-restaurant «Darling» στον Πειραιά, ιδιοκτήτης του οποίου φέρεται ο κ. Τσάπας. Τα εν λόγω άτομα κατέστησαν σαφή -με κάπως δυναμικό τρόπο- την ανάγκη να διευθετηθούν επειγόντως κάποια οικονομικής φύσεως ζητήματα. Και γι’ αυτό απαίτησαν να μιλήσουν αμέσως με τον Βαγγέλη Τσάπα. Ωστόσο οι εργαζόμενοι στο «Darling» απάντησαν ότι δεν έχουν ιδέα πού βρίσκεται ο κ. Τσάπας, με αποτέλεσμα η ομάδα των αγνώστων να αποχωρήσει άπρακτη.

Σε επικοινωνία που είχε το «ΘΕΜΑ» με τον υπεύθυνο του bar-restaurant ακούστηκε η φράση «κι εμείς τους ψάχνουμε». Εννοώντας ότι μαζί με τον Βαγγέλη Τσάπα έγινε άφαντη η σύντροφός του καθώς και τα δύο παιδιά του ζευγαριού, το ένα εκ των οποίων είναι καρπός προηγούμενου γάμου της γυναίκας η οποία, εκτός από τον δεσμό της με τον επιχειρηματία, εμφανίζεται επίσης και ως μέτοχος του «Darling». Από τη δική του πλευρά ο κ. Τσάπας εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται, εντείνοντας με τη στάση του ακόμη περισσότερο την ανασφάλεια. Το τελευταίο σημείο ζωής του καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας, όταν βρισκόταν πιθανότατα στην περιοχή της Παλλήνης και από εκεί απάντησε σε κάποιο email. Στο WhatsApp εμφανιζόταν ως ενεργός έως τις 09.25 της επόμενης ημέρας.

Eκτοτε σταμάτησε εντελώς να απαντά στις εκατοντάδες κλήσεις από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των συνεργατών του από τον Ιωνικό Νικαίας, την HNC Revolution αλλά και την Alpha Costa Shipping Agency. Η τελευταία είναι η ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Τσάπα, η οποία, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων, φροντίζει και το υπερπολυτελές γιοτ της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, το οποίο το τρέχον διάστημα βρίσκεται αγκυροβολημένο στον Πειραιά. Eνα στοιχείο που προσδίδει επιπλέον μυστήριο στη στάση του κ. Τσάπα είναι ότι έως την προηγούμενη Παρασκευή ήταν διαθέσιμος και συνομιλούσε με όποιον τον αναζητούσε. Οι μαρτυρίες γνωστών του συμπίπτουν στο συμπέρασμα ότι δεν έμοιαζε αναστατωμένος ή, έστω, προβληματισμένος. Η συμπεριφορά του, αντίθετα, έδειχνε απολύτως φυσιολογική.
ellinas_crypto_thema__1_
Η πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού και στενή συνεργάτιδα του επιχειρηματία, Χριστίνα Σκέντζιου

Πού είναι τα λεφτά;

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «darkroom» στο newmoney.gr, μεταξύ των 5 επενδυτών οι οποίοι έχουν θορυβηθεί έντονα από την έλλειψη επικοινωνίας με τον Βαγγέλη Τσάπα συγκαταλέγονται ο γιος ενός εφοπλιστή από τα βόρεια προάστια της Αθήνας, ένας επιχειρηματίας εστίασης, καθώς και τουλάχιστον ένας μπασκετμπολίστας. Επ’ αυτού, το προαναφερθέν πρόσωπο από τον άμεσο κύκλο του κ. Τσάπα τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ότι «αυτοί οι πέντε άνθρωποι, στην πραγματικότητα ήθελαν να στείλουν λεφτά μέσω τράπεζας για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η αγορά προχώρησε κανονικά και τα νομίσματά τους είναι στη θέση τους. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την απόδοση που θα έχουν. Ούτε ο Βαγγέλης Τσάπας ούτε κανένας. Η δουλειά της ομάδας που τρέχει τα κρυπτονομίσματα στην HNC Revolution είναι να κάνει κάποιες πράξεις ώστε να βελτιώνεται η θέση του νομίσματος στην αγορά. Οπότε οι 5 αυτοί επενδυτές -όπως και κάθε άλλος που έχει τοποθετηθεί στο Hellenic Coin- δεν κινδυνεύουν να χάσουν τίποτα. Μάλιστα, ο Βαγγέλης (σ.σ.: Τσάπας) λέει ότι έχει δώσει εντολή στον δικηγόρο του να επικοινωνήσει με καθέναν προσωπικά από τους 5 αυτούς, μεγάλους επενδυτές».

Σε νέα επικοινωνία που είχαμε με τον δικηγόρο του κ. Τσάπα το μεσημέρι της Παρασκευής, μας ανέφερε ότι ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με αυτά τα 5 πρόσωπα και τους ενημέρωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και ότι με την επιστροφή του επιχειρηματία θα κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες. Με την ευκαιρία, ο άνθρωπος του κ. Τσάπα αποκαλύπτει κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί το κύκλωμα συναλλαγών στο ελληνικό κρυπτονόμισμα: «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αγοράσει κάποιος κρυπτονομίσματα, αλλά το 90% των συναλλαγών γίνονται με μετρητά - δηλαδή με μαύρα λεφτά στο χέρι. Και, μάλιστα, την Παρασκευή (12 Νοεμβρίου στις 10.30 το πρωί), ο Βαγγέλης είχε κανονίσει να πουλήσει ένα πολύ μεγάλο πακέτο Hellenic Coin, κάτι που θα ανατρέψει τα δεδομένα γύρω από την αξία του».

Στις 21.17 το βράδυ της Παρασκευής ο Βαγγέλης Τσάπας επικοινώνησε από άλλο τηλέφωνο μαζί μας και ανέφερε ότι το μεγαλο deal με το κρυπτονόμισμα έκλεισε και επιστρέφει δριμύτερος στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Μία ωρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία εστάλη στο «ΘΕΜΑ» ανακοίνωση της εταιρείας που αναφέρει: «Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το HNC coin όπως και το HNC revolution εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά και απροσκοπτα. Το σύνολο των νομισμάτων και το σύνολο των πορτοφολιών των κατόχων υπάρχουν και είναι ανέπαφα και ασφαλή. Μετά από μία εβδομάδα συνεχών συζητήσεων και επαφών με τους υπάρχοντες επενδυτές ως ομάδα του HNC coin καταφέραμε τη δημιουργία μιας επενδυτικής ομάδας που με επενδυτική γνώση, συνέπεια και ευθύνη αναλαμβάνουν το σύνολο του project για τη συνέχιση και ανάπτυξή του».

Εν τω μεταξύ, η HNC Revolution εμφανίζεται να λειτουργεί κανονικά. Ούτως ή άλλως, όμως, εκ φύσεως η διαχείριση κρυπτονομισμάτων είναι σε μεγάλο βαθμό άυλη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και εάν κάποιος, όπως ο κ. Τσάπας, επιθυμούσε να αποσυρθεί από το προσκήνιο για κάποιο διάστημα για οποιονδήποτε λόγο, θα εξακολουθούσε να έχει πρόσβαση στις συναλλαγές και τις λοιπές παραμέτρους του κρυπτονομίσματός του από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Γι’ αυτό, άλλωστε, ακόμη και αν διαπιστωθεί κάποια παρατυπία, δεν νοείται φυσική παρέμβαση εισαγγελέα στην έδρα της εκάστοτε εταιρείας, δεν υπάρχουν σκληροί δίσκοι, υπολογιστές, βιβλία κ.ο.κ. να κατασχεθούν. Τα κρυπτονομίσματα διέπονται από μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σε σχέση με το συμβατικό χρήμα. Το Hellenic Coin είναι ένα από τα περίπου 15.000 κρυπτονομίσματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, διαφέρει όμως από τα πιο γνωστά και ισχυρά, όπως το Bitcoin, στο ότι δεν είναι απολύτως ελεύθερο και ανώνυμο, αλλά ανήκει σε μια συγκεκριμένη εταιρεία, εν προκειμένω στην HNC Revolution. Κατά συνέπεια, οτιδήποτε αφορά το Hellenic Coin ελέγχεται από τον Βαγγέλη Τσάπα, ο οποίος φέρεται να έχει επενδύσει ο ίδιος 1,5 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία για τη δημιουργία του δικού του κρυπτονομίσματος.

«Δεν έχει τίποτα στο όνομά του»

Σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσάπας προσελκύει επενδύσεις αλλά και για τη σχέση του με το χρήμα γενικότερα, το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με έναν παλαιό γνωστό του επιχειρηματία από τον χώρο του αθλητισμού. Παρότι ζήτησε ως όρο την απόκρυψη του ονόματός του, οι πληροφορίες που μοιράζεται με την εφημερίδα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες: «Πρώτα απ’ όλα ο Βαγγέλης είναι φίλος μου. Κάποια στιγμή μου είχε ζητήσει περίπου 100.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους, όπως μου είπε. Προφανώς ένα τέτοιο ποσό δεν μου περίσσευε, ενώ τότε που μου το ζήτησε χρειαζόμουν λεφτά επειδή έχτιζα το σπίτι μου. Του το έδωσα, όμως, επειδή είχε ανάγκη από ρευστό. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε μια προσωπική σχέση κι εγώ δεν ενδιαφερόμουν να επενδύσω στο Hellenic Coin. Αλλά ο Βαγγέλης το κάνει αυτό, λέει π.χ. “δώσε μου 5 χιλιάρικα (ευρώ). Σε μια βδομάδα θα σου δώσω τα 2 πίσω και τα υπόλοιπα σε κρυπτονομίσματα”.

Για το ποσό που του έδωσα, μόνο εγώ ξέρω πόσο με έχει πονέσει. Η γυναίκα μου είχε πουλήσει ένα σπίτι στην επαρχία, ήταν από αυτά τα λεφτά που έδωσα στον Βαγγέλη. Δυστυχώς. Μακάρι να είμαι γερός και να ξαναβγάλω. Υπάρχουν και χειρότερα. Τώρα εκείνος απλά εξαφανίστηκε. Είχα κάνει ραντεβού μαζί του πριν από δύο εβδομάδες και μου είχε πει ότι όλα ήταν ΟΚ, θα μου έδινε πίσω τα χρήματα ως το τέλος της χρονιάς. Δεν μάσαγε τα λόγια του προσπαθώντας να με τρενάρει. Κατά τη γνώμη μου, όλες αυτές οι επενδύσεις έχουν ένα ρίσκο. Πολλοί έχασαν λεφτά από κρυπτονομίσματα, δεν λέω από τον Βαγγέλη, γενικότερα μιλάω. Κανείς δεν ξέρει γιατί εξαφανίστηκε, κανείς δεν ξέρει τι στ’ αλήθεια συμβαίνει, όλοι εικασίες κάνουμε, κι εγώ και άλλοι φίλοι του. Ελπίζω μόνο να είναι καλά και να μην εξαφανίστηκε για κάποιο πρόβλημα υγείας. Τώρα για τα λεφτά, αν έχει φύγει, από πού θα τα διεκδικήσει κάποιος; Κανείς από εμάς δεν έχει κάποιο χαρτί ότι έχει δώσει και πόσα. Αλλά ακόμη και εάν υπήρχε απόδειξη, δεν θα άξιζε τίποτα. Ο Βαγγέλης δεν έχει τίποτα στο όνομά του για να τον κυνηγήσει κάποιος για να πάρει πίσω την επένδυσή του».
ellinas_crypto_thema__3_
Ο Βαγγέλης Τσάπας στο γήπεδο του Ιωνικού με τους παίκτες της ομάδας

Από το μπάσκετ στο Hellenic Coin

Σύμφωνα με ανθρώπους τους οποίους ο κ. Τσάπας είχε πλησιάσει με σκοπό να τους μυήσει στο παιχνίδι του κρυπτονομίσματος, η υπόσχεση που άφηνε γενικώς να αιωρείται ήταν ότι η απόδοση των επενδύσεων στο Hellenic Coin θα μπορούσε να είναι της τάξης του 20%.

Είναι σημαντικό επίσης ότι το λογότυπο του ελληνικού κρυπτονομίσματος συνοδεύει τόσο την επίσημη ονομασία του Ιωνικού Νικαίας, ενώ είναι τυπωμένο και στις φανέλες των παικτών από τον περασμένο Αύγουστο. Το ΗCΝ, προφανώς με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Τσάπα, ήταν χορηγός στη φετινή διοργάνωση του Super Cup στο μπάσκετ, το οποίο διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Πάτρα. Μέσω των ανθρώπων που έχουν αναλάβει να μιλούν εκ μέρους του ενόσω ο ίδιος απέχει από τα τεκταινόμενα, τα τελευταία 2 χρόνια ο ρόλος του στον Ιωνικό δεν είναι πλέον αυτός του χρηματοδότη. Η παρουσία του είναι περισσότερο συμβολική και τιμητική. Ωστόσο, είναι πρόδηλο ότι ο Βαγγέλης Τσάπας είναι ένας άνθρωπος που ανέκαθεν είχε στενούς δεσμούς με τον αθλητισμό και δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς κάποιου είδους εμπλοκή, ιδιαίτερα σε συλλόγους μπάσκετ. Παρότι είναι γέννημα και θρέμμα Πειραιώτης, η ομάδα της καρδιάς του είναι ο ΠΑΟΚ. Από μικρός ασχολήθηκε εντατικά με το μπάσκετ, ξεκινώντας την αγωνιστική του καριέρα από τον Θεμιστοκλή, ομάδα της Δ’ ΕΣΚΑΝΑ.

Αργότερα, εκτός από παίκτης, έγινε και προπονητής της συγκεκριμένης ομάδας. Ως διοικητικός παράγοντας ανέλαβε τον Φάρο Κερατσινίου, έναν σύλλογο που επί των ημερών Τσάπα το 2016 κατάφερε να φτάσει ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου συνετρίβη από τον Παναθηναϊκό. Σε ό,τι αφορά όμως τον ίδιο, η αξιοθαύμαστη πορεία του άσημου συλλόγου τον ανέδειξε ως έναν εξαιρετικά ικανό ηγέτη, με δυνατότητες να πετυχαίνει ακόμη και μικρά θαύματα. Μετά από τον Φάρο, ο κ. Τσάπας ανέλαβε τη μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής, τον ιστορικό Ιωνικό Νικαίας, τον οποίο το 2019 βοήθησε καθοριστικά να κερδίσει το εισιτήριο της επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία ύστερα από 32 ολόκληρα χρόνια.

Βεβαίως, παράλληλα με τους αγωνιστικούς άθλους του -πάντα ως παράγοντας- ο κ. Τσάπας ουδόλως παραμέλησε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο. Η κορύφωση της οικονομικής κρίσης το 2015, με τα capital controls, αντί να τον βυθίσει στην απελπισία, όπως την πλειονότητα των Ελλήνων, τον παρακίνησε να γίνει ο πρώτος Ελληνας δημιουργός κρυπτονομίσματος. Μια κίνηση για την οποία ο Τσάπας έχει πει σε παλαιότερη συνέντευξή του ότι «το Hellenic Coin είναι ένα έργο εκκίνησης, όχι με επιτυχία 100% αλλά το πιο σημαντικό, με μια σταθερή, αξιόπιστη, ασφαλή και αποδεδειγμένη τεχνολογία. Στόχος του πρώτου ελληνικού κρυπτονομίσματος είναι να γίνει ο καταλύτης ενός νέου οικοσυστήματος που γεφυρώνει τον ψηφιακό και τον συμβατικό κόσμο». Πρέπει να σημειωθεί ότι το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε και με τον δικηγόρο της ΚΑΕ Ιωνικός Νίκο Πετράτο με αφορμή φήμες που κυκλοφορούν ότι λείπουν 200.000 ευρώ από το ταμείο της ομάδας. Ο κ. Πετράτος ανέφερε ότι αν πράγματι λείπουν αυτά τα χρήματα αυτό θα φανεί στην εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Επεσήμανε, δε, ότι ο Ιωνικός δεν χρηματοδοτείται με κεφάλια του Βαγγέλη Τσάπα αλλά είναι αυτοχρηματοδοτούμενος.



Ειδήσεις σήμερα

Φωτεινή Τσακίρη για Πέτρο Φιλιππίδη: Άκουγα πράγματα αλλά οι φήμες είναι φήμες

«Το 2022 έχω αποφασίσει να κλείσω τα social media», αποκάλυψε ο Γιώργος Καπουτζίδης

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης