Bitcoin: Σε νέο ρεκόρ το κρυπτονόμισμα, έφτασε τα 68.000 δολάρια

Bitcoin: Σε νέο ρεκόρ το κρυπτονόμισμα, έφτασε τα 68.000 δολάρια

Με το Ether και το Bitcoin σε ιστορικά υψηλά, η αγορά των crypto ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολάρια

bitcoin_xr
Σε επίπεδα ρεκόρ βρίσκεται η αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς το Bitcoin ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ορόσημο, φτάνοντας το πρωί της Τρίτης τα 68.000 δολάρια στις 09:00 ώρα Ελλάδος.

Η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε πέρα από τα 68.000 δολάρια την ώρα που από τις αρχές Οκτωβρίου, οι αγορές βρίσκονται σε ανοδική πορεία, με την αγορά κρυπτογράφησης να προσθέτει περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στη συνολική αξία της σε μόλις ένα μήνα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα αφότου το συνολικό ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων ξεπέρασε τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά, με το Bitcoin να αντιπροσωπεύει το 43,6% αυτού του συνόλου.

Το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, σπάει επίσης νέα υψηλά. Σύμφωνα με το CoinGecko, επί του παρόντος διαπραγματεύεται για περισσότερα από 4800 δολάρια ανά ETH, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ήμισυ της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Bitcoin.

Το BNB έχει μία από τις ισχυρότερες επιδόσεις από την αρχή της εβδομάδας, με κέρδη 7 ημερών 20% και τιμή άνω 640 δολαρίων. Το Cardano σημείωσε άνοδο 3%, το Ripple 8%, το Dogecoin 9% και το Chainlink με άνοδο 4,5%.

kryptonomismata-5


Από τον Οκτώβριο, το Bitcoin και ο Ether έχουν εκτιναχθεί σχεδόν κατά 31% το καθένα καθώς οι επενδυτές συρρέουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία θεωρούνται ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού. Η φασαρία σχετικά με τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (NFT), τα νέα έργα blockchain και τα ανερχόμενα crypto stars όπως ο Solana και το Shiba Inu εμπνευσμένα από τον ομώνυμο σκύλο τροφοδοτούν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών.

top-ten-crypto-

Υπενθυμίζεται ότι το Ελ Σαλβαδόρ έχει καταστήσει το Bitcoin νόμιμο νόμισμα, ενώ ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και άλλες μικρές οικονομίες, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το συνάλλαγμα που εισέρχεται από το εξωτερικό.

Κλείσιμο
Φυσικά, τα crypto είναι γνωστά για την αστάθεια τους. Την τελευταία φορά που το Bitcoin έφτασε σε αυτά τα επίπεδα, υποχώρησε κατόπιν αρκετές χιλιάδες δολάρια και έχει υποστεί πολλαπλές διορθώσεις που το μείωσαν κατά το ήμισυ ή περισσότερο. Άλλα νομίσματα είναι ακόμη πιο ευμετάβλητα -τα memecoins ταλαντεύονται άγρια κατά καιρούς- και οι απάτες και τα hacks συμβαίνουν με μια σχετική συχνότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Το φλερτ της συνοδού του Μπέζος στον Ντι Κάπριο και η… απάντηση του ιδιοκτήτη της Amazon στον ηθοποιό - Δείτε βίντεο

Σπάνε ρεκόρ κρούσματα και διασωληνώμενοι - 3.500 ασθενείς στα νοσοκομεία με Covid-19

Τρίτη δόση εμβολίου και πριν το εξάμηνο - Γιατί οι ειδικοί ανοίγουν νωρίτερα την πλατφόρμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης