Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της πόλης στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατοπορεία στο κέντρο της πόλης στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου Δήμητρας Ιορδανίδου

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας

podilata_thessaloniki
Ποδηλατοπορεία στη μνήμη της μαραθωνοδρόμου, Δήμητρας Ιορδανίδου πραγματοποιηθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Η άτυχη μαραθωνοδρόμος έχασε τη ζωή της το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν παρασύρθηκε με το ποδήλατό της από φορτηγό στην περιοχή της Τούμπας.

Η κινητοποίηση έγινε με πρωτοβουλία της Φυσιολατρικής Συλλογικότητας για το Περιβάλλον, Ποδήλατο & Ήπια Κινητικότητα, Ελεύθερους Χώρους, Σώμα & Έκφραση, «Gymnosophy».

Thestival.gr Ποδηλατοπορεία


«Ελπίζουμε η ποδηλάτισσα αυτή να είναι το τελευταίο θύμα της ήπιας κινητικότητας. Θέλουμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους πλέον ο δήμος, η περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία για όλες τις παρασύρσεις πεζών και ποδηλατιστών και γενικά για τα θύματα της ήπιας κινητικότητας και για τα τροχαία εγκλήματα που συμβαίνουν», ανέφερε ο συντονιστής του Gymnosophy, Κώστας Τερζόπουλος και τόνισε πως πρέπει να εφαρμοστεί η «πολιτική μηδέν θυμάτων».

Οι συμμετέχοντες στην ποδηλατοπορεία ζητούν να καθοριστεί ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένη περιοχή, περισσότερους ποδηλατοδρόμους και αναβάθμιση των υφιστάμενων, μηδενικό ΦΠΑ στην αγορά ποδηλάτου, αλλά και μονιμοποίηση και επέκταση των εκτάκτων - λόγω πανδημίας - ποδηλατολωρίδων στη Θεσσαλονίκη.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από την πλατεία Λευκού Πύργου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: Thestival

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Χάλκη καθίσταται διεθνές υπόδειγμα πράσινης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας», τόνισε ο Μητσοτάκης

Μετά τις φήμες για την υγεία του, ο Ερντογάν πήγε για μπάσκετ

Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε η Δήμητρα Αλεξανδράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης