Ο «Κym» εντόπισε 14 κιλά κάνναβης στη Μυτιλήνη

Ο «Κym» εντόπισε 14 κιλά κάνναβης στη Μυτιλήνη

Η θερμαντική αλοιφή με την οποία ήταν καλυμμένες οι σακούλες με τα ναρκωτικά δεν ξεγέλασε την αλάνθαστη όσφρηση του λαγωνικού που τις εντόπισε αμέσως

kym_mitilini
Μπόλικη δουλειά είχε ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Κym» που χρησιμοποίησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας για να ερευνήσει τις ιδιοκτησίες τριών Ελλήνων στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης μετά από πολύμηνη έρευνα και ανάλυση πληροφοριών.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε αρχικά το σπίτι ενός 41χρονου, όπου ανακάλυψε δυο νάιλον και τρεις γυάλινες συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους τριών κιλών και 443 γραμμαρίων, μια γυάλινη ζυγαριά ακριβείας και ένα μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης, ενώ οι αρχές κατέσχεσαν ακόμη ένα αεροβόλο και ένα κυνηγετικό όπλο με τέσσερα φυσίγγια για τα οποία ο 41χρονος δεν διέθετε άδεια κατοχής.

Στη συνέχεια, ο «Κym» έκανε έρευνα στην αυλή ενός 42χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε σε αγροτεμάχιο κοντά στο σπίτι του στους Πύργους Θέρμης Λέσβου. Η θερμαντική αλοιφή με την οποία ο ύποπτος είχε καλύψει τέσσερις σακούλες που είχαν μέσα κάνναβη συνολικού βάρους δέκα κιλών και 653 γραμμαρίων, δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την αλάνθαστη όσφρηση του λαγωνικού που τις εντόπισε αμέσως!

Μάλιστα, βρήκε στο σπίτι του δράστη και μια βαλίτσα η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των ναρκωτικών από έναν 33χρονο, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Στην κατοχή των δραστών, εκτός από την κάνναβη συνολικού βάρους 14 κιλών και 96 γραμμαρίων, κατασχέθηκαν ένα αγροτικό φορτηγάκι το οποίο χρησιμοποιούσε ο 33χρονος για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών, ένα δίκυκλο, οκτώ κινητά, καθώς και μετρητά ύψους 1.890 ευρώ.

Κλείσιμο
Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.



Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης