Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: «Πλημμύρισαν» από ταξιδιώτες λιμάνια και δρόμοι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: «Πλημμύρισαν» από ταξιδιώτες λιμάνια και δρόμοι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φεύγουν οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου

5357803
Αναχωρούν από λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς και οι εναπομείναντες στις μεγάλες πόλεις ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου που παραδοσιακά πραγματοποιείται η μεγαλύτερη έξοδος του έτους.

Η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, αυξημένο συγκριτικά με το περσινό διάστημα είναι το ποσοστό των ταξιδιωτών, καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 288.259 άνθρωποι, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν αναχωρήσει 245.549.

Το Λιμενικό, μάλιστα, απαγόρευσε την επιβίβαση 21.340 ατόμων στα πλοία, καθώς δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή το αρνητικό αποτέλεσμα του PCR ή rapid test, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης από τον COVID-19.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κίνηση στα διόδια, με τις ουρές να έχουν σχηματιστεί ήδη από το πρωί.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, πάνω από 40.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει σήμερα από τα διόδια της Ελευσίνας, ενώ το διάστημα 6:00 π.μ.-6:00 μ.μ. πάνω από 27.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια στις Αφίδνες.

Αυξημένη είναι σήμερα και η κίνηση στα ΚΤΕΛ σήμερα. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdi4l6e9erw1-st)
Κλείσιμο



Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Εκτακτα μέτρα έχει λάβει και η ελληνική αστυνομία με ειδικό σχεδιασμό για την ασφαλή μετακίνηση τους και την πρόληψη ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο σχεδιασμό προβλέπεται και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα εθνικά δίκτυα, για την έξοδο και την επιστροφή, ως εξής:

  • Σήμερα Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

  • Την Κυριακή 15 Αυγούστου 2021, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου.

Tι ισχύει στα λιμάνια

Η διαδικασία για να ταξιδέψουν παραμένει ή ίδια και χρειάζεται ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα rapid τεστ ή ένα μοριακό για να επιβιβαστούν στο πλοίο με τη συμπλήρωση της φόρμας της ψηφιακής δήλωσης .

Επίσης από τις 4 Ιουνίου 2021 είναι διαθέσιμη στο επιβατηγό κοινό της ακτοπλοΐας η ηλεκτρονική Δήλωση Υγείας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, την οποία είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ταξιδιώτες να συμπληρώνουν πριν την επιβίβασή τους στα πλοία κατά τις μετακινήσεις τους από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου μία ώρα νωρίτερα, ενώ σε ό,τι αφορά τα μέτρα αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊου χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών ή πιστοποιητικό νόσησης.

Δείτε φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά

5357807
5357812
5357814
5357816



Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Σάλος με την δολοφονία Αφγανής από τους αδελφούς της - Γιατί έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση

Βρετανία: Συναγερμός στο Πλίμουθ - Για περιστατικό με «αρκετούς νεκρούς και τραυματίες» μιλά η αστυνομία - Δείτε βίντεο

Ρωσία: Μία γυναίκα νεκρή και 18 τραυματίες εξαιτίας έκρηξης σε αστικό λεωφορείο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης