Ιωάννινα: «Έκανα λάθος» λέει ο ιερέας που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία

Ιωάννινα: «Έκανα λάθος» λέει ο ιερέας που χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία Κοινωνία

Ο ιερέας τέθηκε σε αργία - Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος επιβάλλει τιμωρία σε κληρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο

Screenshot_2021-06-08_at_7_06_42_PM
«Έκανα λάθος», δήλωσε ιερέας των Ιωαννίνων που τέθηκε σε αργία επειδή χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης στη Θεία ΚοινωνίαΈντονη ήταν η αντίδραση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμου, όταν πληροφορήθηκε πως ιερέας που λειτουργούσε σε χωριό του νομού χρησιμοποίησε κουταλάκια μιας χρήσης.

«Ένας ιερέας χωρίς να ρωτήσει, από φόβο, είχε τον λογισμό αυτός ο άνθρωπος να κάνει αυτή την πράξη, να κοινωνήσει δηλαδή του πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσεως. Εγώ έμαθα τυχαία αυτό το πράγμα μετά το Πάσχα. Τον κάλεσα τον άνθρωπο να δούμε τι έγινε, παραδέχτηκε ότι όντως το έκανε» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega o Μητροπολίτης Μάξιμος.

Ο εν λόγω ιερέας τέθηκε σε αργία δηλώντας μετανιωμένος για την πράξη του αυτή. «Είχε αυτόν τον λογισμό μήπως μεταδοθεί. Είναι θέμα πίστεως αυτό το πράγμα και δεν μπορούμε εμείς να μπούμε στη διαδικασία αμφισβήτησης των μυστηρίων» πρόσθεσε ο κ. Μάξιμος.

Ο ιερέας, από την πλευρά του, δήλωσε συντετριμμένος. «Προς Θεού δεν θέλω να αμφισβητήσω το μυστήριο, έπρεπε να ρωτήσω. Έκανα λάθος» είπε.

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επιβάλλει τιμωρία σε κληρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Πέρσι τον Μάρτιο, κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, ένας άλλος ιερέας κοινώνησε τους πιστούς με κουταλάκια μιας χρήσης.

Κλείσιμο
Έναν χρόνο μετά, ο ιερέας λέει τα εξής: «Έκανα ένα λάθος πάνω σε κρίση πανικού. Η γυναίκα μου είναι νοσηλεύτρια και ήταν από τα πρώτα κρούσματα στα Ιωάννινα πέρσι το Μάρτιο. Από εκεί και πέρα εγώ θεώρησα ότι είναι καλύτερο για να μην υπάρχει φόβος μετάδοσης από τη Θεία Κοινωνία, να τους κοινωνήσω με πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης που μετά καταστρέφονται».

«Ορθώς έπραξε ο Σεβασμιότατος. Έκανα ένα λάθος και έπρεπε να τιμωρηθώ. Δεν το έκανα εσκεμμένα. Από φόβο το έκανα. Ήμουν τιμωρημένος για τρεις μήνες για σκανδαλισμό των πιστών» συμπληρώνει.

Εξήγησε πως δεν ήταν ο μοναδικός που κοινώνησε με αυτόν τον τρόπο προκείμενου να προστατεύσει τον ίδιο αλλά και τους πιστούς. Και οι δύο ιερείς έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους.

Ειδήσεις σήμερα 

Γαλλία: Πολίτης χαστούκισε τον Μακρόν - Δείτε βίντεο 

Κορωνοϊός: Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός πολιτών κατ' οίκον - Ποιους αφορά και ποιοι θα τον διενεργούν 

Ζάκυνθος: Οι σχέσεις... μίσους του Ντίμη Κορφιάτη με τον απόστρατο αστυνομικό και τον bodyguard που συνελήφθησαν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης