Γαλλία: Πολίτης χαστούκισε τον Μακρόν - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Πολίτης χαστούκισε τον Μακρόν - Δείτε βίντεο

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη στη Ντρομ της νοτιοδυτικής Γαλλίας - Δυο συλλήψεις, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα

macron_xastouki
Μια δυσάρεστη έκπληξη έζησε την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της περιοδείας που έχει ξεκινήσει σε περιφέρειες της Γαλλίας ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στη Ντρομ, στα νοτιοανατολικά της χώρας και κατά τη διάρκεια ανταλλαγής χειραψιών με πολίτες, ένας από αυτούς, που φορούσε γυαλιά και μάσκα, χαστούκισε με δύναμη τον Μακρόν, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Γάλλου προέδρου. Συγκεκριμένα, ο δράστης, που σύμφωνα με γαλλικά μέσα πρόερχεται από τον αναρχικό χώρο, ακούγεται να λέει «Κάτω η Μακρονία» (Α Bas La Macronie), πριν σηκώσει το χέρι του κατά του αιφνιδιασμένου Γάλλου προέδρου.

Δείτε το βίντεο



Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μακρόν ενήργησαν άμεσα και απομόνωσαν τον βίαιο πολίτη, ενώ πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται και από το Ελιζέ, θέλουν δυο άτομα να έχουν συλληφθεί για το περιστατικό.

Για πρώτη φορά ο Εμανουέλ Μακρόν δέχεται σωματική επίθεση, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» αναφερόμενη στο χαστούκι που του έριξε ένας άνδρας με πράσινο μπλούζα.
Κλείσιμο
 
O Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Κάστεξ  όπως και η αρχηγός της ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν έσπευσαν να καταδικάσουν αυτή την «απαράδεκτη σωματική επίθεση» μέσω Twitter.
«H πολιτική δεν μπορεί ποτέ να είναι βία, λεκτική επίθεση και πολύ λιγότερο σωματική επίθεση. Ανησυχούμε όλοι, διακυβεύονται τα θεμέλια της δημοκρατίας μας », δήλωσε ο Καστέξ μιλώντας στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σαν να καθάρισαν το σπίτι με χλωρίνη» λέει η Αστυνομία

Θέμης Αδαμαντίδης: Τι λέει για την τρίτη σύλληψή του σε χαρτοπαικτική λέσχη

Πρωτοφανές μπλακ άουτ μίας ώρας στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης