Καθηγητής Φαρμακολογίας: Ξεκάθαρο μήνυμα ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca - Μονόδρομος τα όρια

Καθηγητής Φαρμακολογίας: Ξεκάθαρο μήνυμα ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca - Μονόδρομος τα όρια

Ειδικά για την Ελλάδα, οι αποφάσεις για το ηλικιακό όριο της χορήγησης του εμβολιου της AstraZeneca, δεν θα πρέπει να είναι δύσκολες γιατί δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα

emvoliasmos-6584
Για το σπάνιο σύνδρομο θρομβώσεων και την σύνδεσή τους με το εμβόλιο AstraZeneca μίλησεο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, επ αφορμής και της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμών το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ήταν ξεκάθαρο οπότε οι χώρες που δεν είχαν θέσει όρια στην χορήγηση του εμβολίου αρχίζουν να βάζουν και όσες είχαν, προσθέτουν.

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο», τόνισε ο καθηγητής και εξήγησε ότι καθώς ο ΕΜΑ ανέφερε μόνο ότι τα περιστατικά αυτά είναι πολύ σπάνια και κυρίως σε γυναίκες, κάτω των 60, οι χώρες θέτουν αυτό το ηλικιακό όριο γιατί δεν έχουν και κάποιο άλλο στοιχείο στη διάθεσή τους.

Ειδικά για την Ελλάδα, η απόφαση αυτή δεν θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, εξήγησε ο κ. Μανωλόπουλος. Τόνισε ότι με εμβολιασμό των κάτω των 60 σκεύασμα άλλης εταιρίας μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου.

Για τη χρήση διαφορετικών εμβολίων στην πρώτη και στη δεύτερη δόση, ο καθηγητής τόνισε ότι η προσέγγιση αυτή έχει γίνει στη Γερμανία και τη Βρετανία, ελπίζεται και διαφαίνεται ότι θα είναι αποτελεσματική αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηριχθεί με ασφάλεια αυτή η προσέγγιση.

Ειδήσεις σήμερα 

Γερμανία: Στον «αέρα» η διάσκεψη Μέρκελ-πρωθυπουργών κρατιδίων λόγω διαφωνιών για τη διαχείριση της πανδημίας

Χιλή: Ολοένα νεότεροι οι ασθενείς με την COVID-19 που χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ


Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Πωλείται σε δημοπρασία το «ποδήλατο της ντροπής»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης