Στη φυλακή ο επιχειρηματίας από το κύκλωμα με τις απάτες με τα super cars

Στη φυλακή ο επιχειρηματίας από το κύκλωμα με τις απάτες με τα super cars

Ελεύθεροι η σύζυγος του επιχειρηματία, ο γυναικολόγος και αλλοι τρεις - Πώς «εξαφάνιζαν» πανάκριβες Bentley, Porsche, Ferrari, για να εισπράττουν τα ασφάλιστρα

cars-0
Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων Τάκης Παπαμιχαήλ με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, για την υπόθεση του κυκλώματος απάτης με πολυτελή αυτοκίνητα, αποκομμίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Εν αντιθέσει με αυτόν, η σύζυγός του, ο γνωστός γυναικολόγος και άλλα τρία άτομα αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις απολογίες τους, σε μια υπόθεση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Το μεγάλο κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars όπως Bentley, Porsche, Ferrari, Dodge Viper είχε τεθεί σε στενό κλοιό από τις Αρχές και μια Bentley στάθηκε η αρχή του τέλους.

Ο επιχειρηματίας που προφυλακίσθηκε προχωρούσε σε εικονικές κλοπές των οχημάτων που του ανήκαν, τα διέλυε και αφού δήλωνε την κλοπή στις ασφαλιστικές και εισέπραττε τις αποζημιώσεις, στη συνέχεια τα συναρμολογούσε και τα πούλαγε κανονικά, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα η συγκεκριμένη υπόθεση θα συσχετισθεί με άλλη ποινική δίωξη με πρωταγωνιστή τον Παπαμιχαήλ, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές από την δεκαετία του '90. Σε ότι αφορά τον γνωστό γυναικολόγο ο δικηγόρος του Μανώλης Τρούλης δήλωσε στο protothema.gr:

troulis_2

«Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία στην ανάκριση, ο εντολέας μου επιφανής γιατρός, αφού ανέπτυξε την υπερασπιστική του θέση, αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη της κυρίας Ανακρίτριας και Εισαγγελέα. Μια τυπική μεταβίβαση ενός αυτοκινήτου στο όνομα του, που ποτέ δεν είχε στην κατοχή του, τον εγκλώβισε σε μαι απίστευτη δικαστική περιπέτεια, που έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα»
.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα που διήρκησε ενάμιση μήνα κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα και να συλλάβουν έξι άτομα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα πέντε εκ των οποίων όμως αφέθηκαν ελεύθερα μετά τις απολόγίες τους.

Κλείσιμο
Η επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.


Ειδήσεις σήμερα:

Άγριες Μέλισσες: Όσα θα διαδραματιστούν την ερχόμενη εβδομάδα

Κοντοζαμάνης: Τα self test έχουν όλες τις πιστοποιήσεις

Λαγκάρντ: Aνάπτυξη μετά την άρση των lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης