Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars

Πρωταγωνιστές του κυκλώματος ένας γυναικολόγος, ένας έμπορος αυτοκινήτων της Κηφισιάς και τηλεαστέρας και άλλα τέσσερα άτομα – Έβαζαν στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ – Πώς οι αρχές έφτασαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος

autokinita-apati2
Ένας γιατρός γυναικολόγος, μαζί με έναν γνωστό έμπορο αυτοκινήτων της Κηφισιάς και τηλεαστέρα ,που μέσα από εκπομπές έδινε συμβουλές σε ιδιοκτήτες οχημάτων, ένας Βούλγαρος μηχανικός, ο Πακιστανός βοηθός του και δύο ακόμη άτομα εμπλέκονται σε ένα μεγάλο κύκλωμα που διέπραττε απάτες με super cars όπως Bentley, Porsche, Ferrari, Dodge Viper.

Συγκεκριμένα, η συμμορία, προχωρούσε σε εικονικές κλοπές των οχημάτων που της ανήκαν, τα διέλυε και αφού δήλωνε την κλοπή στις ασφαλιστικές και εισέπραττε τις αποζημιώσεις, στη συνέχεια τα συναρμολογούσε και τα πούλαγε κανονικά, βάζοντας στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα Αθηνών μετά από έρευνα που διήρκησε ενάμιση μήνα κατάφεραν να βάλουν στο χέρι το κύκλωμα να περάσουν χειροπέδες σε έξι άτομα - μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενώ οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση με ταυτόχρονη είσοδο παρουσία δικαστικών λειτουργών στις οικίες των εμπλεκομένων, σε αποθήκη στη Μεταμόρφωση αλλά και στην εταιρία. Από τις έρευνες κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και 122 πολυτελή οχήματα τα οποία εξετάζεται η νομιμότητα κατοχής και η προέλευση τους.

apati_cars


Η «κλεμμένη» Bentley

Η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας του Αερολιμένα ξεκίνησε πριν από περίπου ενάμιση μήνα μετά από πληροφορίες και ολοκληρώθηκε προχθές με τη σύλληψη του γιατρού. Συγκεκριμένα ο γυναικολόγος πήγε στον αερολιμένα προκειμένου να πετάξει για την Αλβανία. Πάρκαρε την πανάκριβη Bentley που όπως κατέθεσε, είχε αγοράσει από τον τηλεαστέρα έμπορο της Κηφισιάς έναντι του ποσού των 120.000 ευρώ στον χώρο στάθμευσης Ρ1 του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Την επόμενη ημέρα, όταν επέστρεψε και μετέβη στον χώρο όπου είχε σταθμεύσει το όχημα του, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης το είχε αφαιρέσει. Στην κατάθεση του δήλωσε ότι την Bentley την είχε αγοράσει έναντι του ποσού των 120,000 χιλιάδων ευρώ, από εταιρία με έδρα την Κηφισιά ιδιοκτησίας του τηλεαστέρα με τον οποίο συνδεόταν φιλικά και συνήθιζε επί σειρά ετών να αγοράζει και να πουλά οχήματα από την εταιρία του. Ο γιατρός δήλωσε ακόμα ότι παρ’ ότι πραγματοποιεί συχνά το συγκεκριμένο ταξίδι, δεν συνήθιζε να προσέρχεται στον Αερολιμένα με το πολυτελές όχημα του, αλλά με άλλο όχημα ιδιοκτησίας του το οποίο όμως λόγω μηχανικής βλάβης το είχε παραδώσει σε συνεργείο. Οι έμπειροι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά και άρχισαν να ψάχνουν τις κάμερες.

Από την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού ασφαλείας του Αερολιμένα, προέκυψε ότι λίγη ώρα μετά την στάθμευση του πολυτελούς οχήματος από τον γιατρό, άγνωστος άντρας κινούμενος πεζός από τον χώρο των αναχωρήσεων του Αερολιμένα, μετέβη στον χώρο στάθμευσης και χωρίς να το αναζητήσει εντόπισε το πολυτελές όχημα και με άγνωστη συσκευή – κλειδί, κατάφερε να το απασφαλίσει και να αποχωρήσει με αυτό. Αυτός ο τύπος όπως προέκυψε ήταν ο Βούλγαρος ενώ κοιτάζοντας προσεκτικά είδαν ότι τον αλλοδαπό άρπαγα ότι είχε μεταφέρει ένα όχημα μάρκας Peugeot το οποίο ανήκει στον γιατρό! Λίγη ώρα αργότερα, η υπηρεσία ενημερώθηκε ότι η Bentley βρέθηκε στην περιοχή της Μεταμόρφωσης.

Κλείσιμο
apati_cars2



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αερολιμένα μετέβησαν στο σημείο ανεύρεσης του οχήματος και διαπίστωσαν ότι οι άγνωστοι δράστες είχαν αφαιρέσει ουσιώδη μηχανικά μέρη, όπως κινητήρας, πόρτες, καπό κ.α ενώ από την εξερεύνηση του οχήματος από συνεργείο της Δ.Ε.Ε., εντοπίστηκε στο εσωτερικό του, δακτυλικό αποτύπωμα ατόμου το οποίο ήταν γνωστό στις αρχές. Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τ.Α. Αερολιμένα αναζήτησαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων και κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα που μετέφερε το ανωτέρω πολυτελές αυτοκίνητο, αλλά και την αποθήκη από την οποία εξήλθε πριν την εναπόθεση του στο προαναφερθέν σημείο. Και ήταν η αποθήκη του εμπόρου τηλεαστέρα στη Μεταμόρφωση.


Από εκείνο το χρονικό σημείο η αποθήκη τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Παράλληλα η έρευνα συνεχίστηκε και επίσης από κάμερες ασφαλείας εντοπίστηκε ο δράστης, σε χρόνο προγενέστερο της κλοπής του οχήματος, να βρίσκεται στη συγκεκριμένη αποθήκη και να επιβιβάζεται σε όχημα με στοιχεία ίδια με εκείνα του άλλου οχήματος του γιατρού. Φαίνεται, σε χρόνο που δικαιολογεί την μετάβαση του από το συγκεκριμένο σημείο στον Αερολιμένα να επιστρέφει, οδηγώντας την «κλεμμένη» Bentley την οποία με την βοήθεια συνεργών του μεταφέρει εντός της αποθήκης.

apati_cars1


«Μας παρακολουθούν τα ποντίκια»

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα, έχοντας συγκεντρώσει πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα τους, αιτούνται την άρση του απορρήτου και την επισύνδεση των τηλεφωνικών συνδέσεων όλων των εμπλεκομένων. Από εκεί βγάζουν «λαβράκι» καθώς προκύπτει ότι ο γυναικολόγος δήλωσε την κλοπή του οχήματος, το οποίο αποσυναρμολογήθηκε από τα μέλη του κυκλώματος στην αποθήκη της Μεταμόρφωσης και εν συνεχεία το σασί με κάποια μηχανικά μέρη, τοποθετήθηκαν σκοπίμως στην συγκεκριμένη διεύθυνση, προκειμένου να εξαπατηθεί η ασφαλιστική εταιρία και να αποζημιώσει τον κάτοχο. Τα χρήματα στη συνέχεια θα τα παραλάμβανε μέλος του κυκλώματος και θα τα διένειμε αναλόγως.

Από την προανάκριση προέκυψε επίσης ότι με πανομοιότυπο τρόπο άλλες δύο φορές στο παρελθόν εκτός από εκείνη που συνελήφθη, μέλος της εγκληματικής ομάδας, είχε προσπαθήσει να αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρίες. Τα μέλη της οργάνωσης ελάμβαναν πού αυστηρά μέτρα και μιλούσαν στις επαφές τους κωδικοποιημένα. Μάλιστα τους αστυνομικούς τους αποκαλούσαν «ποντίκια» λέγοντας χαρακτηριστικά «Προσοχή, μη μας ακούσουν τα «ποντίκια».

apati_cars3


Τα πολυτελή οχήματα μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ασφάλειας του Αερολιμένα ενώ οι έρευνες των «λαγωνικών» της Ασφάλειας του Αεροδρομίου συνεχίζονται.

apati_cars4


Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης ο οποίος υπηρετεί στον Αερολιμένα τονίζει στο protothema.gr πως «οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του Αερολιμένα παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό κατάφεραν με συστηματική δουλειά να εξαρθρώσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση. Για ενάμιση μήνα εργάστηκαν συστηματικά για αυτό το αποτέλεσμα σε μια υπόθεση που έχει βάθος. Και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ασφάλεια του Αερολιμένα, τον προϊστάμενο και τον Διευθυντή. Η Ασφάλεια του Αερολιμένα διαχρονικά ασχολείται με σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και εμπορίας ανθρώπων και είναι επιτακτική ανάγκη η στελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

kalliakmanis
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης



Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Στους 30 βαθμούς «σκαρφάλωσε» η θερμοκρασία στη Βόρεια Κρήτη - Λασποβροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα


Κορωνοϊός: 1.955 κρούσματα - 921 στην Αττική και 262 στη Θεσσαλονίκη


Βόλος: Ασθενής με κορωνοϊό αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 7ο όροφο του νοσοκομείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης