Πρόγραμμα της «Αποστολής» για ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη

Πρόγραμμα της «Αποστολής» για ενίσχυση οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η μηνιαία διανομή, αρχικά, χιλίων σαράντα (1.040) δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

ieronymos
Πέντε χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας συμπληρώνει το πρόγραμμα «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» της «Αποστολής» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.». Η ανανέωση της προγραμματικής συμφωνίας, υπεγράφη στην Αρχιεπισκοπή από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον κ. Ιωάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα και της Υπεύθυνης Βορείου Ελλάδος της «Αποστολής» κ. Όλγας Παπαχαρίτου.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η μηνιαία διανομή, αρχικά, χιλίων σαράντα (1.040) δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τα Ιωάννινα, την Χαλκίδα, τη Λαμία και σε άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις, ενώ ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν εξετάζεται συνεχώς η επέκταση του Προγράμματος και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Μέχρι σήμερα, 1.863.680 μερίδες φαγητού, έχουν μέσω δεμάτων, διανεμηθεί σε ελληνικά νοικοκυριά προσφέροντας ανακούφιση. Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται από την «Αποστολή», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων.

arxiepiskopos_ieronymos
Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Μασούτη για την προσφορά τονίζοντας πως «η συνεργασία αυτή είναι ένας μεγάλος σταθμός στην ιστορία της «Αποστολής»» και ευχήθηκε «να προοδεύσουμε, ώστε να μην χρειάζεται να αυξάνονται τα δέματα, αλλά να μειώνονται. Η βοήθειά σας να χρησιμοποιείται σε άλλους στόχους. Αυτό είναι όνειρο και η ευχή μας και γι' αυτό πρέπει να εργαζόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα».

Στη συνάντηση που είχε με τον Μακαριώτατο ο κ. Ιωάννης Μασούτης, ευχήθηκε «να μην χρειάζεται ο κόσμος τη δική μας ανάγκη» και σημείωσε πως κλείνοντας τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας έχουμε ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες γεύματα και έχουμε σκοπό να ξεπεράσουμε τα δύο εκατομμύρια».

Κλείσιμο
Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την αγαστή συνεργασία με την εταιρεία «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» η οποία, όπως τόνισε «είναι μια μεγάλη αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση η οποία συνδράμει την «Αποστολή» σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο. Εύχομαι, το έχω ξαναπεί, το παράδειγμα της οικογένειας Μασούτη να αποτελέσει, σημείο αναφοράς εμπνευσμένων ατόμων, με ευαισθησία στην ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς».

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς που βρισκόμαστε δίπλα σας μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο και ενώνουμε πάλι τις δυνάμεις μας για αυτόν τον μεγάλο, βαθιά ανθρωπιστικό και εθνικό σκοπό» πρόσθεσε ο κ . Δήμτσας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης