Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς»: Τι προβλέπει το πρόγραμμα - Ποιες ηλικίες αφορά

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς»: Τι προβλέπει το πρόγραμμα - Ποιες ηλικίες αφορά

Έρχονται οι «νταντάδες της γειτονιάς», ένα πρόγραμμα για την ισότητα στην εργασία και την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας

mother
Πρόγραμμα για τη στήριξη των εργαζομένων γυναικών μελετάται, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα «οι νταντάδες της γειτονιάς».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαστε αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της μελέτης, θα υπάρχει μια πιστοποίηση γυναικών και ανδρών φυσικά εάν θέλουν να δουλέψουν. Αλλά τώρα να μην κοροϊδευόμαστε η συντριπτική πλειοψηφία θα είναι γυναίκες. Θα δοθεί μια χρηματική αποζημίωση, ένα voucher στους εργαζόμενους γονείς και κυρίως στις μητέρες για να μπορούν είτε να έχουν γυναίκα στο σπίτι με ένα ποσό επιδότησης ή ταυτόχρονα - και αυτό μπορεί να δουλέψει κυρίως στην Περιφέρεια που δεν υπάρχουν σε μικρές πόλεις βρεφονηπιακοί σταθμοί- για τα πρώτα δύο χρόνια ζωής ενός παιδιού να μπορούν μια γυναίκα ή και ένας άντρας να κρατούν στον κατάλληλο χώρο στο σπίτι του δύο με τρία βρεφάκια ανάλογα με την ηλικία του βρέφους».

«Άμεσα θα έρθει στη Βουλή η διάταξη που θα μετατρέπει σε αυτοτελές αδίκημα την σεξουαλική παρενόχληση και θα αυξάνει τις ποινές για τους δράστες», δήλωσε επίσης η υφυπουργός Εργασίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Με αφορμή την σημερινή Ημέρα της Γυναίκας, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι γίνονται σε όλη την Ελλάδα δράσεις ενίσχυσης της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας, στις αμοιβές και στις ευκαιρίες καριέρας, ενώ ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξουν και προγράμματα με χρηματοδοτήσεις και επιβραβεύσεις επιχειρήσεων που θα κάνουν πράξη την ισότητα για τους εργαζόμενους τους, η οποία θα πιστοποιείται μάλιστα και με ειδικό σήμα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο από το «ξύπνημα» της Αίτνας: «Βροχή» από ηφαιστειακή σκόνη σε πόλεις της Σικελίας - Το νέφος έφτασε μέχρι την Αθήνα

Καιρός: Σκόνη με βροχές από το βράδυ στην Αθήνα - Δείτε βίντεο, χάρτες με την αυριανή πρόγνωση

Τζεφ Μπέζος: Η δισεκατομμυριούχος πρώην του, Μακένζι, ξαναπαντρεύτηκε με δάσκαλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης