Τζεφ Μπέζος: Η δισεκατομμυριούχος πρώην του, Μακένζι, ξαναπαντρεύτηκε με δάσκαλο

Τζεφ Μπέζος: Η δισεκατομμυριούχος πρώην του, Μακένζι, ξαναπαντρεύτηκε με δάσκαλο

Ο Νταν Τζούετ εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά της - Δείτε τη δήλωση που εξέδωσε ο ιδρυτής της Amazon για τον γάμο της πρώην του, με την οποία έζησαν 25 χρόνια μαζί

mackenzie_bezos
Τη ζωή της αποφάσισε να ξαναφτιάξει η πάμπλουτη πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, της οποίας η περιουσία εκτιμάται ότι αγγίζει τα 53 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την Daily Mail η Μακένζι Σκοτ (πρώην Μακένζι Μπέζος) ξαναπαντρεύτηκε, και ο εκλεκτός της καρδιάς της είναι ο Νταν Τζούετ, ένας εκπαιδευτικός στο Σιάτλ, ο οποίος δίδασκε μέχρι πρόσφατα φυσικές επιστήμες στο ιδιωτικό σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά της.

Η 50χρονη Μακένζι και ο ιδρυτής της Amazon τράβηξαν χωριστούς δρόμους πριν από δύο χρόνια, μετά από 25 έτη κοινής ζωής. Το πρώην ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά μέσα στον γάμο του και ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2019 την απόφαση του να πάρει και επισήμως διαζύγιο, μετά από μια «μακρά περίοδο χωρισμού». Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Μπέζος είχε συνάψει ερωτική σχέση με την Λόρεν Σάντσεζ, με την οποία ειναι ακόμη μαζί. Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε την ίδια χρονιά, με τον Τζεφ να κρατά το 75% των μετοχών του ζευγαριού και την Μακένζι να λαμβάνει «μερίδιο» που αντιστοιχούσε εκείνο το διάστημα σε περίπου 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

bezos_mac
O ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, η προσωπική περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 177 δισ. δολάρια με την πρώην σύζυγό του Μακένζι, η οποία τον «έγδυσε» με το διαζύγιο που πήρε.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς έγινε ο γάμος της Μακένζι Σκοτ με τον Τζούετ, ούτε πόσο καιρό είναι μαζί. Εξάλλου η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζου προσπαθούσε πάντοτε να προφυλάσσει την προσωπική της ζωή από τα φώτα της δημοσιότητας και να διατηρεί χαμηλό προφίλ, παρά την εξαιρετικά γενναιόδωρη φιλανθρωπική της δράση και τα επιτεύγματά της.

Ο ιδρυτής της Amazon συνεχάρη την πρώην σύζυγό του για τον γάμο της. Σε δήλωσε που εξέδωσε μέσω εκπροσώπου της εταιρείας, ο 57χρονος ανέφερε ότι «ο Νταν είναι σπουδαίος τύπος» και οτι ο ίδιος «χαίρεται πολύ και για τους δύο».

Κλείσιμο
Το ζευγάρι έκανε την πρώτη δημόσια αναφορά για τον γάμο του το Σάββατο, σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο Giving Pledge - το site μιας καμπάνιας που ενθαρρύνει δισεκατομμυριούχους και εκατομμυριούχους να συνεισφέρουν με τον πλούτο τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στη συνέχεια η Μακένζι Σκοτ άλλαξε τη σελίδα του βιογραφικού της στο site της Amazon, που πλέον αναφέρει ότι «ζει στο Σιάτλ με τα 4 παιδιά της και τον σύζυγό της, Νταν». Μια πηγή επιβεβαίωσε την είδηση του γάμου της Σκοτ με τον Τζούερ στην Wall Street Journal.

Το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο εργαζόταν μέχρι πρόσφατα ο νέος σύζυγος της Μακένζι Σκοτ είναι διάσημο για το επίπεδο σπουδών που προσφέρει και τα δίδακτρα σε αυτό αγγίζουν τα 38.000 δολάρια τον χρόνο. Μεταξύ των πιο διάσημων αποφοίτων του είναι και ο Μπιλ Γκέιτς.

bezos_mac_2
Ένας γάμος που κράτησε 25 χρόνια


Σε ανάρτησή του στο site Giving Pledge, o Τζούετ δεσμεύτηκε να βοηθήσει τη σύζυγό του στην προσπάθειά της να δωρίσει τον πλούτο της προκειμένου να βοηθήσει τους συναθρώπους της. «Είναι παράξενο για μένα να γράφω αυτό το γράμμα εξηγώντας ότι σκοπεύω να δωρίσω το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου μου κατά τη διάρκεια της ζωής μου, αφού δεν υπήρξε ποτέ επιδίωξή μου να συγκεντρώσω τόσο πλούτο που θα έκανε μια τέτοια δήλωση να έχει ιδιαίτερο νόημα. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου υπήρξα δάσκαλος, καθώς και ευγνώμων μαθητής των γενναιόδωρων ανθρώπων γύρω μου. Αυτό με έκανε να θέλω να ακολουθήσω το παράδειγμά τους, προσφέροντας κάθε είδους πόρους, από χρόνο και ενέργεια, μέχρι υλικά αγαθά, οτιδήποτε έχω στη διάθεσή μου. Τώρα, κατά ευτυχή σύμπτωση, είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και καλόκαρδους ανθρώπους που ξέρω, και θέλω να συνεισφέρω στη δέσμευσή της να αφιερώσει μια τεράστια περιουσία στην υπηρεσία των συναθρώπων της».

sanchez
Ο ιδρυτής της Amazon με τη νέα του σύντροφο


Μετά το διαζύγιό της η Σκοτ (που βοήθησε στη δημιουργία της Amazon) έχει κάνει αμέτρητες δωρεές σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, νομικούς οργανισμούς και, πιο πρόσφατα, σε κοινότητες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία. Μόνο την περασμένη χρονιά η 50χρονη δώρισε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το site Giving Pledge δημιουργήθηκε από τον Μπιλ και την Μελίντα Γκέιτς και τον Γουόρεν Μπάφετ. Ανάμεσα στους μεγιστάνες του πλούτου που έχουν υπογράψει «δέσμευση προσφοράς» είναι ο Στιβ και η Τζιν Κέις, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η Πρισίλα Τσαν, και η Σάρα Μπλέικλι.


Ειδήσεις σήμερα: 


Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του χωριού Κορλεόνε που εμβολιάστηκε πριν έρθει η σειρά του

Νέα Σμύρνη: Ο ξυλοδαρμός του πολίτη και οι αστυνομικοί που ξεπέρασαν τα όρια - Δείτε τα βίντεο

Χαραμάδα εκτόνωσης για Κουφοντίνα εν αναμονή των αποφάσεων για τη μεταγωγή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης