Τριάντα παραβιάσεις του εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά
Σε μια περίπτωση η παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών εξελίχθηκε σε εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε επιφυλακή
Σε ένα νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία. Λίγες μόνον ώρες μετά τις νέες απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία θα είναι συνεχώς παρούσα στη... «θάλασσα των νησιών» όπως ονόμασε το Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε τριάντα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Σε μια περίπτωση η παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών μαχητικών εξελίχθηκε σε εμπλοκή με τα ελληνικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε επιφυλακή.
Πάνω από το Αρχιπέλαγος και συγκεκριμένα στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, πέταξαν σήμερα δύο τουρκικά F-16 και μεμονωμένα δύο ATR 72. Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.