Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Οι συνεργασίες, οι φιλίες και οι... διαβολικές συμπτώσεις

lignadis-fillipidis-stravopodis-0
Τα ονόματα τριών γνωστών προσώπων του θεάτρου και της τηλεόρασης «πρωταγωνιστούν» στην πολύκροτη υπόθεση του ελληνικού κινήματος #MeToo που συγκλονίζει, τις τελευταίες εβδομάδες, τα θεμέλια του ελληνικού θεάτρου αλλά και της κοινωνίας. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Νικόλας Στραβοπόδης, βρίσκονται αντιμέτωποι, επισήμως πλέον, με επώνυμες καταγγελίες βιασμού και παρότι η κάθε υπόθεση έχει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, οι τρεις τους φαίνεται να συνδέονται με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο. Γεγονός που αποδεικνύει πως η ζωή, κάποιες φορές, μπορεί να γράψει το πιο απίστευτο κι ευφάνταστο σενάριο.

Μετά την σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, αναμένεται να κατατεθεί στην εισαγγελία, μέχρι την Παρασκευή, η έγγραφη κατάθεση του Νικόλα Στραβοπόδη εναντίον του οποίου έχει κατατεθεί μήνυση για τον βιασμό του Δημήτρη Άνθη  πριν από 15 χρόνια ενώ εμπλέκεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, και σε δύο ακόμη υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.
Lignadis_Stravopodis
Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Νικόλας Στραβοπόδης σε φωτογράφηση για την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», που ανέβηκε σε σκηνοθεσία του πρώτου
Οι σχέσεις που διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια ο 37χρονος σήμερα Νικόλας Στραβοπόδης με τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι στενές. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου απ' όπου αποφοίτησε ο πρώτος το 2006. Ανάμεσα στους καθηγητές του ήταν και ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον οποίο ανέπτυξε σταδικά, μια δυνατή επαγγελματική αλλά και προσωπική σχέση. Ο Στραβοπόδης συμμετείχε στον θίασο της παράστασης «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» που ανέβασε ο Λιγνάδης το 2016, με δύο ανήλικους, έναν 16χρονο και μία 15χρονη, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παράλληλα, για χρόνια συστηνόταν και ως βοηθός του γνωστού σκηνοθέτη, προβάλλοντας μάλιστα με καμάρι την συνεργασία τους. «Μου συστήθηκε ως σπουδαστής στο Εθνικό Θέατρο. Μου μιλούσε πολύ για τον εαυτό του αλλά και για τον «δάσκαλό» του Δημήτρη Λιγνάδη» έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων για εκείνον ο ο άνθρωπος που κατέθεσε τη μήνυση εναντίον του στις αρχές Φεβρουαρίου,

Η σχέση ανάμεσα στον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Νικόλα Στραβοπόδη ωστόσο είχε επεκταθεί και στην προσωπική τους ζωή. Οι δυο τους έβγαιναν συχνά μαζί για να διασκεδάσουν. Όπως εκείνο το βράδυ στα μέσα Ιανουαρίου του 2016 που τα έπιναν μαζί σε γνωστό μπαρ της περιοχής του Μεταξουργείου, γεγονός που ο ίδιος ο Λιγνάδης είχε δημοσιοποιήσει σε προσωπική του σελίδα στα social media αναρτώντας μια φωτογραφία με την λεζάντα: «Gin Tonic...ο φίλος μου Νικόλας και το όνομα του Bar », έχοντας μάλιστα tagάρει το όνομα της συντροφιάς του με ονοματεπώνυμο.
Lignadis_Stravopodis2
Κλείσιμο
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, «Τατουάζ» και «8 λέξεις», ενσαρκώνοντας τους ρόλους ενός επικίνδυνου απαγωγέα και ενός γκέι καθηγητή πανεπιστημίου αντίστοιχα. Ο ρόλος του στην δεύτερη αυτή σειρά, στην οποία τον είδαμε για τελευταία φορά το φθινόπωρο, ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους παραγωγής, με τα γυρίσματα του έγιναν τον περασμένο Ιούλιο.

Ωστόσο, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως ο 37χρονος ηθοποιός συμμετείχε μέχρι προσφάτως στην σεναριακή ομάδα της τηλεοπτικής σειράς «Χαιρέτα μου τον πλάτανο», πρωταγωνιστής της οποίας ήταν, μέχρι προσφάτως ο Πέτρος Φιλιππίδης που επίσης έχει καταγγελθεί για παρόμοιο αδίκημα! Πρόκειται προφανώς για μια διαβολική σύμπωση... Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεργασία του Στραβοπόδη με την εταιρεία παραγωγής της συγκεκριμένης σειράς έχει διακοπεί εδώ και περίπου ένα μήνα για λόγους οι οποίοι δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Ο δικηγόρος του πάντως, Εμμανουήλ Ροδουσάκης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ότι ο πελάτης του «ήταν εργαζόμενος μέχρι χθες, καθώς λόγω καταγγελίας και της φήμης ότι θα υπήρχε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του, απολύθηκε από τη δουλειά του από το πασίγνωστο σίριαλ στο οποίο εμφανιζόταν αυτή την εποχή». Επισήμανε επίσης πως δηλώνει αθώος και κάνει λόγο για συναινετικό σεξ μεταξύ ενηλίκων.
Filippidis
Ο Πέτρος Φιλιππίδης πρωταγωνιστούσε, μέχρι προσφάτως, στην τηλεοπτική σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» στην σεναριακή ομάδα της οποίας συμμετείχε και ο Νικόλας Στραβοπόδης
Η παραπάνω δήλωση μπορεί εύλογα να μεταφραστεί ως στήριξη του Νικόλα Στραβοπόδη στον δάσκαλο και συνεργάτη του Δημήτρη Λιγνάδη το όνομα που οποίου εμπλέκεται σε δύο κοινές με τις δικές του υποθέσεις, αυτή του βιασμού του 37χρονου Νίκου Σ. αλλά και της επανειλημμένης σεξουαλικής παρενόχλησης του Χρήστου Πέρρου ο οποίος κατέθεσε πως προσπαθούσε να τον πείσει να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις μαζί.

Όσο για την σύνδεση μεταξύ Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρου Φιλιππίδη, αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και οι δύο είχαν εκδιωκθεί από γνωστή δραματική σχολή μετά από καταγγελίες των σπουδαστών για την απρεπή συμπεριφορά τους.

Τελικά, πράγματι η ζωή έχει μεγάλη φαντασία...!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης