Πως μια απλή κίνηση μπορεί να αλλάξει τον πλανήτη

Πως μια απλή κίνηση μπορεί να αλλάξει τον πλανήτη

Ένα παγκόσμιο κάλεσμα για ένα καλύτερο μέλλον από την πιο γνωστή εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών που βάζει σε προτεραιότητα την ανακύκλωση στα αναλώσιμα εκτυπωτών

hp-sust-edited

Sponsored Content

Η βιωσιμότητα του πλανήτη είναι ένα θέμα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο καθώς ο τρόπος και ο ρυθμός με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους φυσικούς πόρους αποτελούν τον πυρήνα της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της. Όπως δείχνουν όλες οι μελέτες, εάν δεν κατορθώσουμε να μειώσουμε δραστικά τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και να διασφαλίσουμε την πρόσβαση σε ένα καθαρό περιβάλλον, θα πρέπει να περιμένουμε πολλά σοβαρά πλήγματα, που θα επηρεάσουν την κοινωνία και την οικονομία μας. Για παράδειγμα, το κάθε αναλώσιμο εκτυπωτή είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για το περιβάλλον διότι περιέχει πλαστικό αλλά και βαριά μέταλλα που όταν καταλήξουν στη χωματερή μολύνουν το υπέδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στο περιβάλλον.

Τα ανησυχητικά δεδομένα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης έχουν προβληματίσει έντονα την HP Inc. Έτσι, η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών, βάζοντας το περιβάλλον σε προτεραιότητα, πρωτοστατεί και δημιουργεί το HP Planet Partners, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στον κόσμο για τα αναλώσιμα εκτυπωτών.

Μέσω του προγράμματος, που είναι διαθέσιμο σε περισσότερες από 60 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η ΗΡ καλεί συνεργάτες και πελάτες να συμμετέχουν σε αυτή την σημαντική δράση και να ανακυκλώσουν τα αναλώσιμα μελάνης και γραφίτη ΗΡ που αντί να καταλήγουν στους ωκεανούς, μετατρέπονται σε νέα προϊόντα. Στο πρόγραμμα αυτό συμπεριλαμβάνονται και ο εξοπλισμός υπολογιστών και τα αναλώσιμα εκτύπωσης. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από το πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα https://www8.hp.com/gr/el/hp-information/recycling/ink-toner.html

HP_SUST_BOTTLES_1080x1920Gr


Η αλυσίδα που οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον
Η HP συνεργάζεται με μεταφορικές εταιρείες για τη συλλογή και την επιστροφή των άδειων ή χρησιμοποιημένων αναλωσίμων εκτύπωσης.
Τα αυθεντικά δοχεία μελάνης ή γραφίτη HP που επιστρέφονται μέσω του προγράμματος HP Planet Partners, λόγω της κατασκευής τους, δεν μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελεσματικά με συμβατικές, εμπορικές διαδικασίες.
Γι’ αυτό υποβάλλονται σε μία ειδική διαδικασία ανακύκλωσης «κλειστού κύκλου» πολλαπλών φάσεων. Έπειτα, το ανακυκλωμένο πλαστικό χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων αυθεντικών δοχείων HP και άλλων προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Αρκεί να μιλήσουν οι αριθμοί
Κλείσιμο
Αυτήν την στιγμή, η ΗΡ χρησιμοποιεί πάνω από 4,7 δισεκατομμύρια ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια για την κατασκευή νέων αυθεντικών δοχείων μελάνης ΗΡ. Το 82% των αυθεντικών δοχείων μελάνης HP περιέχουν ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό 45-70%. Το 100% των αυθεντικών δοχείων γραφίτη HP περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά που προέρχονται από την ευρεία κατανάλωση ή τη βιομηχανική χρήση σε ποσοστό 5-45%.

Επιπλέον, πάνω από 875 εκατομμύρια αυθεντικά δοχεία μελάνης και γραφίτη ΗΡ έχουν ανακυκλωθεί από πελάτες στο πλαίσιο του προγράμματος HP Planet Partners καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί και πάνω από 114 εκατομμύρια πλαστικές κρεμάστρες για την κατασκευή των αυθεντικών δοχείων μελάνης και γραφίτη της ΗΡ. Από το 2000, η ΗΡ έχει χρησιμοποιήσει πάνω από 116 εκατομμύρια κιλά πλαστικού για να φτιάξει καινούργια δοχεία μελανιού και γραφίτη.

Στόχος της ΗΡ είναι να μειώσει την χρήση πλαστικών μιας χρήσης κατά 75% μέχρι το 2025, επιλέγοντας διαδικασίες και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και παράλληλα κάνοντας την διαδικασία όσο πιο απλή και φιλική προς τον πελάτη γίνεται, εξελίσσοντας το πρόγραμμα HP Planet Partners για να ενθαρρύνει την ατομική ανακύκλωση*.

Επιπλέον, η HP έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει θετικές και διαρκείς αλλαγές ως προς το περιβάλλον συμβάλλοντας ταυτόχρονα και σε περιοχές που υπάρχει περισσότερη ανάγκη. Έτσι, συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στην Αϊτή για την μείωση των πλαστικών που καταλήγουν στον ωκεανό, δημιουργώντας περισσότερες από 1.100 τοπικές ευκαιρίες εισοδήματος και εκπαίδευσης για όσους τα συλλέγουν από τον Σεπτέμβριο του 2019.

HP_SUST_FISH_1080x1920Gr


Εργαζόμαστε μαζί
«Η κουλτούρα της HP βασίζεται εδώ και πολύ καιρό στην πεποίθηση ότι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα είναι εξίσου σημαντικός με αυτά που κάνουμε», λέει ο Νίκος Χρηστάκης, Διευθύνων σύμβουλος της HP Hellas. «Η κλιματική κρίση αποκαλύπτει πόσο αλληλένδετοι είμαστε. Δημιουργώντας εύκολες και απλές λύσεις, όπως το HP Planet Partners program για την ανακύκλωση των πλαστικών, καλούμε για την συμβολή και την συνεργασία όλων για να ενωθούμε μαζί και να δώσουμε ώθηση σε ουσιαστικές αλλαγές και σε μια πιο κυκλική οικονομία.»
Μαζί, χάρη στη συλλογική μας δράση, μπορούμε να συμβάλουμε σε αλλαγές πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι με τη μεμονωμένη δράση.

INFO
Μάθετε για το πρόγραμμα Βιώσιμου αντίκτυπου της HP εδώ και βοηθήστε τον πλανήτη, τους ανθρώπους και την κοινότητα.

*Πηγή https://www8.hp.com/us/en/hp-information/sustainable-impact.html
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης