Η Ύδρα θα τιμήσει τους Ιταλούς Φιλέλληνες

Θα τιμηθούν οι Ιταλοί Φιλέλληνες που πολέμησαν στο πλαυρό των Υδραίων - Ο Δήμος Ύδρας θα κινήσει τη διαδικασία αναγόρευσης της Σοφία Λόρεν σε επίτιμη Δημότη του

dimarxos_ydras_it
Ο Δήμος Ύδρας θα τιμήσει τους Ιταλούς Φιλέλληνες που πολέμησαν μαζί με τους Υδραίους κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης και θα κινήσει τη διαδικασία αναγόρευσης της Σοφία Λόρεν σε επίτιμη Δημότη του.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση στις 09/12/2020 που είχε ο Δήμαρχος της Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης με την Πρέσβυ της Ιταλίας στην Ελλάδα κ. Patrizia Falcinelli.

Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκε η μεγάλη προσφορά των Φιλίτζε Καζέρτα, ο οποίος όπως αναφέρεται στον Όγδοο Τόμο των Αρχείων της Κοινότητας Ύδρας, με απόφαση των Προκρίτων του Νησιού στις οκτώ Ιανουαρίου του 1822, ανακηρύχθηκε σε πολίτη της Ύδρας. Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Ύδρας, στο σκεπτικό τους οι Πρόκριτοι τονίζουν την αμισθί συμμετοχή του στις ναυμαχίες του Υδραϊκού Στόλου αλλά και τον Φιλελληνισμό του.

Αναφορά επίσης έγινε και σ ένα ακόμα Ιταλό Φιλέλληνα, στον Ιωσήφ Κιάππε, ο οποίος υπηρέτησε ως Γραμματέας του Λάζαρου Κουντουριώτη και είχε τεράστια συνδρομή στην κυκλοφορία το 1824 της επαναστατικής εφημερίδας της Ύδρας «Ο Φίλος του Νόμου».

Ειδήσεις σήμερα:

Δημόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να πετύχουμε ανοσία

Ο κορωνοϊός «λυγίζει» το σύστημα υγείας της Σουηδίας - «Αποτύχαμε», λέει ο βασιλιάς της χώρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης