Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με πάνω από 150 άτομα για το Πολυτεχνείο

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με πάνω από 150 άτομα για το Πολυτεχνείο

Η πορεία μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ξεκίνησε από το ύψος της Αγίας Σοφίας - Προσπάθησαν να φτάσουν μέσω Τσιμισκή στο Αμερικανικό Προξενείο, ωστόσο δυνάμεις της ΕΛΑΣ τους σταμάτησαν

poreia_salonika
Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Τσιμισκή, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, είχαν εγκλωβίσει διαδηλωτές και διενεργούν ελέγχους.

Νωρίτερα, περίπου 150 μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και σωματείων πραγματοποιήσαν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο στην οδό Τσιμισκή με σκοπό να φτάσουν στο Αμερικανικό Προξενείο, «σπάζοντας» την απαγόρευση συναθροίσεων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί επί της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Καρόλου Ντηλ ενώ άλλες δυνάμεις είχαν παραταχθεί στο ύψος της Αγίας Σοφίας εγκλωβίζοντας τα άτομα στο σημείο.

Δείτε βίντεο από το σημείο



Συλλήψεις στην πορεία


Κλείσιμο
Εκεί έγιναν έλεγχοι και βεβαιώθηκαν παραβάσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Έγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές, ενώ κάποια άτομα οδηγήθηκαν οικειοθελώς προς τους αστυνομικούς για να προσαχθούν. Η αστυνομία απέσπασε τα πανό και τα πλακάτ από τους συγκεντρωμένους.

Στο σημείο έσπευσαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης και ζήτησαν από την αστυνομία να σταματήσουν οι βεβαιώσεις προστίμων και να υπάρξει αποκλιμάκωση.

17 Νοεμβρίου 2020


Να σημειωθεί ότι η Τσιμισκή παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή.

poreia_salonika2


Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν λουλούδια, ενώ τραγουδούσαν δυνατά… «πότε θα κάνει ξαστεριά», τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Πηγή: GRTimes.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Σουηδία: Πώς η χαλαρότητα έφερε έκρηξη θανάτων αντί για «ανοσία αγέλης»

«Καλλιστώ»: Ποιος και τι έφταιξε για το ναυτικό ατύχημα - Στα 40 εκατ. ευρώ η εγγυοδοσία

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης