Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Άνοιξαν  η Πανεπιστημίου και η Σταδίου - Σε δύο γύρους εξελίχθηκαν τα επεισόδια με τα μέλη του ΚΚΕ που μετά τη Β. Σοφίας και το Πάρκο Ελευθερίας έκαναν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο και στα Προπύλαια - Πήραν μέρος περίπου 200 μέλη του κόμματος με επικεφαλής τον γ.γ. Δ. Κουτσούμπα  - Έξι προσαγωγές - Συγκέντρωση του ΚΚΕ και στη Θεσσαλονίκη

ayra-arthro
Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το επίκεντρο των επεισοδίων είναι στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρψωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Άγνωστο πώς ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές. Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου μιάμιση ώρα αργότερα και ακολούθως άνοιξε και η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, ενώ λίγο πριν από τις πέντε άνοιξε και η Σταδίου, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Πατησίων. 









Κλείσιμο



Οι συλληφθέντες του ΚΚΕ



Προσαγωγές

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις. Όπως εκτιμάται, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.  Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια  το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.


Πολυτεχνείο (13)

Πολυτεχνείο (12)



Πολυτεχνείο (10)







Επεισόδια 2


.



Επεισόδια Πολυτεχνείο
Βίντεο συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές 2
Βίντεο συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές
Βίντεο οι συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές 3

DSC_8971-01
DSC_8962-01
DSC_1784-01
poreia_kke__1_
poreia_kke__3_


Με το ξέσπασμα του δεύτερου γύρου των επεισοδίων οι διαδηλωτές του ΚΚΕ άρχισαν να τρέχουν προς την Ομόνοια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τις «αύρες» μεγάλος αριθμός μοτοσυκλετών της ΕΛΑΣ παρατάχθηκε στην Πανεπιστημίου, με σαφή πρόθεση να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Λίγο νωρίτερα,  τα μέλη του ΚΚΕ είχαν ανασυνταχθεί και είχαν καταλάβει  το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάνουν λόγο για «απρόκλητη  επίθεση». Κλειστές παραμένουν η Πανεπιστημίου από το ύψος της Αμερικής, αλλά και η οδός Σταδίου. Σύμφωνα με το ΚΚΕ έχει  προπηλακιστεί  ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης.  Μάλιστα, μπροστά στις κάμερες, ο κ.Κουτσούμπας είχε διάλογο με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ζητώντας να αφεθούν  ελεύθεροι οι προσαχθέντες.


 Όπως μεταδίδει το 902.gr ο κ.Παφίλης έκανε ηλεφωνική παρέμβαση έκανε  στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ.Οικονόμου  ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα και πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι διαδηλωτές έχουν φτάσει έξω από το αμερικανικό προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή. Στον «αγωνιστικό εορτασμό» του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον ΣΦΕΑ, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, παρά την πανδημία.

 

polytexneio223__1_
polytexneio223__2_
polytexneio223__3_
DSC_8888-01
DSC_8867
DSC_9024
DSC_9015
DSC_9009


Δείτε βίντεο: Κοντάρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες σε έλεγχους στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση
Κοντάρια, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες σε έλεγχους στο κέντρο της Αθήνας - Επεισόδια στο κέντρο...


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Σουηδία: Πώς η χαλαρότητα έφερε έκρηξη θανάτων αντί για «ανοσία αγέλης»

«Καλλιστώ»: Ποιος και τι έφταιξε για το ναυτικό ατύχημα - Στα 40 εκατ. ευρώ η εγγυοδοσία

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης