Εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο εναλλακτικός τρόπος στις πανεπιστημιακές σπουδές

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση ο εναλλακτικός τρόπος στις πανεπιστημιακές σπουδές

Ένα από τα πρώτα Πανεπιστήμια  εκτός  Ελλάδος που εφάρμοσε τη μέθοδο της εξ αποστάσεως φοίτησης, είναι το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου

frederick_2
Sponsored Content

Oι ανάγκες αναχαίτισης της πανδημίας, και οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού στις αίθουσες διδασκαλίας επέβαλαν στις πανεπιστημιακές σπουδές την διαδικασία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, καθώς και τις εξ αποστάσεως εξετάσεις προόδου. Πλέον ο σπουδαστής, μπορεί να παρακολουθήσει τη διδασκαλία του μαθήματος από το σπίτι ή το γραφείο του, σε οικείο περιβάλλον, χωρίς έξοδα εγκατάστασης σε άλλη πόλη, χωρίς έξοδα μετακίνησης και χωρίς απώλεια χρόνου στην μετακίνηση. Η σχετική νομοθεσία πιστοποίησε το συγκεκριμένο σύστημα τηλε-εκπαίδευσης, ώστε οι τίτλοι σπουδών να μην υστερούν σε τίποτε από τα πανεπιστημιακά πτυχία που χορηγήθηκαν με τον συμβατικό τρόπο διδασκαλίας και εξετάσεων.

Ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια εκτός Ελλάδος που εφάρμοσε την μέθοδο της εξ αποστάσεως φοίτησης, ήταν το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου.

Η αρχή έγινε με μια σειρά προγραμμάτων bachelor και μεταπτυχιακών, ενώ στη συνέχεια, στην παλέτα της εξ αποστάσεως φοίτησης προστέθηκαν νέα προγράμματα. Σήμερα, στη διάθεση του σπουδαστή υπάρχουν 12 προγράμματα των μεγαλύτερων σχολών όπως η Πολυτεχνική Σχολή , η Σχολή Νομικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων ,η Σχολή Επιστημών Υγείας καθώς και σχολές ευρύτερης αποδοχής όπως η Σχολή Επιστημών της Αγωγής, που διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα distance learning, της Ειδικής Εκπαίδευσης. Επίσης υπάρχει ένα εξ αποστάσεως προπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες αλλά και τις συνθήκες ασφάλειας της Υγείας, οι εξ αποστάσεως σπουδές είναι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, για όσους δεν θελήσουν ή δεν κατορθώσουν να σπουδάσουν σε ένα ΑΕΙ της περιοχής κατοικίας τους, ή δεν θέλουν να ρισκάρουν, σπουδάζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η αναγνώριση τίτλου πτυχίου ως ισότιμου προς αυτών των Ελληνικών ΑΕΙ από τον ΔΟΑΤΑΠ, είναι ένα ακόμη κίνητρο για τον φοιτητή που θα κάνει την επιλογή των σπουδών εξ αποστάσεως.

Εκτός από τα προσιτά δίδακτρα και την αναγνώριση από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π ο σπουδαστής θα διαπιστώσει την ‘άψογη συνεργασία μεταξύ του πανεπιστημίου και του Ομίλου εκπαίδευσης και πιστοποίησης D GROUP, (210 7101410) που έχει αναλάβει την αποκλειστική προώθηση των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου.

Το πανεπιστήμιο Frederick με τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα υποστηρίζει τόσο Ακαδημαϊκά όσο και Διοικητικά τον σπουδαστή από την πρώτη μέρα της φοίτησής του παρέχοντας σε αυτόν σημαντικά εφόδια για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης