Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο

Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε έξω από το χωριό Βολίμες, διένυσε μεγάλη απόσταση κι έχει πλέον φθάσει πάνω από την παραλία του διάσημου «Ναυαγίου» της Ζακύνθου - Στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής - Έτοιμο σχέδιο για εκκένωση οικισμού - Ενισχύθηκαν το απόγευμα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών

fire0
Συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ζάκυνθο, καθώς μεγάλη πυρκαγιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση. Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε έξω από το χωριό Βολίμες, διένυσε μεγάλη απόσταση κι έχει πλέον φθάσει πάνω από την παραλία του διάσημου «Ναυαγίου» της Ζακύνθου.

Έκταση χιλιάδων στρεμμάτων έχει γίνει στάχτη. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια. Σύμφωνα με πληροφορίες, με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη αναμένεται να φθάσον ενισχύσεις στη μάχη που δίνεται στην βόρεια Ζάκυνθο με την πύρινη λαίλαπα.

10.38 μ.μ.

Δημοσιεύτηκε από Μαρία Μουζάκη στις Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2020


Απο την πυρκαγιά δεν απειλούνται πάντως χωριά της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ελατιών

Πυρκαγιά Βολίμες, Ναυάγιο
Κλείσιμο


Μεγάλη φωτιά μαίνεται στη Ζάκυνθο, κοντά στον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών. Η πυρκαγιά έλαβε νωρίτερα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις Αρχές να έχουν μάλιστα έτοιμο σχέδιο για εκκένωση οικισμού. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν  σε δύσβατο σημείο, ενώ το απόγευμα αποφασίστηκε η ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.  Τις βραδινές ώρες η εικόνα από το πύρινο μέτωπο ήταν βελτιωμένη.

Δείτε εικόνες από το μέτωπο της φωτιάς: 

Ζάκυνθος | Επικίνδυνη πυρκαγιά πάνω από το Ναυάγιο - Απειλήθηκε το χωριό Βολίμες




Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Νωρίτερα επιχειρούσαν στο σημείο έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, μετέβησαν στη Ζάκυνθο για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή Βολίμες.

Φωτιά κοντά στον Άγιο Γεώργιο των Κρημνών


Το ενδεχόμενο να εκκενωθούν σπίτια στην περιοχή των Βολιμών εξετάζεται από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη.



Ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα και δίνεται μεγάλη μάχη από τους Πυροσβέστες για να καταφέρουν να περιορίσουν το μέτωπο.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο-σοκ: Τρομακτικό τροχαίο στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Προβάδισμα δέκα μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

Δημήτρης Παγαδάκης - Άποψη: Αξίζει τη συμπόνια κανενός ο Τραμπ;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης