LIVE

Κορωνοϊός

Προβάδισμα δέκα μονάδων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ

trump-biden-arthro

Η δημοσκόπηση των Reuters/ Ipsos έγινε μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει προσβληθεί από κορωνοϊό - Πρόκειται για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί μέσα σε ένα μήνα

Προβάδισμα δέκα μονάδων καταγράφει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έναντι του αντιπάλου του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου.

Πρόκειται ουσιαστικά για την μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί μέσα σε έναν μήνα.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν και σε ερωτήσεις σχετικές με την ασθένεια του Τραμπ, με πέντε στους δέκα Ρεπουμπλικάνους και το 65% των Αμερικανών να δηλώνουν ότι ο πρόεδρος θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον κορωνοϊό εάν είχε πάρει την πανδημία περισσότερο στα σοβαρά.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 34% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ο Τραμπ λέει την αλήθεια για τον κορωνοϊό.


Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διαστημα 2-3 Οκτωβρίου και καταγράφει ότι μεταξύ εκείνων που αναμένεται να ψηφίσουν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, το 51% θα υποστηρίξει τον Μπάιντεν, ενώ το 41% τον. Τραμπ. Ένα άλλο 4% επέλεξε έναν υποψήφιο άλλου κόμματος και ένα άλλο 4% δήλωσε αναποφάσιστο.

Το πλεονέκτημα των 10 πόντων του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ είναι από 1 έως 2 μονάδες υψηλότερο από τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, αν και βρίσκεται εντός του ορίου του στατιστικού λάθους.


Οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να ανησυχούν για τον ιό και η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 65%, ανάμεσά τους οι 9 στους 10 Δημοκρατικούς και 5 στους 10 Ρεπουμπλικάνους, συμφώνησαν ότι «αν ο Πρόεδρος Τραμπ είχε λάβει σοβαρότερα την πανδημία, πιθανότατα δεν θα είχε νοσήσει».

Το 67% των Αμερικανών θέλουν να σταματήσουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ το 59% πιστεύουν ότι τα προεδρικά debates θα πρέπει να αναβληθούν έως ότου ο Τραμπ ανακάμψει από τον κορωνοϊό.«Η πραγματική δοκιμασία θα είναι οι επόμενες μέρες», λέει ο Τραμπ

Νωρίτερα, σε ένα 4λεπτο μίνι διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι νιώθει πολύ καλύτερα από όταν εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed καθώς αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα εξαιτίας του κορωνοϊού.

«Θα επιστρέψω σύντομα» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος μεταξύ άλλων σε νέο βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι «η πραγματική δοκιμασία».

«Θέλω να αρχίσω με τις ευχαριστίες μου προς όλους τους καταπληκτικούς γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαι στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. Νομίζω ότι είναι το καλύτερο στον κόσμο. Ήρθα εδώ γιατί δεν ένιωθα τόσο καλά. Νιώθω πολύ καλύτερα τώρα. Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσω να επιστρέψω –πρέπει να επιστρέψω, διότι έχουμε ακόμη πολλή δουλειά για να κάνουμε την Αμερική υπέροχη ξανά. Έχουμε ακόμα βήματα να κάνουμε και πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Πρέπει να επανέλθω. Νομίζω ότι θα επιστρέψω σύντομα. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την προεκλογική εκστρατεία που έχουμε ξεκινήσει και για την οποία κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Είναι κάτι που συνέβη σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο και δίνω κι εγώ τη μάχη για όλους αυτούς. Όχι μόνο για τους Αμερικάνους, αλλά για όλο τον κόσμο. Θα νικήσουμε αυτόν τον κορωνοϊό ή όπως αλλιώς θέλετε να τον ονομάσετε. Αν δούμε τις θεραπείες που υπάρχουν και αυτές που θα έρθουν σύντομα, θα τις αποκαλούσα 'θαύματα'. Θαύματα που έρχονται από το Θεό. Θέλω να σας πω ότι νιώθω καλά. Τις επόμενες μέρες θα είναι η πραγματική δοκιμασία. Θα δούμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τον κόσμο για την υποστήριξή του. Υπόσχομαι να μην την ξεχάσω ποτέ. Να ευχαριστήσω όλους τους ηγέτες του κόσμου. Ξέρουν τι βιώνουμε. Δεν μπορούσα να μένω κλεισμένος στο οβάλ γραφείο και να μην κάνω τίποτα, για να προφυλαχθώ. Αυτή είναι η Αμερική. Η καλύτερη χώρα στον κόσμο και η πιο ισχυρή. Δεν θα μπορούσα να μείνω κλειδωμένος στο γραφείο μου για να είμαι ασφαλής», αναφέρει στο νέο μήνυμα του ο Ντόναλντ Τραμπ.

trumphospoital-1200x649


Και, θέλοντας να προσθέσει μια εύθυμη νότα, αυτοσαρκαζόμενος για τα 24 χρόνια της μεταξύ τους διαφοράς ηλικίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Μελάνια, ως εξής:

«Η Πρώτη Κυρία μας πηγαίνει πολύ καλά… Η Μελάνια το χειρίζεται πολύ καλά. Όπως πιθανότατα έχετε διαβάσει, εκείνη είναι κάπως νεότερη από εμένα. Λίγο νεότερη. Και επομένως, απλώς γνωρίζουμε την ασθένεια, γνωρίζουμε την κατάσταση με την ηλικία σε σχέση με τους νεότερους. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», καταλήγει στο μήνυμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος.Θολή εικόνα

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα -κανείς εκτός του νοσοκομείου Walter Reed και τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου- εάν η υγεία του παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση ή σε πόσο κρίσιμη φάση βρίσκεται για τις επόμενες ώρες. Το ποια είναι η αλήθεια, το πού τελειώνει η περιπέτεια της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και πού αρχίζει η πολιτική εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι κάτι απροσδιόριστο επί του παρόντος. Δηλώσεις διαφόρων για την υγεία του Πλανητάρχη προκαλούν σύγχυση, κάτι που και ο ίδιος διαπίστωσε, εξού και κατέφυγε στον αγαπημένο του δίαυλο άμεσης επικοινωνίας, το Twitter. Για να διακηρύξει ότι «με τη βοήθεια των γιατρών, νιώθω καλά».

Το Σάββατο κάποια αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν δηλώσεις ανώνυμης πηγής από τον Λευκό Οίκο. Αυτή τη φορά η είδηση ήταν ότι ο Πρόεδρος δεν είναι όσο καλά παρουσιάζεται και πως οι ζωτικοί δείκτες του τις τελευταίες 24 ώρες δεν μαρτυρούν ότι υπάρχει βελτίωση. Το ίδιο άτομο πρόσθεσε ότι οι επόμενες 48 ώρες θα είναι κρίσιμες.

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέβασε το βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Twitter.

Ωστόσο, είναι σαφές πως ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε από τον κορωνοϊό, παρουσίασε κάποια επικίνδυνα συμπτώματα, όπως η δυσχέρεια στην αναπνοή και ο πυρετός και γι' αυτό μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρουν και τα αμερικανικά ΜΜΕ, φέρεται να έχει τοποθετηθεί σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του, με παροχή οξυγόνου. Αυτό συνέβη την Παρασκευή, πριν διακομιστεί στο Walter Reed. Έκτοτε, κάθε δημόσια δήλωση είναι προσεκτικά μελετημένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (158)

Την

Δημοσκοπηση να υποθεσω την εκαναν στα γραφεια του Δημοκρατικου κομματος.

...

Γιατί το υποθέτεις αυτό; Πού τη στηρίζεις την υπόθεση που κάνεις;

ΑΙΑΣ

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ,ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΟ ΤΡΑΜΠ..

Σαββας

Ο Trump μας δουλευει. Μολις βγηκαν στην φορα οι φοροκλοπες και εμεινε και πισω στις δημοσκοπισεις, βρεθηκε με κορονοιο.....σε μερικες μερες θα συνελθει (!!!) και ξαναπαρει την προεδρια και θα το πεξει ποιο δυνατος απο τον κορονοιο.

Συνωμοσιολόγος με νοητική στέρηση

Μεγάλο πλήγμα να νοσηλεύεται ο πνευματικός μας ηγέτης μολυσμένος από αυτό που με πείσμα υποτιμούμε....ακόμη κι αυτός μας πρόδωσε!

Ε.Ε.Π

Ο δειλός γέρος , που αγνόησε εκκωφαντικά τα 200.000 θύματα , έτρεξε να χωθεί στο καλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο μόλις νόσησε απο έναν "ιό" που ποτέ δεν πίστεψε , ενώ το απέκρυψε και το ανέφερε μετά απο μέρες ακριβώς για να βγεί το προεκλογικό ακριβοπληρωμένο πρόγραμμα του . Κόλλησε , έχοντας ήδη τον ιό , περισσότερους απο 2000 αθώους ανθρώπους- οπαδούς του που ήρθε σε στενή επαφή τις προηγούμενες 7 μέρες για να καταδείξει πώς είναι άτρωτος απο τον κορωνοιό στα 75 του και ο προστατευμένος αμασκάρευτος "εκλεκτός του Θεού" όπως προφήτευαν οι ψευδοπροφήτες του στον λαό μέσω Ίντερνετ. 200.000 Αμερικανοί, παράνομοι μετανάστες -ανασφάλιστα σκουπίδια, οι περισσότεροι γιαυτόν, πέθαναν απο τον κορωνοιό χωρίς καμμιά ουσιαστική ιατρική βοήθεια ξεχασμένοι στα φτηνά ράντζα, όσοι ήταν τυχεροί και κατάφεραν με μέσο να χωθούν στα πρόχειρα λυόμενα ψευτονοσοκομεία . Τους περισσότερους ,όσους ξεψύχησαν αβοήθητοι στους δρόμους η τα πολυσύχναστα φτωχά γκέτο, τους πέρναν και τους καταχώναν σε τάφρους ανα εκατοντάδες με μπουλντόζες στο νησί Hart Island των ανώνυμων νεκρών . Η γρήγορη αποτέφρωση ήταν ο κανόνας για όσους πιάναν την πολύτιμη θέση στα αζήτητα των νεκροτομείων για να ακολουθήσουν οι επόμενοι λιγότερο τυχεροί . Αυτός ο δειλός γέρος που έγινε Προέδρος της Αμερικής τάζοντας λιγότερους φόρους στους ήδη υπερπλούσιους και μισθούς πείνας στους δυστυχισμένους άνεργους- παρτ-ταιμίστες , είναι η ζωντανή ντροπή , το όνειδος για τον Πολιτισμένο Κόσμο και πλέον και για τους εξαπατημένους οπαδούς του. "Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση" και αυτό είναι το σύγχρονο Ευαγγέλιο και η πρώτη μέριμνα για τον οποιοδήποτε ηγέτη κάθε χώρας μικρής η μεγάλης , πάνω και απο τον εαυτό του !

Ο θαραλέος γερος

Εξοχα! Περασε αυριο απο τα γραφεια να παρεις το 2ευρο

ΤΕΛΑΜΩΝ

Ο ΤΡΑΜΠ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.. ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ,ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ,ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ..

ΑΙΑΣ

ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.. Ο ΟΜΠΑΜΑ ,Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ,ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ,ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..

...

Ξέρεις από πότε ήταν Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τραμπ; Γιατί δεν είχαν ξεκινήσει οι προκλήσεις από τότε;

ΠΑΣΟΚ σώσε μας

ΠΑΣΟΚ Αμερικής με αριστερή συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ. Το πιθανότερο είναι στις εκλογές να χάσει ο Τραμπ και να κερδίσουν οι φιλομουσουλμάνοι οπαδοί της παράνομης μετανάστευσης Democrats, οι σοσιαλιστές δισεκατομμυριούχοι. Κρίμα για την χώρα και για τον πλανήτη.

Παλι μεσα πεσατε:

www.protothema.gr/world/article/624990/dimoskopisi-reuters-i-klidon-proigeitai-tou-trab-kata-6-monades/AMP/

...

Δε θέλω να σε ανησυχήσω, αλλά η Κλίντον πήρε όντως περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ. Καλυτερα να ενημερώνεσαι πριν γράψεις, γιατί θα μπορούσες να έχεις αποφύγει το ρεζιλίκι με μία απλή αναζήτηση στο Google.

Σερηταν

Του ευχομαι συντομα να επιστρεψει στα καθηκοντα του. Διαφωνω στα περισσοτερα απο λεει η κανει δεν παυει ομως να ειναι ανθρωπος και αυτος. Ο Θεος να εχει και αυτον και ολους μας καλα και συντομα να τελειωνουμε με αυτον τον εφιαλτη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης