Ο δράστης μετέφερε πολυτελή αυτοκίνητα από χώρες της Ευρώπης στην Τουρκία
Μάνος Τσαγκαράκης
Για πολλοστή φορά ένα μέλος διεθνούς κυκλώματος που κλέβει πολυτελή αυτοκίνητα από χώρες της Ευρώπης και τα μεταφέρει μέσω Έβρουστην Τουρκία, εμφανίστηκε στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης των Κήπων στον Έβρο.
Ο αλλοδαπός επιχείρησε να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα, αλλά κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX προέκυψε ότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο είναι καταχωρημένο ως κλαπέν, υπεξαιρεθέν ή απωλεσθέν από τις αρχές της Σουηδίας.
Έτσι, το όχημα κατασχέθηκε για να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του και ο οδηγός του συνελήφθη. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και κλοπή τροχοφόρου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.