Επεισόδια στο κέντρο: Διώξεις για κακουργήματα κατά των συλληφθέντων και για τον τραυματισμό αστυνομικού

Επεισόδια στο κέντρο: Διώξεις για κακουργήματα κατά των συλληφθέντων και για τον τραυματισμό αστυνομικού

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του

ASTYNOMIA_PORIA_SYNTAGMA_EPISODIA_MOLOTOF_
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, άσκησαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές μετά τα επεισόδια που έλαβαν, την Πέμπτη, χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Η συγκεκριμένη δίωξη είναι κατ' αγνώστων και σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Παράλληλα, από τις εισαγγελικές αρχές ασκήθηκε, κατά περίπτωση, κακουργηματική και πλημμέληματικη δίωξη και σε βάρος των εννέα συλληφθέντων (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα), κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ' εξακολούθηση, έκρηξης κατ' εξακολούθηση και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή και στα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Οι εννέα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή για να απολογηθούν αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Να σημειωθεί τέλος πως στα δικαστήρια πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα που φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα στη χώρα - Τα 42 εισαγόμενα

Αγία Σοφία: Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν για να γίνει τζαμί

Ερέτρια: Αυτός είναι ο δάσκαλος που αποπλάνησε 14χρονη - Την είχε παρασύρει απ' όταν πήγαινε Δημοτικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης