ΟΑΕΔ: Νέο διετές πρόγραμμα κατάρτισης για νέους με αναπηρίες
ΟΑΕΔ: Νέο διετές πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας και κατάρτισης
UPD:
Νέο διετές πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ για νέους με αναπηρίες στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης της εργασιακής ένταξης των νέων ΑμεΑ, ο ΟΑΕΔ εξασφάλισε χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ 2020 για το νέο διετές πρόγραμμα «Βήματα προς την Αυτονομία», σε συνεργασία με το γερμανικό επαγγελματικό κέντρο για νέους με αναπηρίες Berufsbildungswerk Mosbach-Heidelberg.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης (Εκπαιδευτικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εφήβων και Νέων με Ειδικές Ανάγκες) του ΟΑΕΔ για πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας κατά τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022, που αποτελείται από έξι ροές καταρτιζόμενων, εκπαιδευτικών και σπουδαστών διαρκείας 16 ημερών η καθεμία. Θα συμμετάσχουν συνολικά σε αυτό 30 εκπαιδευτικοί και 30 σπουδαστές με 15 συνοδούς εκπαιδευτικούς.
Επίσης, θα υλοποιηθεί οργανωτική και λειτουργική αναβάθμιση του ΕΚΕΚ ΑμεΑ, με έμφαση στα Κέντρα Προστατευμένης Εργασίας που λειτούργησαν φέτος για πρώτη φορά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι σπουδαστές θα ενισχύσουν τις τεχνικές και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες καταρτιζόμενοι στις επαγγελματικές τάξεις, αλλά και σε πραγματικά εργασιακά περιβάλλοντα επιχειρήσεων.
Ως προς τους εκπαιδευτικούς, βασικός σκοπός είναι η αναζήτηση και η μεταφορά της τεχνογνωσίας, των καλών πρακτικών και της καινοτομίας προκειμένου να ανοιχθεί ένας νέος δρόμος διασύνδεσης ή επανασύνδεσης με την αγορά εργασίας και την απασχόληση, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό θέσεις πρακτικής άσκησης και εργασίας στους σπουδαστές.
Σημειώνεται ότι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας COVID-19 οι φάσεις του προγράμματος θα υλοποιούνται ανάλογα με τα εκάστοτε μέτρα πρόληψης και προστασίας. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 193.425 ευρώ.
Η Toyota εξελίσσεται εδώ και 6 δεκαετίες μαζί με την ελληνική αγορά και τις ανάγκες των οδηγών, διαμορφώνοντας παράλληλα τη δική της πρόταση για το μέλλον της βιώσιμης αυτοκίνησης.
Η πρώτη παρουσία της ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY, στην κορυφαία διεθνή έκθεση superyachts στο Μονακό ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής καυσίμων για το Marine και το yachting στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Δύο αρχηγοί που σήκωσαν τα μεγαλύτερα τρόπαια με τις Εθνικές τους ομάδες, δύο εμβληματικές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.