Σχολεία: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σχολεία: Απεργούν οι εκπαιδευτικοί για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Για αύριο είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι

kleista-sxoleia-arthro
Κλειστά σχολεία ενδέχεται να βρουν αύριο, Τρίτη 9 Ιουνίου, οι μαθητές λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα, η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε 24ωρη απεργία για την Τρίτη 9 Ιουνίου και ταυτόχρονα συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή στη 1 το μεσημέρι.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και απαιτούν να αποσυρθεί. Το πολυνομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή κι αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη με τους εκπαιδευτικούς να βγαίνουν στους δρόμους τόσο αύριο όσο και την ημέρα ψήφισής του.

«Να αποσυρθεί και να μη ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων», λέει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της για την αυριανή απεργία.

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) επισημαίνει ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων, κατέθεσε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή και προχωρά, δυστυχώς, τις επόμενες ημέρες στην ψήφισή του»

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συναυλία έξω από τη Βουλή.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση Ρουβίκωνα στα γραφεία επιχειρηματικού ομίλου

Στις 2 Ιουλίου η απόφαση για το αν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Τρόμος στο Σιάτλ: Άνδρας έπεσε με το αμάξι του πάνω σε διαδηλωτές - Ένας τραυματίας από σφαίρα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης