Πρωτομαγιά: Τα συνδικάτα θα κηρύξουν απεργία την Παρασκευή άνευ συγκεντρώσεων

Πρωτομαγιά: Τα συνδικάτα θα κηρύξουν απεργία την Παρασκευή άνευ συγκεντρώσεων

Παρά τη μεταφορά της αργίας από την κυβέρνηση στις 9 Μαΐου, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Παρασκευή - Δεν θα γίνει συγκέντρωση και πορεία στην Αθήνα

prwtomagia_eort
Ως το τελευταίο εμπόδιο πριν την τελική ευθεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, (Παρασκευή 1η Μαίου) ανησυχώντας όπως και το Πάσχα για τυχόν μαζική έξοδο… στας εξοχάς. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, δηλαδή πιθανόν στις 9 Μαΐου προκειμένου να μη τεθούν σε κίνδυνο «όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα».

Υπενθυμίζουμε ότι η εργατική Πρωτομαγιά είναι θεσμοθετημένη αργία αλλά και απεργία. Σ΄ αυτό το πλαίσιο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή 1η Μαΐου τιμώντας τους εργατικούς αγώνες παρά τη μεταφορά της επίσημης αργίας από την κυβέρνηση στις 9 Μαΐου . Αυτό σημαίνει ότι δημόσιες υπηρεσίες και κλάδοι του ιδιωτικού τομέα ενδεχομένως την Παρασκευή να υπολειτουργούν. Ωστόσο εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης οι παρατάξεις είχαν απορρίψει εξ αρχής την οργάνωση συγκέντρωσης και πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Τι ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας για τις συναθροίσεις

Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στις συμβολικές συναθροίσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς τόνισε ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τα όσα κερδίσαμε και πρόσθεσε: «Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το εργατικό κίνημα, όσο και για τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους. Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά.»

Ειδήσεις σήμερα:

Πρωτομαγιά: Τι θα ισχύσει για το φετινό τριήμερο

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης το διάγγελμα Μητσοτάκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Ειρηνοδικείο: Με θερμομέτρηση, μάσκες και έλεγχο για τον συνωστισμό ξεκινάει αύριο η λειτουργία του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης