Μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% ανακοίνωσε η Fed - Επικρίσεις από Τραμπ

fed_usa

Τη δεύτερη μείωση μέσα σε διάστημα δύο μηνών ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ

Η ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) ανακοίνωσε απόψε, όπως ήταν αναμενόμενο, μια μικρή μείωση των επιτοκίων, τη δεύτερη μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Το επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον στο 1,75-2%, μετά τη μείωσή του κατά ένα τέταρτο της μονάδας (0,25%).

Να σημειωθεί ότι η Νομισματική Επιτροπή της Fed εμφανίστηκε διχασμένη, αφού μόνο επτά μέλη της ψήφισαν υπέρ και τρία κατά της μείωσης των επιτοκίων: οι δύο επειδή εκτιμούν ότι η αμερικανική οικονομία δεν χρειάζεται περισσότερα ερεθίσματα και ο τρίτος επειδή ήθελε μεγαλύτερη μείωση, κατά 50 μονάδες βάσης.

Η Fed αύξησε επίσης στο 2,2%, από 2,1%, την πρόβλεψή της όσον αφορά την ανάπτυξη για το 2019.

Επικρίσεις από Τραμπ για τη μικρή μείωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ζητούσε τη δραστική μείωση των επιτοκίων, επέκρινε δριμύτατα απόψε την ομοσπονδιακή τράπεζα (Fed) και τον πρόεδρό της, μετά την ανακοίνωση μιας μικρής μόνο μείωσης.

"Ο Τζέι (Τζερόμ) Πάουελ και η ομοσπονδιακή τράπεζα απέτυχαν για άλλη μια φορά", έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter. "Καθόλου κότσια, καμία λογική, κανένα όραμα! Φριχτός επικοινωνιακός τύπος!", πρόσθεσε.

sintaxiouxoi_aftodioikisi-1

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα αφορά στα αναδρομικά, τους συντελεστές αναπλήρωσης και στην αλλαγή του καθεστώτος εισφοροδότησης των ελεύθερων επαγγελματιών θα κατατεθεί στο διάστημα μεταξύ 15 και 21 Δεκεμβρίου

akinita_ar

Προκειμένου οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών  να μην προκαλέσουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, η κυβέρνηση προωθεί αντισταθμιστικές αυξήσεις στα αφορολόγητα, τις κλίμακες και τους συντελεστές της φορολογίας ακινήτων