Πετρέλαιο: Σημαντικές απώλειες μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν

Πετρέλαιο: Σημαντικές απώλειες μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν

Οι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και μείωση στη ζήτηση του «μαύρου χρυσού»

oil_usa_iran
Αντιστροφή των αρχικών τάσεων για το πετρέλαιο, το οποίο σημείωσε σημαντικές απώλειες, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες των επενδυτών για την αγορά, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, αλλά και τη διακοπή εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent υποχώρησε 0,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,13 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει στα 74,81 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,26% στα 65,06 δολ. ανά βαρέλι.

Η τιμή του πετρελαίου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι δεν πρόκεται να χορηγήσει περαιτέρω απαλλαγές στις χώρες που εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πιέσεις προς της Τεχεράνη.

«Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ενισχύσουν τις κυρώσεις τους απέναντι στο Ιράν, αναθεωρήσαμε την πρόβλεψη για την τιμή του Brent για το τέλος του έτους από τα 50 δολ. ανά βαρέλι στα 60 δολ. ανά βαρέλι», ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Capital Economics.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί πάνω από 40% το τρέχον έτος, οι αναλυτές της Capital Economics αναμένουν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση.

Όσον αφορά τα αποθέματα αμερικανικού αργού, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια συνολικά, στα 460,63 εκατ. βαρέλια, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης