Αισιοδοξεί η Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το 2017-2018

Αισιοδοξεί η Κομισιόν: Η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους για το 2017-2018

Κοινοτικές πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επιβεβαιώνει τις θέσεις τους και όχι αυτές του ΔΝΤ το οποίο προέβλεπε πλεόνασμα της τάξης του 3.3%

Επιστρέφουν από σήμερα, Δευτέρα, οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα - όπως έγραψε το protothema.gr - με στόχο την επανεκκίνηση των διεργασιών για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (την Staff Level Agreement) και κατ' επέκταση, την ολοκλήρωση της δεύτερης
αξιολόγησης.

Αναφορικά με τα στοιχεία του πλεονάσματος, ερωτηθείς από το ΘΕΜΑ στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε πως η σημερινή δημοσίευση των δεικτών της ελληνικής οικονομίας από τη Eurostat, εμφανίζει ένα πρωτογενές πλεόνασμα για τη χώρα της τάξεως του 4.2% επί του ΑΕΠ.

Το ποσοστό αυτό πρωτογενούς πλεονάσματος επί του ΑΕΠ είναι σημαντικά ανώτερο από το ζητούμενο 0.5% που προέβλεπε η συμφωνία του Ιουλίου 2015 και η Επιτροπή θεωρεί πως η Ελλάδα θα καταφέρει να πιάσει και τους επόμενους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Τα στοιχεία αυτά, για τον Μαργαρίτη Σχοινά επιβεβαιώνουν παράλληλα τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

«Η Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά τα στοιχεία κατά τις ανοιξιάτικες προβλέψεις ιδιαίτερα ως προς τις επιπλοκές στο μεσοδιάστημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου και ολοκλήρωσε λέγοντας πως η Επιτροπή είναι αισιόδοξη πως η Ελλάδα θα πιάσει τον στόχο του πλεονάσματος το 2017 και το 2018.

Κοινοτικές πηγές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο επιβεβαιώνει τις θέσεις τους και όχι αυτές του ΔΝΤ το οποίο προέβλεπε πλεόνασμα της τάξης του 3.3%. 

Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί πιο εκτενώς και μετά από τις ανοιξιάτικες προβλέψεις της Επιτροπής στα μέσα Μαΐου και πλέον ο στόχος της Επιτροπής είναι η άμεση επίτευξη μιας τεχνικής συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. 

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ολο καλά λόγια είναι οι τύποι ... Μας αγαπήσανε

Η Κομισιόν άλλο που δεν θέλει ! Πρόθυμο ήθελε , τον βρήκε !! Το αν έχει στεγνώσει ο Ελληνικός λαός ,ή αν υποφέρει, λίγο που την νοιάζει , τα δανεικά να παίρνει και ας καεί η γή !!

@#$

Μας δουλευουν ρε!!!!!!!!!!!

Αγύριγο κεφάλι

Ο Ελληνικός λαός, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΝΑΕΙ. _________Λιγότερες αλόγιστες σπατάλες και ΕΝΤΟΣ του Ευρώ και λίκνο ερχομού ΟΛΩΝ η Ελλάδα, στο τέλος!________Έχουμε ΛΑΜΠΡΗ και ΜΟΝΤΕΡΝΑ Κυβέρνηση!

Ασε μας ρε Μαργαριτη

Συνεχιζεται το δουλεμα για το πλεονασμα οταν το Δημοσιο δεν πληρωνει κανεναν.Και τους εβαλαν και βουτυρο στο ψωμι για μελλοντικα πλεονασματα με αυτη την πρακτικη.Το θεατρο του παραλογου για να παιρνουν αυτοι τις μισθαρες τους και ο ελληνικος λαος τα ............ απατεωνες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

eurogroup_arthro

«Τελεσίγραφο» από τους δανειστές, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την έκθεση συμμόρφωσης που θα συντάξει το EuroWorking Group και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου 

1
gew

Ο Όμιλος Alpha Bank, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των Πελατών του (Φυσικά Πρόσωπα) και σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει προσαρμόσει τις
διαδικασίες του στις διατάξεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, ο οποίος τίθεται σε εφαρμογή από την 25 Μαΐου 2018.