ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,9% το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016

Σημαντική υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% - Σε απόλυτους αριθμούς το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ανέρχεται σε 6,937 δισ. ευρώ

Στα 6,937 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3,9% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης το 2016 όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Πρόκειται για πολύ σημαντική υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ την ίδια χρονιά. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά, εκτιμάται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, όπως αυτό μετράται με βάση τους κανόνες του Προγράμματος, θα είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Και αυτό γιατί οι διαφορές στις μετρήσεις για το 2016 μεταξύ των δύο μεθόδων ήταν σχετικά μικρές (π.χ. μόλις 70 εκατ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών έναντι δαπάνης 4,8 δισ. ευρώ το 2015).

Παράλληλα το 2016 έκλεισε με πλεόνασμα 1,29 δισ ευρώ (0,7% του ΑΕΠ) για το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης, έναντι ελλείμματος 5,9% το προηγούμενο έτος.

Τέλος, το ύψος του ακαθάριστου ενοποιημένου χρέους αυξήθηκε στα 314,9 δισ. ευρώ (179% του ΑΕΠ), έναντι 177,4% το 2015.

"Είναι η 14η φορά που τα στοιχεία έχουν λάβει τo validation (επικύρωση) της Eurostar" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Θάνος Θανόπουλος. "Από το Νοέμβριο του 2010 έχουμε συνεχείς επικυρώσεις, δύο φορές το χρόνο, των δημοσιονομικών στοιχείων" τόνισε. 

Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε μέσα στην εβδομάδα την εκτίμηση του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ήταν 3,3% του ΑΕΠ αναθεωρώντας επί τα βελτίω προηγούμενες προβλέψεις του. 

Σημειώνεται επίσης ότι η μεγάλη αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος ήρθε σε μία στιγμή κατά την οποία η ανάπτυξη ακόμα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα και επιτεύχθηκε μόνο με τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν διαδοχικά από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Πριν καν δηλαδή εφαρμοστεί ο νόμος Κατρούγκαλου που «κατέκοψε» συντάξεις και εφάπαξ - αλλά και χωρίς να επιβληθούν καν τα επόμενα μέτρα που καλείται να ψηφίσει η Βουλή για το 2019-2020.

Επιπρόσθετα, η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σήμερα σε αναθεώρηση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2015 σε -2,3% του ΑΕΠ, αντί για -3,9% του ΑΕΠ που είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2016. Και τούτο, διότι μεθοδολογικά η Eurostat δέχθηκε να μην επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης τα CoCos της Εθνικής Τράπεζας που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαιοποίησή της.

ΣΧΟΛΙΑ (173)

ΕΛΛΗΝ

ΟΚ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΛΛΑ ΡΩΤΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΠΟΙΟ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΛΛΑ; ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΞΤΡΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟ 13-14% ΜΠΑ!!!

Γεωμέτρης

Βάλε όσους φόρους θέλεις λέμε. 200 με απόδειξη, 150 χωρίς... αποφάσισε. Αν πάρεις από εμένα ποτέ φόρο, σφύρα μου. Χαχαχαχα!!!

ΚΑΚΙΩΝ

Των οικιων ημων εμπιπραμενων υμεις αδετε.

Γελαμε

Ο ιδιωτικος τομεας θα πληρωσει ποτε σ αυτήν τη χώρα; Όλοι δηλώνουν το αφορολόγητο και μιλάμε τώρα όταν θα ελεγχούν τα περιπυσιακά τους στοιχεία καιβτα όσα δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια και επιβληθούν οι φόροι που έπρεπε ν έχουν πληρώσει τότε θα έχουμε πλεόνασμα πραγματικό ,ποιος πολιτικός θ έχει τα κότσια να το κάνει αυτό ;κανείς γιατί οι 280 από τους 300 ειναι γιατροί και δικηγόροι και πρώτοι πρεπει να πληρωσουν αυτοί .

Σχολιάζεις κι όλας

δηλαδή δεν έχουμε τώρα πραγματικό πλεόνασμα ? Βάζω στοίχημα ότι δεν ξέρεις πόσα εκατομμύρια είναι ένα δις και πόσα δις είναι ένα τρις! Σχολιάζεις κι όλας!

Γεμίσαμε από επικίνδυνους και άσχετους

σφάζουν ρε άσχετε τη κότα που τους χαρίζει κοτόπουλα και αυγά. Στο τέλος θα σου μείνουν τα πούπουλα και θα σου πουν και εσένα το γνωστό, είναι τρόικα ηλίθιε !

Γεράσιμος

Οι πλέον άχρηστοι που παρουσιάστηκαν ποτέ ήταν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Αφού υπέγραψαν δυσθεώρητα πλεονάσματα 4 και 4,5% κατάφεραν με στάση πληρωμών και ρεκόρ χρεωστούμενων από το κράτος να πιάσουν το τεράστιο 0,3. Αφού έπλασαν την παραμύθα του σαξές στόρυ με την οποία γελούσαν και τα ντουβάρια, μετά έστειλαν και το μέιλ Χαρδούβελη για να γελάσουν και οι Ευρωπαίοι,φυσικά κανείς δεν το άνοιξε και τέλος αφού άδειασαν και τα ταμεία σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση, έφυγαν και άφησαν τον Κούλη στη θέση τους με τον Άδωνι και την άλλη παρέα να τσιρίζουν και να προμηνύουν το ότι θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας. Τον Κυριάκο με το που τον είδε ο Σόιμπλε αμέσως κατάλαβε τι καπνό φουμάρει, είδε και τον Άδωνι στο σβέρκο του και τους είπε να γυρίσουν πίσω και αφού δεν πρόκειται να τους δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουν την Ελλάδα όπως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, ας φτιάξουν την Βενεζουέλα. Και αποφάσισαν να φέρουν τα προβλήματα της Βενεζουέλας για συζήτηση στο κοινοβούλιο. Κάπου είχα ακούσει για ένα κατσίκι παρδαλό που ξεράθηκε στα γέλια. Αυτά.

Αντι να ντρέπεστε,το θράσος περισσεύει..

Η χρήση οικονομικών όρων και εννοιών με στρεβλό τρόπο για να δημιουργηθούν εντυπώσεις ,ανάγεται στο πεδίο της προπαγάνδας,και δεν προάγει την ανάδειξη της αλήθειας.ο αθλιος αυτός τροπος που μπορεί να θεωρηθεί στα όρια της εργολαβίας,να κακοποιείται η οικονομική επιστήμη για να συσκοτίζεται η πραγματικότητα,δεν σας απαλλάσει απ τις βαρύτατες ευθυνες σας. Η ξετσιπωσιά δε, είναι απαραμιλλη ,σε αυτους που χαιδεψαν τα αυτια του λαού,που οι αυταπατες τους,η ανεπάρκεια,οι αγκυλωσεις απο τις προεκλογικές δεσμεύσεις διαμόρφωσαν δυνητικά ενα καταστροφικό μείγμα που μας σέρνει στο τέλμα της στασιμοχρεοκοπίας.... Συσσωρευώντας τοσα δεινα κάποιοι αμετανόητοι λωτοφάγοι απολαμβάνουν χαιρεκακα τον λωτό τους στα συντριμμια της πολιτικής τους... Και πανε να εξισώσουν τους στόχους των πρωτογενη πλεονασμάτων επι Σαμαρά που πατούσε πάνω σε προβλέψεις της ευρωπαικης επιτροπης για ΑΝΑΠΤΥΞΗ 3%(της ίδιας ευρωπαικης επιτροπής που επικαλείστε εσείς ψεύτες και υποκριτές ως στόχους για το 2017) Αντι να κρυφτείτε σε καμιά σπηλιά ,που πετάξατε 5 χρόνια κόπων και θυσιών επειδή δυστυχώς ο λαός κουρασμένος προτίμησε τον ψεύτη με το ωραίο χαμόγελο,με θρασος και χαρακτηρισμους επιτιθεστε σε αυτους που πετροβολουσατε 5 χρονια και παιζατε ανευθυνα πολιτικα παιχνιδια στις πλατες τους εκμεταλλευομενοι την αδυναμία του κόσμου να σταθει στην κρίση...

Φυγετε....τωρα

Αγαπητέ σχολιαστή που το λογίδριο σου κουβαλάει πάνω της όλη την πλέμπα της αριστεράς,εσύ που υποστήριξες αυτους που χαιδευαν τα αυτια του λαου,και αυτος σε συνεργωντας να σας ψηφισει οχι επειδη πιστευει τις παρωχημένες ανοησιες σας,αλλα μηπως γλιτωσει τον λογαριασμο της χρεοκοπιας, τώρα ερχεστε και σεις αντιμέτωπος με τις επιλογές σας,η πραγματικοτητα σας εκδικειται.... Ειτε επειδη ειστε αυταπατώμενοι δηλαδη αφελείς,είτε επειδή χασατε την κουταλα το 2010,μπηκατε στην κολυμβηθρα του Συλωαμ του ΣΥΡΙΖΑ,νομιζωντας πως θα την ξαναβρειτε.. Εσεις που ευτελίζετε την έννοια της πολιτικής και θωπευετε ον λαο ,εναν λαο που εχει και αυτος ευθυνες για την χρεοκοπια του 2010...τον αλλοτριωνετε και τον δηλητηριάζετε με τα νεφελώδη σας ιδεολογηματα....

Σανό, ρε

Ποια χρεωκοπία, η Ελλάδα ήταν πλούσια χώρα και φέρανε κάποιον στην ΕΛΣΤΑΤ το 2010 που ανέβασε τεχνητά το χρέος. Η Ελλάδα είχε λεφτά, όλα ήταν κόλπο για να μας βάλουν στα μνημόνια και να μας πάρουν την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια..

Φυγετε....τωρα

Η Ελλάδα για πολλα χρόνια εκτελούσε εξοφθαλμα ελλειμματικούς προυπολογισμούς,με αποτέλεσμα την συσσώρευση χρέους,ενω εδινε παροχες απο δανεικα,δηλαδή συντηρούσε ένα επιπεδο διαβίωσης που δεν ανταποκρινόταν στον παραγομενο πλουτο... δανειζόταν ξένο χρήμα για παροχες ,ο οποιος γινοταν κατανάλωση σε ξένα προιόντα,δηλαδή δανειζόμασταν ξένο χρήμα για να το καταναλώσουμε σε ξενα εισαγομενα προιοντα στις ελκυστικες τιμες του σκληρου ευρω και όχι στην πληθωριστική δραχμή....κοινώς το ΧΡΗΜΑ αυτό δεν έμενε στην χώρα ,άλλα εφευγε εκ νεου στο εξωτερικο...γινόταν αυτοκινητα,κινητα τηλεφωνα,επωνυμες μαρκες,ταξιδια στο εξωτερικο,κλπ... συνέπεια αυτου η χώρα ειχε φτασει το 2010 να εχει αβυσσαλεα διδυμα ελλειματα,μεγαλο δημοσιονομικο ελλειμμα,και ελλειμματικο ισοζυγιο εμπορικων πληρωμων επειδη η χωρα δεν παραγει τιποτα....παρα μονο υπηρεσιες,τουρισμο... Το μοντελο αυτο της αναπτυξης με δανεικα για να καταναλωνουμε εισαγομενα προιοντα,μας οδήγησε στο ελλειμμα του 2010 να ξοδευουμε δηλαδη 36 δισ παραπάνω!!! 15,6% ...του ΑΕΠ...εσυ ποσο ηθελες ακομα να συνεχισουμε ετσι,να ξοδευαμε παραπανω καθε χρόνο 50 δισ...???100 δισ???θα οδηγουσε αυτο πουθενα ??για ποσο θα υποθηκευαμε ακομα τις νεωτερες γενιες??με σκληρο ευρω και φθηνο τραπεζικο δανεισμο απο την ΕΚΤ,ποιος δεν θελει να δανειστει φθηνο χρημα για να τα καταναλωσει,οποιος και να ηταν στα πραγματα το 2000-2010 ασε τα παραμυθια του Συριζα ...πανω κατω αυτην την εξελιξη θα ειχαμε,οταν καποιον τον γλυκαινεις με φθηνο δανεισμο,επιτεινεις τις αδυναμιες του,οπως οταν αν δωσεις σε εναν εφηβο μια πιστωτικη καρτα με μικρο επιτοκιο...τι περιμενες ,στην ανταγωνιστικη ζωνη του ευρω θα ειναι μια χωρα που τοσο εξοφθαλμα ,θα καθεται να δανειζεται απο τα λεφτα των κουτοφραγκων για να τα καταναλωσει σε προιοντα που παραγουν αυτοι ,προσφερωντας μονο υπηρεσιες ηλιο θαλασσα κλπ?? η ελλαδα σαν χωρα ειναι πλουσια με δυνατοτητες,ομως το μοντελο αναπτυξης εχει τελειωσει...

🇬🇷 TM 🇩🇪

ΛΟΥΛΗ, παρόλο που είσαι λίγο τρόμπας, έχεις κάποιο δίκιο μπορούσε να πω. 😈😈😈😈

Λούλης

@24:22. Συμφωνώ μόνο στο ότι είμαι λίγο τρόμπας. Διαφωνώ στο ότι έχω δίκιο. Αν δεν με πιστεύεις ρώτα και τους υπόλοιπους εδώ μέσα.

@Λούληηηηηηηηηη

Έχεις γνώθι σαυτόν!!!!!....... Πρέπει να στο αναγνωρίσουμε αυτό!!!!

Θα διορίσουν και τα τρισέγγονα τους

Capital control, στάση πληρωμών και φόροι ώσπου να ψοφήσουμε, το τρίπτυχο της επιτυχίας της αριστεράς.

Αυτα τα 3 στοιχεια που αναφερεις

ΔΕ βοηθουν στην υπαρξη πλεονασματος. Το αντιθετο. Ελεος πια.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Οταν ΧΡΩΣΤΑΕΙ στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 9,κατι ΔΙΣ,, ε... λογικό να βγαζει πλεόνασμα 3,9%! Κ λίγο ειναι..

Λούλης

@29:48. Μην το πεις παραέξω αυτό. Θα σου πουν, χρωστάτε στο κράτος 100 δις και το κράτος σάς χρωστάει 9 δις. Εσύ τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει; Να σου πω εγώ; Πρώτα πρέπει να πληρώνετε επιτέλους τους φόρους σας, να μειωθούν στο ελάχιστο τα ληξιπρόθεσμα και μετά να αρχίσει το κράτος να πληρώνει. Εσύ το πας ανάποδα λέμε!

@Λούληηηηηηηηηηη

Αυτό είναι που λένε...... "Λούλειος ανάλυση!!!!" Δεν καταλαβαίνει ο.... μικρούλης κρατιστής Τσυριζολούλης, ότι τα ελλείμματα δεν προέρχονται από έλλειψη φόρων, αλλά από τις λαμογιές των κρατιστών, τις ΕΡΤ, τις ΔΕΗ, κλπ.κλπ.κλπ. που πίνουν μαζί του φραπόγαλο στην παραλιακή χωρίς να παράγουν........ Και ενώ δεν καταλαβαίνει είναι και .... μέντορας του Αντιδραστικού Τέτοιου.......

Λούλης

@22:29. Ναι, γι αυτό οι περισσότεροι δηλώνετε το αφορολόγητο όριο. Τώρα που θα μηδενιστεί το αφορολόγητο να δεις τι όμορφα θα μαζεύει λεφτά το κράτος. Για να ξεκαθαρίσω και κάτι: Εμένα προσωπικά με συμφέρει να μην πληρώσει κανένας! Με συμφέρει να είσαστε όλοι χρεοκοπημένοι και αυτό σας το λέω εδώ και χρόνια. Εγώ έχω να κερδίσω περισσότερα από έναν χρεοκοπημένο, παρά από έναν συνεπή πολίτη. Κι αυτό διότι τον χρεοκοπημένο τον κάνω ότι θέλω εγώ! Ε πως αλλιώς να σου το πω πια;;

@Λούληηηηηηηηηηη

Για τις κρατικές λαμογιές και το τερατώδες κράτος των φραπόγαλων ΕΡΤ, ΔΕΗ κλπ.κλπ., την ταμπακιέρα δηλαδή, ΔΕΝ σε βλέπω να μιλάς..... Τι να πεις...... Λες άλλα και άλλα για τον οπαδό σου, το Αντιδραστικό Τέτοιο. ........Τρικυμία εν κρανίω....... Τώρα το τι σε συμφέρει................

@Λούλης 21/04/201720:03

Άκου κομματόσκυλο του Σύριζα. Προσωπικά πληρώνω μέχρι τελευταίο ευρώ, και πάντοτε εμπρόθεσμα. Θυμάμαι όμως κάτι κοπρόσκυλα που για να χτυπήσουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν ξεκινήσει τον πόλεμο του "δεν πληρώνω"! Να σας κάνουμε και εσάς το ίδιο; Το κακό είναι ότι σε αντίθεση με εσάς τους κατσαπλιάδες, η αστική μας συνείδηση μας προτρέπει να είμαστε καλοί πολίτες. 'Οχι βέβαια ότι σας αξίζει...

...

Λούλη η λογική του δεν πληρώνω επειδή δεν εισέπαξα ταιριάζει σε μπαταχτσή κι όχι σε οργανωμένη πολιτεία. Η πολιτεία πάντα εξοφλεί και τιμωρεί (όπως έλεγε ένας καθηγητής στο Harvard). Άλλως δεν υφίσταται. Είναι πρωταρχική ευθύνη της πολιτείας να διασφαλίσει πολίτες που καταβάλλουν τις εισφορές φόρους κ άλλα οφειλόμενα. Όχι το αντίθετο όπως υποστηρίζεις.

Λαϊκιστής

Άμα κάποιοι χρωστάνε 100 δις και το κράτος δεν τα εισπράττει, είναι βέβαιο ότι στην Ελλάδα κάποιοι λαδώνονται.. Και ποιος τα πιάνει χοντρά Λούλη, ο Σαμαράς ή οι σύντροφοι; Ποιος δεν εισπράττει το 1,5 δις από το λαθρεμπόριο καυσίμων ετησίως όπως έλεγε προεκλογικά ο Σύριζα; Είναι πολλά τα λεφτά Λούλη..

Τα χρηματα που οφειλει το κρατος σε ιδιωτες

υπολογιζονται ως οφειλες αρα δεν επηρρεαζουν την τιμη του πλεονασματος στα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ. Ελεος πια.

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

ΨΙΤ ΠΑΛΑΜΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΝΦΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΑΜΟΚΡΟΤΑΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ!!!ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ!!!ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΝΟΦΑΓΟΙ!!

Εκ των Εσω

Και τα προηγουμενα χρονια ειχαμε μεγαλυτερες περικοπες αλλα το πλεονασμα δεν ανεβαινε....ποσα σου δινουν??(καταλαβαινεις τι ενννοω)

Ζήτω το πλεόνασμα της Ελληνικής Βλακείας

Η μπάλα δεν χάθηκε. Απλά οι ....παράγοντες (κυβερνητικοί εκπρόσωποι) τη πετάνε συνέχεια έξω από το γήπεδο και οι διαιτητές (ΔΝΤ, Eurostat, Σόιμπλε ) δεν μπορούν να αρχίσουν τον αγώνα. Περιμένουν όμως τους παρατηρητές (Τρόικα) για να διακόψουν το παιχνίδι. Εμείς όμως κινδυνεύουμε με υποβιβασμόοοοοοο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

00df5b5a26ae5481860c8e543

Αν στο Eurogroup της Πέμπτης δεν υπάρξει κάποια συμφωνία το ΔΝΤ δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του γιατί χρειάζεται χρόνος για γραφειοκρατικές διαδικασίες δήλωσε ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος

Elta-Dei

Σήμερα, επίσης , η Διοίκηση των ΕΛΤΑ ξεκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση άλλων 22,5 εκατομμυρίων για την καταβολή μέσα στις επόμενες 10 ημέρες και των υπολοίπων οφειλομένων απο λογαριασμούς στη ΔΕΗ

1