Τηλεδιάσκεψη μετά το mail της Τρόικας

Τηλεδιάσκεψη μετά το mail της Τρόικας

«Δεν είμαστε πολύ μακριά» δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών για τις διαπραγματεύσεις - Οι εκπρόσωποι των δανειστών απαιτούν δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό και απορούν πώς θα συγκεντρώσουμε 500 εκατ ευρώ από το...λαχείο

Τηλεδιάσκεψη μετά το mail της Τρόικας
Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας θα υπάρξει- κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας- μετά το απαντητικό email από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα, επίσης, με τους οποίους, η τρόικα εστιάζει στο δημοσιονομικό κενό, αλλά όπως επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες «δεν είμαστε πολύ μακριά». Κατά τους κύκλους του υπουργείου, πρόκειται για ένα e mail από την τρόικα, το οποίο εστάλη σήμερα τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι γράφουν στο mail οι Τροϊκανοί
Κλείσιμο

Στο mail που έφτασε τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν συγκεκριμένα σχέδια νόμου όπως, για παράδειγμα, στο θέμα των δημοσιονομικών αλλά και του ασφαλιστικού. Επίσης ζητάνε, από το υπουργείο Εργασίας, αναλυτικότερη ποσοτικοποίηση για το ποσό που θα εξοικονομήσει το υπουργείο από τις διασταυρώσεις επιδομάτων και συντάξεων.

Ειδικότερα για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην διαμονή σε ξενοδοχεία οι Τροϊκανοί ζητούν διευκρινίσεις ως προς τον τρόπο υπολογισμού του ποσού των 350 εκατομμυρίων ευρώ που εκτιμά η ελληνική πλευρά πως θα είναι το ετήσιο “κέρδος” από τη ρύθμιση.

Για το θέμα του λαχείου ζητούν να μάθουν πότε και πώς θα καταρτιστεί ο θεσμός, αλλά και πόσα ακριβώς θα είναι τα προβλεπόμενα έσοδά του μέσα στη χρονιά. Ρωτούν να μάθουν με ποια δεδομένα υπολογίζει η ελληνική πλευρά έσοδα της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης