Cosco: Τα σχέδια για γίνει ο Πειραιάς η νότια πύλη του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου στην Ευρώπη

Cosco: Τα σχέδια για γίνει ο Πειραιάς η νότια πύλη του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου στην Ευρώπη

Τι ανέφερε ο Zhang Anming – Managing Director Piraeus Container Terminal (PCT)

anming
Την μετατροπή του λιμανιού του Πειραιά σε Piraeus Gate έχει στα σχέδιά της η Cosco μέσω της ΣΕΠ-PCT. Στόχος να γίνεται η διακίνηση κοινοτικών φορτίων είτε απευθείας μέσω του Πειραιά είτε με μεταφόρτωση στη Ριέκα της Κροατία και από εκεί σιδηροδρομικά για την Κεντρική Ευρώπη. Οι υπηρεσίες προσφέρονται ήδη και οι Κινέζοι θέλουν να το διαφημίσουν ΄σοο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Zhang Anming – Managing Director Piraeus Container Terminal (PCT) μιλώντας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την υποδοχή ενός εκ των μεγαλυτέρων, παγκοσμίως, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το «OOCL PIRAEUS» ανέφερε:

“Αντλώντας δύναμη από τα επιτεύγματα των τελευταίων 13 ετών, η Piraeus Container Terminal στοχεύει όχι μόνο να διατηρήσει την ηγετική θέση του λιμανιού του Πειραιά στη μεταφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο, αλλά και να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα: Να μετατρέψει το λιμάνι του Πειραιά στη νότια πύλη του εισαγωγικού-εξαγωγικού εμπορίου στην Ευρώπη, καθώς και στο κέντρο logistics της ευρύτερης περιοχής, παρέχοντας ολοκληρωμένες λιμενικές υπηρεσίες και λύσεις σε παγκόσμιους πελάτες” και συνέχισε:

“Με συνολικές επενδύσεις ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, η ετήσια δυνατότητα διακίνησης έχει εκτοξευθεί από 1,6 σε 6,2 εκατομμύρια TEUs για το PCT και σε 7,2 εκατομμύρια TEUs για το λιμάνι του Πειραιά. Αυτή η αλματώδης άνοδος έχει τοποθετήσει τον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην κορυφή των λιμένων της Μεσογείου και μεταξύ των 4 σημαντικότερων κόμβων θαλάσσιου εμπορίου στην Ευρώπη. Η ίδια η παρουσία της OOCL PIRAEUS, εδώ, σήμερα, σηματοδοτεί το γεγονός ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει καταστεί κρίσιμος κρίκος της νέας εμπορικής διαδρομής που συνδέει την Άπω Ανατολή με την Ευρώπη και την Αφρική.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: Η υπαναχώρηση Ερντογάν για τη Σουηδία με το βλέμμα στα F-16 - Γιατί το deal δεν ανησυχεί την Αθήνα

Μυστήριο με το κίνητρο της δολοφονίας της Κουβανής τρανς στον Άγιο Παντελεήμονα - Τη βρήκε η σπιτονοικοκυρά της

Χαμός στο Twitter από την αναβολή της συναυλίας της Άννας Βίσση στη Θεσσαλονίκη - «Ήρθα από το εξωτερικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης