Αναπτυξιακός νόμος: Τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει και οι βασικές αλλαγές

Αναπτυξιακός νόμος: Τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρει και οι βασικές αλλαγές

Οι ενισχύσεις είναι αυξημένες κατά 5%-25% συγκριτικά με τα ποσοστά του ισχύοντος πλαισίου, με τα νέα ποσοστά να φτάνουν δυνητικά έως 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές

Anaptixiakos
Ταχύτερες διαδικασίες έγκρισης, ένταξης και ελέγχου των επενδυτικών σχεδίων και με υψηλότερα ποσοστά ενισχύσεων προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Μάλιστα με το νέο πλαίσιο για πρώτη φορά προβλέπεται η ενεργή εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, καθώς τα επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού από 700.000 ευρώ και πάνω θα ανατίθενται, ως προς την αξιολόγηση, την ένταξη και την παρακολούθηση, σε ιδιώτη ορκωτό ελεγκτή.

Για τα επενδυτικά σχέδια κάτω των 700.000 ευρώ ο φορέας θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει είτε ορκωτό, είτε να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας όπου ανήκει. Στην περίπτωση που επιλέξει τις υπηρεσίες της περιφέρειας, θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη ότι η υπηρεσία θα πρέπει να έχει αξιολογήσει την επενδυτική πρόταση εντός 45 ημερών. Εάν η προθεσμία αυτή παρέλθει, τότε αυτομάτως θα μεταπίπτει σε ορκωτό, ο οποίος θα πρέπει να την αξιολογήσει εντός 8 ημερών.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος ενισχύσεων, αυτές είναι αυξημένες κατά 5%-25% συγκριτικά με τα ποσοστά του ισχύοντος πλαισίου, με τα νέα ποσοστά να φτάνουν δυνητικά έως 60% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, 70% για τις μεσαίες και 80% για τις μικρές με βάση τον νέο χάρτη ενισχύσεων που ενέκρινε η Κομισιόν.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Άδωνις για σόου Πολάκη - Καταθέτω αγωγή, λύνουμε τις διαφορές μας θεσμικά και όχι με τσίγκινα σωβρακάκια

Ποιος ήταν ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Θεσσαλονίκη

Κάτω Πατήσια: Έτσι «ψάρευε» κορίτσια μέσω Facebook ο ιερέας - Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους βιασμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης