Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει ρομαντισμό, γέλιο και σασπένς

Home Cinema: Ο Δημήτρης Δανίκας προτείνει ρομαντισμό, γέλιο και σασπένς

«Λογική και ευαισθησία», «Stupid Crazy Love» και «Zodiac» οι σημερινές προτάσεις από το Netflix

sense-sensibility
Τρεις προτάσεις από ισάριθμες επιλογές και από διαφορετικά κινηματογραφικά είδη. Συγκεκριμένα το «Λογική και ευαισθησία», από το ομότιτλο μυθιστόρημα της Τζέιν Οστιν, είναι ταινία εποχής. Η δεύτερη επιλογή, από το ευχάριστο είδος «κομεντί», είναι το πασίγνωστο «Stupid Crazy Love». Και η τελευταία το «Zodiac», από το δημοφιλές είδος του θρίλερ. Περιττό να υπενθυμίσω πως και οι τρεις τίτλοι περιλαμβάνονται στο μενού του Netflix.

«Λογική και ευαισθησία» (Sense and Sensibility)

Αγγλικής παραγωγής 1995 με σκηνοθέτη τον Ανγκ Λι και cast: Εμμα Τόμσον, Κέιτ Γουίνσλετ, Χιού Γκραντ, Τζέιμς Φλιτ, Τόμ Ουίλκινσον, Εμιλι Φρανσουά, Αλαν Ρίκμαν. Με εφτά υποψηφιότητες αλλά στο τέλος μοναδική κερδισμένη με Οσκαρ η Εμμα Τόμσον. Όχι για την ερμηνεία της, αλλά για τη σεναριακή της γραφή

Το στόρι είναι από τη μια οικογενειακό, αισθηματικό αλλά και από την άλλη κοινωνικό. Φυσικά η Τζέιν Οστιν (1775-1817) αναφέρεται στην Αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα. Το μυθιστόρημα πρωτοκυκλοφόρησε το 1811 και θεωρείται από τα καλύτερά της ωριμότητάς της. Οπου ο πατέρας, κάτοχος μεγάλης περιουσίας, αφήνει τα πάντα στον γιο του από τον πρώτο του γάμο. Με αποτέλεσμα οι τρεις κόρες του να βρεθούν με άδεια ταμεία. Μοναδική διέξοδος, σ' εκείνη την Αγγλία, κάποιος ευκατάστατος γαμπρός. Ως εκ τούτου αρχίζει ο διχασμός. Από τη μια η ευαισθησία (καρδιά) και από την άλλη το συμφέρον (λογική). Η λογική το δυνατό σημείο της Εμμα Τόμσον. Η ευαισθησία το αδύνατο «προνόμιο» της Κέιτ Γουίνσλετ. Εντελώς βρετανικής κοπής. Και όποιος πιστεύει πως πρόκειται περί «σούπας» πλανάται πλάνη μεγάλη.

Sense And Sensibility - Trailer


«Crazy, Stupid, Love»

Αμερικανικής παραγωγής 2011 με σκηνοθέτες τον Γκλέν Φεράρα και τον Τζον Ρέκουα. Αμφότεροι δημιουργοί της ιδιαίτερης κομεντί «Σ' αγαπώ Φίλιπ Μόρις». Το cast: Στιβ Κάρελ, Τζούλιαν Μουρ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Εμμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι, Κέβιν Μπέικον, Αναλί Τίπτον και ο πιτσιρικάς Τζόνα Μπόμπο.

Κλείσιμο
Το σενάριο ασυνήθιστό. Το ίδιο και η πλοκή. Δηλαδή δεν πρόκειται για «χαζοαμερικανιά». Εχει σημασία αυτό. Εχουμε και λέμε. Ο Στιβ Κάρελ παντρεμένος με την Τζούλιαν Μουρ. Με δύο παιδιά. Η σχέση μουχλιασμένη. Ο Κάρελ μουχλιασμένος. Αλλά ο δεκατριάχρονος γιός τους (Τζόνα Μπόμπο) σφόδρα ερωτευμένος με την δεκαοκτάχρονη μπέιμπι σίτερ (Αναλί Τίπτον). Όμως αυτή φανατικά κρυφο-ερωτευμένη με τον Στιβ Κάρελ. Χωρίς ο τελευταίος να το ξέρει. Η ζωή του ζεύγους ανατρέπεται όταν μια μέρα η Τζούλιαν Μουρ, με παράνομη σχέση, ζητάει διαζύγιο. Ο Κάρελ εγκαταλείπει την οικογενειακή εστία και τα βράδια περιφέρει τη θλίψη του από μπαρ σε μπαρ. Κάπως έτσι πέφτει πάνω σε νεαρό γυναικοκατακτητή (Ράιαν Γκόσλινγκ). Και κάπως έτσι υπό τις οδηγίες και τα «σεμινάρια» του νεαρού Δον Ζουάν, αλλάζει την γκαρνταρόμπα του και μεταμορφώνεται σε καμάκι πρώτης κλάσεως. Η συνέχεια εντελώς ανατρεπτική. Εγώ προσωπικά το ξαναβλέπω.

Crazy, Stupid, Love. Official Trailer #1 - (2011) HD


«Zodiac»

Αμερικανικής παραγωγής 2007 με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Φίντσερ, δημιουργού του «Seven» (ίσως ό, τι καλύτερο έχουμε δει για serial killers) αλλά και της πιο πρόσφατης ιστορίας «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε» (Gone Girl). Το cast: Τζέικ Γκίλενχααλ, Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Μάρκ Ράφαλο, Μπράιαν Κοξ, Ελίας Κοτέας (της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά)

Τα περιστατικά είναι αληθινά. Η πλοκή στο Σαν Φρανσίσκο από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τριάντα χρόνια αργότερα. Και φυσικά αυτό το μυστηριώδες χρονικό αναφέρεται στις ανατριχιαστικές επιδόσεις ασύλληπτου serial killer. Ο οποίος κάθε φορά με επιστολές και την υπογραφή Zodiac, επικοινωνεί με μια τοπική εφημερίδα. Ο αστυνομικός συντάκτης αναλαμβάνει την υπόθεση αλλά εκείνος που με αθεράπευτη εμμονή αναζητεί τα ίχνη αυτού του φαντομά είναι ο σκιτσογράφος της ίδιας εφημερίδας. Περίεργη ιστορία και συναρπαστική αφήγηση!

Zodiac (2007) Trailer #1 | Movieclips Classic Trailers


Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα - Σήμερα συνεδριάζει η task force των λοιμωξιολόγων

Ποιοι δικαιούνται την επιδότηση κάλυψης τόκων ενήμερων δανείων

Voucher 600 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης