«Η Ποντικοπαγίδα» με την Αγγελική Δαλιάνη

«Η Ποντικοπαγίδα» με την Αγγελική Δαλιάνη

Τον  ρόλο της Μόλυ Ράλστον που ερμήνευε η Μαριάννα Τουμασάτου, πλέον στην παράσταση κρατά η Αγγελική Δαλιάνη

«Η Ποντικοπαγίδα» με την Αγγελική Δαλιάνη
Με νέα διανομή θα παίζεται από σήμερα 19 Δεκεμβρίου η Ποντικοπαγίδα η στο θέατρο Βεάκη. Η Αγγελική Δαλιάνη θα υποδύεται την  Μόλυ Ράλστον την οποία έως τώρα ερμήνευε η Μαριάννα Τουμασάτου, που αποχωρεί λόγω αυξημένων τηλεοπτικών υποχρεώσεων.

Το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Μανούσου Μανουσάκη και παίζεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα αφού προηγουμένως σημείωσε επιτυχία στη Θεσσαλονίκη.

Κλείσιμο
Η Ποντικοπαγίδα παραμένει το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου. Έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End  του Λονδίνου, με τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τότε - εδώ και 60 χρόνια – εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα.

Ξεκίνησε ως μικρό ραδιοφωνικό έργο το 1947 με τον τίτλο «Τρία τυφλά ποντίκια» ενώ πήρε το σημερινό της όνομα το πήρε από έναν στίχο του Σαίξπηρ όταν μετεξελίχθηκε σε κανονικό θεατρικό έργο. Ανέβηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμια πρεμιέρα το 1952 στο Βασιλικό Θέατρο του Νότιγχαμ. Στην Ελλάδα πρωτοπαίχτηκε από τον θίασο του Δημήτρη Παπαμιχαήλ το 1963, όπου έκανε το ντεμπούτο του ο Κώστας Καρράς.

Παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στα Θέατρα  Σμαρούλα  και Αμιράλ την περίοδο 1994-1995 με τους Στράτο Τζώρτζογλου, Μαρία Γεωργιάδου, Ειρήνη Κακαβούλη, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Θάνο Καλληώρα, Τζώνη Θεοδωρίδη και άλλους, σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και μετάφραση Δέσπως Διαμαντίδου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης