Μαίρη Χρονοπούλου: Αρνήθηκα μια μεγάλη δωρεά της γιατί θα έμενε απένταρη λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Μαίρη Χρονοπούλου: Αρνήθηκα μια μεγάλη δωρεά της γιατί θα έμενε απένταρη λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Εκτός από το σπίτι της Παιανίας η μεγάλη σταρ έχει αφήσει στο Χαμόγελο κι ένα διαμέρισμα που είχε στην Αχαρνών

giannopoulos-xronopoylou
Μπορεί η σχέση της Μαίρης Χρονοπούλου με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για κάποιους να είναι γνωστή, καθώς επιθυμία της ήταν μετά τον θάνατο της το σπίτι της Παιανίας και ένα διαμέρισμα στην Αχαρνών να περάσει στην κατοχή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ωστόσο άγνωστο παρέμενε μέχρι σήμερα πως η μεγάλη σταρ θέλησε να δωρίσει κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο αρνήθηκε ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος καθώς θα έμενε...απένταρη

Όπως εξομολογείται στο protothema.gr ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος η αξέχαστη σταρ ήταν τόσο γενναιόδωρη που δεν την ένοιαζε να μείνει ακόμα και χωρίς χρήματα προκειμένου να βοηθήσει την όλη προσπάθεια: «Εκτός από το σπίτι της Παιανίας η Μαίρη Χρονοπούλου έχει αφήσει στο Χαμόγελο κι ένα διαμέρισμα που είχε στην Αχαρνών» αναφέρει ο Κώστας Γιαννόπουλος και προσθέτει:

«Πριν από αρκετά χρόνια με κάλεσε να μου πει πως σέβεται απόλυτα το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» και πως είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ανδρέα που υπήρξε ο εμπνευστής της όλης ιδέας. Ζήτησε μάλιστα να με δει γιατί ήθελε να βοηθήσει οικονομικά. Έτσι βρεθήκαμε και φάγαμε μαζί και μας πρότεινε να μας δώσει τότε 2 εκατομμύρια δραχμές. Ένα αρκετά σεβαστό ποσό για την εποχή εκείνη. Μιλώντας μαζί της κατάλαβα πως αυτά ήταν τελευταία της χρήματα και πως μετά δεν θα της είχε μείνει δεκάρα τσακιστεί για να ζήσει. Μας τα έδινε όλα γιατί αυτή ήταν η Μαίρη. Φυσικά και με ευγενικό τρόπο δεν δέχτηκα την προσφορά της».

Από τότε η Μαίρη Χρονοπούλου δέθηκε περισσότερο με τον πρόεδρο και τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» μέχρι που πήρε την μεγάλη απόφαση να τους αφήσει την ακίνητη περιουσία της: «Από τότε η Μαίρη ήθελε να ήταν πιο κοντά στο έργο μας, με αποτέλεσμα να έχουμε συχνές επαφές μαζί της. Έτσι θέλησε να μας αφήσει το σπίτι της Παιανίας και το διαμέρισμα στην Αχαρνών. Μάλιστα πρόλαβε κι έζησε το αποτέλεσμα της προσφορά της, καθώς εκεί έμεναν δυο φοιτήτριες μας παιδιά του Χαμόγελου μέχρι και που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Γι αυτό ήταν τόσο χαρούμενη κι ευτυχισμένη».

Κλείσιμο
Αναφορικά με το τι θα γίνει με το σπίτι της Παιανίας που τόσο αγαπούσε η ηθοποιός, ο Κώστας Γιαννόπουλος είναι κατηγορηματικός: «Στόχος μας το σπίτι στην Παιανία να μείνει όπως είναι, για να θυμίζει στις επόμενες γενιές την μεγάλη σταρ. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πουληθεί σε καμία περίπτωση. Τα παιδιά θα φυτέψουν δέντρα και φυτά στο κήπο κι ίσως φιλοξενηθούν στο κτήμα και κάποια ζώα». 

Προς ένδειξη αγάπης προς το πρόσωπο της στην σελίδα του “Χαμόγελου του Παιδιού” έχουν αναρτηθεί εδώ και λίγες ημέρες στιγμές από τα τελευταία της γενέθλια που που ήταν μια έκπληξη των παιδιών και του Κώστα Γιαννόπουλου: «Αν προσέξετε τα κεράκια είναι ο αριθμός 100 γιατί εκείνη το ζήτησε σαν αστείο. Η Μαίρη μας δίδαξε δύναμη γιατί ήταν ένας άνθρωπος που πονούσε συνέχεια από όλα αυτά τα θέματα υγείας που την είχαν βρει κι όμως ήταν τόσο περήφανη που δεν ήθελε και πολλές φροντίδες. Γι αυτό και σε όσους λένε διάφορα αυτές τις ημέρες έχω να τους πω ν αφήσουν την ψυχή της να φύγει ήρεμη και να μην λένε όλα αυτά δεν είναι σωστό».


Ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν τρομοκράτη της Χαμάς να πυροβολεί εξ επαφής επισκέπτη του φεστιβάλ που παρίστανε τον νεκρό

Το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,5% για το 2023 και 2% για το 2024


«Χωρίς καμία διάταξη ασφαλείας» λειτουργούσε ο λέβητας που σκότωσε 6χρονο σε σχολείο στις Σέρρες το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης