«Με τα φτερά της ποίησης»: Η παρουσίαση του νέου live άλμπουμ Πρωτοψάλτη - Κορκολή

«Με τα φτερά της ποίησης»: Η παρουσίαση του νέου live άλμπουμ Πρωτοψάλτη - Κορκολή

Πρόκειται για το μουσικό υλικό του ρεσιτάλ πιάνου - φωνής που είχαν παρουσιάσει στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου

Protopsalti_-_Korkolis_-_Ianos
Μια ξεχωριστή μουσική συνεργασία και ένα «ακριβό» ρεπερτόριο αποτπώθηκαν στη δισκογραφία και μπορούν πλέον να μπουν σε κάθε σπίτι. Ο λόγος για την το ρεσιτάλ πιάνου – φωνής, αφιερωμένυ στη μελοποιημένη ποίηση, που είχαν παρουσιάσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Στέφανος Κορκολής, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και κυκλοφορεί τώρα σε ένα live διπλό άλμπουμ με τίτλο «Με τα φτερά της ποίησης».
Άλκηστις Πρωτοψάλτη & Στέφανος Κορκολής - Όμορφη Και Παράξενη Πατρίδα - Official Audio Release


Κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του άλμπουμ στον «Ιανό» οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν με ενθουσιασμό γι’ αυτήν τους την συνύπαρξη σε μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από σπουδαίους Έλληνες συνθέτες μεταξύ των οποίων οι Μίκης Θεοδωράκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Στέφανος Κορκολής, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Λάγιος και Μιχάλης Τρανουδάκης.

«Ανάμεσα στις συμπληγάδες της εποχής, στις δυσβάστακτες εικόνες και συναισθήματα η ψυχή μας μαλακώνει και η καρδιά μας κάνει χώρο για μουσική και ποίηση. Ο Αιγιοπελαγίτης Οδυσσέας Ελύτης πάντα θα δημιουργεί ένα μαγικό τοπίο και θα πλουτίζει την φαντασία μας» υπογράμμισε με νόημα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ ο Στέφανος Κορκολής συμπλήρωσε:«Καταθέσαμε τις ψυχές μας αβίαστα στο μεγαλούργημα που λέγεται Οδυσσέας Ελύτης. Τα τραγούδια αυτά θα ταξιδεύουν με ολάνοιχτα πανιά  στην έκφρασή μας».

Αμέσως μετά, εκείνη πήρε το μικρόφωνο, εκείνος κάθισε στο πιάνο και ερμήνευσαν ζωντανά κάποια από τα κομμάτια της δισκογραφικής αυτής δουλειάς όπως τα «Όμορφη Και Παράξενη Πατρίδα», «Του Μικρού Βοριά», «Ο  Έρωτας Τ' Αρχιπέλαγος» κ.α.

Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών συνάδελφοι και φίλοι των δύο καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους ήταν ο Μάριος Φραγκούλης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Γιώργος Περρής.


Ειδήσεις σήμερα:

Η μάχη των Βερσαλλιών: Η Ε.Ε. αποφασίζει για το κόστος της κρίσης - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Το στοίχημα Μακρόν για ευρωομόλογο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός


Μίλα Κούνις και Άστον Κούτσερ συγκέντρωσαν 20 εκατ. δολάρια για την Ουκρανία και συνεχίζουν - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης