Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στη Βρετανία λέει ότι η τραυματισμένη έγκυος στη Μαριούπολη είναι… ηθοποιός

Σάλος στα social media, οι χρήστες μιλούν για «βαρέλι δίχως πάτο» υβρίζοντας την Ρωσία και κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου - Το Twitter πάντως αφαίρεσε το περιεχόμενο μετά τις καταγγελίες

egkyos-oukrania04
Στο στόχαστρο των χρηστών του Twitter έχει βρεθεί τις τελευταίες ώρες ο λογαριασμός της ρωσικής πρεσβείας στη Μεγάλη Βρετανία καθώς στις αναρτήσεις της αμφισβητεί ότι έχουν τραυματιστεί άμαχοι από τον βομβαρδισμό του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη, ενώ φτάνει μέχρι και στο σημείο να υποστηρίξει ότι μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται να έχουν χτυπηθεί… φοράει μέικ απ!

 Οι εικόνες των εγκύων να μεταφέρονται αιμόφυρτες πάνω σε φορεία μετά το ρωσικό χτύπημα από αέρος, συγκλόνισαν τόσο τη διεθνή κοινή γνώμη, όσο και κορυφαίες προσωπικότητες του πλανήτη, αναδεικνύοντας έντονα μια ακόμα πτυχή της ανθρωπιστικής τραγωδίας που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανία.

Ωστόσο η ρωσική πρεσβεία επιδίδεται τις τελευταίες ώρες σε έναν διαδικτυακό αγώνα προκειμένου να πείσει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ σε ορισμένες από τις αναρτήσεις λέει ότι χρησιμοποιήθηκαν... ηθοποιοί από τους Ουκρανούς για να προκαλέσουν την κοινή γνώμη. 

Ωστόσο οι χρήστες των social media μιλούν για «βαρέλι δίχως πάτο» υβρίζοντας την Ρωσία και κάνοντας λόγο για εγκλήματα πολέμου. 

egkyos-1
presveia-1
presveia-3
presveia-12

Σημειώνεται ωστόσο πως το Twitter αφαίρεσε το εν λόγω περιεχόμενο από τη Ρωσική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Twitter είπε στο BBC: «Λάβαμε μέτρα επιβολής κατά των Tweets που αναφέρατε, καθώς παραβίαζαν τους Κανόνες του Twitter, και συγκεκριμένα τις πολιτικές μας περί μίσους και καταχρηστικής συμπεριφοράς που σχετίζονται με την άρνηση βίαιων γεγονότων».

twitter-1
Κλείσιμο


Πάντως, σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε πως «πριν βομβαρδιστεί το μαιευτήριο, Ουκρανοί εθνικιστές το είχαν εκκενώσει από προσωπικό και νοσηλευμένους και είχαν πάρει θέσεις μάχης», εξηγώντας ότι για τον λόγο αυτό έγινε ο στοχευμένος βομβαρδισμός από τους Ρώσους.

Οι εικόνες όμως από την επίθεση έδειξαν τραυματισμένες εγκύους να μεταφέρονται με φορεία έξω από το κτίριο, αμέσως μετά την επίθεση, ενώ δεν φάνηκε να υπάρχει ίχνος από τα ουκρανικά τάγματα, τα οποία επικαλέστηκε η Ζαχάροβα, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι οι Ρώσοι στόχευσαν το μαιευτήριο.



Ειδήσεις σήμερα:

«Στοπ» της Ρωσίας στην εξαγωγή ορισμένων τεχνολογικών προϊόντων και ξένου εξοπλισμού

ΕΚΤ: Αλλάζει το χρονοδιάγραμμα για τις αγορές ομολόγων - Τι αναφέρει για την Ελλάδα

Νέα προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας, επικίνδυνα φαινόμενα σε εξέλιξη - Δείτε πού χιονίζει τώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης