«Κασσιόπεια»: Επτά γενιές γυναικών στο μυθιστόρημα της Μαίρης Μεταξά – Παξινού

«Κασσιόπεια»: Επτά γενιές γυναικών στο μυθιστόρημα της Μαίρης Μεταξά – Παξινού

Η συγγραφέας και εικαστικός στο νέο της βιβλίο πραγματοποιεί ένα βιωματικό ταξίδι, γραμμένο με ειλικρίνεια και τρυφερότητα

kassiopeia_vivlio1
«Κασσιόπεια» τιτλοφορεί το νέο της μυθιστόρημα η εικαστικός και συγγραφέας Μαίρη ΜεταξάΠαξινού, που με συγκινητικό και ανθρώπινο τρόπο επιφυλάσσει για τους αναγνώστες ένα βιωματικό ταξίδι, γραμμένο με ειλικρίνεια και τρυφερότητα.

Το βιβλίο, που εξέδωσαν οι εκδόσεις «Υδροπλάνο», ξεκινά από την τουρκοκρατούμενη Ρόδο του 1860 και φτάνει μέχρι την κατάλυση της αυτοκρατορίας της Αιθιοπίας το 1973. Επτά γενιές γυναικών ταξιδεύουν με καραβάνια, τραίνα και αεροπλάνα, υφαίνοντας ασυνείδητα την ίδια τραγωδία.

Μέσα από περιγραφές γεμάτες χρώμα, ατμόσφαιρα και εξωτισμό, εμπλέκονται παράδοξα και ανομολόγητα τα συναισθήματα ανάμεσα σε κάθε μάνα και κόρη μέχρι που ένας έρωτας αλλάζει τα δεδομένα και εξαναγκάζει την τελευταία να αναζητήσει την αλήθεια, ξετυλίγοντας από την αρχή τον μίτο για να αλλάξει τη μοίρα της, κόντρα στο πεπρωμένο.

«Θα τα καταφέρει ή η ιστορία θα επαναληφθεί;» είναι το ερώτημα που θέτει η ιστορία στους αναγνώστες της.

kassiopeia_vivlio


Ποια είναι η συγγραφέας

Κλείσιμο
Η Μαίρη Μεταξά-Παξινού είναι συγγραφέας και εικαστικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αιθιοπία. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο L.T.C. Sussex, Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Γραφικές Τέχνες στη σχολή ΑΚΤΟ. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση.

Κυκλοφορούν εννέα παιδικά βιβλία της κι ένα Εγχειρίδιο Κινέζικης Αστρολογίας από τις εκδόσεις Κέδρος, ένα λιμπρέτο (Τρινολίνο και Βαλταμόρα) από τις εκδόσεις Κατάρτι, τρία διηγήματα με τίτλο Ρένια η Βελανιδιά από τις εκδόσεις Οσελότος, μια μετάφραση, Η Ιστορία του Ντεσπερώ, από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί, μια απόδοση (Τάο Τε Τσινγκ, του Λάο Τσε) από τις εκδόσεις Μελάνι.

Τιμήθηκε με Α’ βραβείο στον Διαγωνισμό Διηγήματος Σταθοπούλου με το διήγημα Αριάδνη και με Α’ βραβείο για το λιμπρέτο της από τη Λογοτεχνική Συντροφιά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης