Βρετανία: Πώς ένα σκίτσο του Banksy εκτόξευσε την αξία ενός σπιτιού από 300.000 στις 5 εκατ. στερλίνες

Βρετανία: Πώς ένα σκίτσο του Banksy εκτόξευσε την αξία ενός σπιτιού από 300.000 στις 5 εκατ. στερλίνες

Το σκίτσο  «Aachoo!» δείχνει μία ηλικιωμένη να φτερνίζεται παρασέρνοντας τα κτήρια ενός δρόμου – Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που ξύπνησε με σχέδιο του Banksy έγινε πλέον εκατομμυριούχος

banksy_eksw
Εκατομμυριούχος μέσα σε διάστημα… 11 ωρών έγινε ιδιοκτήτρια σπιτιού στο Μπρίστολ, που είδε την αξία του ακινήτου της να εκτοξεύεται μετά από εικαστική παρέμβαση του Banksy.

Η 57χρονη Αϊλίν Μακίν, κατείχε ένα σπίτι που ετοιμαζόταν να πουλήσει, εκτιμώντας ότι θα «έπιανε» 300.000 στερλίνες. Όμως πλέον, η αξία του ακινήτου εκτιμάται στις 5 εκατομμύρια στερλίνες και φυσικά ακύρωσε την πώληση.

Σύμφωνα με το ITV η ιδιοκτήτρια αναμενόταν να ανταλλάξει τα συμβόλαια την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο απέφυγε τη συναλλαγή, όταν ο Banksy ανέλαβε μέσω Instagram την πατρότητα του έργου.



View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)


Το έργο «Aachoo!!» δημιουργήθηκε μέσα σε μια νύχτα στο πλάι του σπιτιού της Αϊλίν, που βρίσκεται δίπλα στη Vale Street στο Τόντερνταουν στις 10 Δεκεμβρίου. Ο δρόμος θεωρείται ως ο πλέον απότομος δρόμος σε όλη την Αγγλία και πιθανώς αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του εκκεντρικού καλλιτέχνη.


Κλείσιμο
New Banksy in Bristol covered in Perspex



Ο Banksy φιλοτέχνησε μία ηλικιωμένη παραδοσιακή γυναίκα που φτερνίζεται «παρασέρνοντας» τα κτήρια, με σπρέι στη μία πλευρά του σπιτιού. Φορώντας μαντήλι, η ίδια κάμπτεται από το φτέρνισμα και αναγκάζεται να αφήσει το μπαστούνι και την τσάντα της, ενώ της φεύγει η μασέλα της.


banksy_2


Εντόπισαν το έργο το πρωί της Πέμπτης

Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στον εξωτερικό τοίχο της ημιανεξάρτητης ιδιοκτησίας της Αϊλίν, το πρωί της Πέμπτης.

Από την πρώτη στιγμή, πολύς κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στο σημείο, για να δει το έργο. Μάλιστα ο γιος της ιδιοκτήτριας ανέφερε ότι πολλοί άρχισαν να σκαρφαλώνουν στο σπίτι ενώ κοιμόταν για να δουν όσο καλύτερα μπορούν στο νέο έργο.

It’s a Banksy


Πλέον η οικογένεια έβαλε στο σκίτσο πολυμεθακρυλικό μεθύλιο για να το προστατεύσει. Επίσης, σκοπεύουν να απευθυνθούν σε εταιρείες ασφαλείας για το πώς να το κρατήσουν ασφαλές και τι να κάνουν. Σύμφωνα με όσα είπε, η μητέρα του αγχώθηκε από την προσοχή και θα της πάρει χρόνο να αποφασίσει τι θα κάνει μετά.

Ειδήσεις σήμερα:

Ιnterpol: Eπιχείρηση σε τέσσερις ηπείρους για εμπορία ανθρώπων - 200 συλλήψεις


Βραχνιασμένος και ταλαιπωρημένος στην σημερινή ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς


«Βροχή» τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια πριν καν τελειώσει η ενημέρωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης