«Βροχή» τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια πριν καν τελειώσει η ενημέρωση

«Βροχή» τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια πριν καν τελειώσει η ενημέρωση

Δείτε τι λένε οι κομμωτές

kommotiria123
Δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν τα τηλέφωνα στα κομμωτήρια από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν το άνοιγμα κομμωτηρίων και κουρείων, τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. 

Ο κ. Ιορδάνης Μακρίδης, αλλά και ο κ. Αντώνης Μανδαλιανός, κομμωτές με πολυετή εμπειρία στη Θεσσαλονίκη, τονίζουν μιλώντας στο GRTimes.gr ότι κάθε άλλο παρά ανακουφιστικό είναι το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους, αφού πρέπει να διαχειριστούν σε μικρό χρονικό διάστημα όλους τους πελάτες τους, τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα και χωρίς οικονομικό αντίκρισμα.

Ο κ. Μακρίδης, ανησυχεί τόσο για το πως θα διαχειριστεί το πελατολόγιο του, εξυπηρετώντας επαρκώς τους πελάτες του με την ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων, όσο και για την υγεία του. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η άρση του lockdown θα σημάνει μία ανάσα για τα ταμεία των κομμωτηρίων, ο κ. Μακρίδης δεν ενστερνίζεται αυτή την άποψη.

«Το άγχος είναι μεγάλο. Τα τηλέφωνα έχουν αρχίσει ήδη να χτυπούν. Το πρώτο τηλεφώνημα το έλαβα ακριβώς στις 11:00. Σκεφτείτε ότι έχει καλυφθεί σχεδόν η μισή εβδομάδα. Όλοι σπεύδουν να εξυπηρετηθούν το γρηγορότερο δυνατό φοβούμενοι ότι θα μας ξανακλείσουν. Φροντίζω να κανονίζω τα ραντεβού μου, χωρίζοντας ένα μισάωρο το ένα από το άλλο, ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι και να διασφαλίσω ότι στο μαγαζί θα βρίσκεται μόνο ένα άτομο τη φορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε 3 εβδομάδες δεν μπορούμε να καλύψουμε τα πάγια έξοδά μας, τα οποία είναι πολλά, αλλά ούτε να κερδίσουμε», τονίζει ο κ. Μακρίδης.

Ο ίδιος, κάνει έκκληση στους πελάτες, να επιδείξουν κι εκείνοι ανάλογη ωριμότητα και σεβασμό στα μέτρα και στην υγεία:

«Δε θέλω να έρχονται ολόκληρες παρέες για να εξυπηρετηθεί ο ένας. Δε θέλω να βρεθώ εκτεθειμένος ζητώντας τους να αποχωρήσουν και δε θέλω σίγουρα να παρανομήσω. Άλλο να έρθει μία μαμά με το παιδάκι της. Θέλω ο κόσμος να επιδείξει υπευθυνότητα και να έρχεται ο πελάτης μόνος του για να είμαστε όλοι ασφαλείς», αναφέρει κλείνοντας.

Από τις 11:00 χτυπούν τα τηλέφωνα

«Φωτιά» έχει πάρει και το τηλέφωνο του κομμωτή Αντώνη Μανδαλιανού, ο οποίος φαίνεται να συμφωνεί με τον κ. Μακρίδη, στο ότι έπεται μία εβδομάδα άγχους. Ο κ. Μανδαλιανός, αναγνωρίζει το θετικό κομμάτι της υπόθεσης, το οποίο δεν είναι άλλο από την ευκαιρία που δίνεται στον κόσμο να καλωπιστεί και να προσέξει τον εαυτό του αφενός, και η έξοδος απ’ το σπίτι των κομμωτών αφετέρου. Η ανησυχία όμως για την υγεία παραμένει.

Κλείσιμο
«Ναι, επιτέλους θα δουλέψουμε, αλλά εγώ έχω κάτσει σπίτι τόσο καιρό για να προφυλαχθώ. Τώρα, δεν ξέρω ποιος πελάτης θα είναι λόγου χάριν ασυμπτωματικός. Φυσικά και ανησυχώ για την υγεία μου. Στο κομμωτήριο εφοδιαστήκαμε με ειδικά αλκοολούχα σπρέι για να ψεκάζουμε μετά την αποχώρηση και πριν την άφιξη ενός πελάτη, ενώ θα φροντίσουμε για την τακτική απολύμανση του κομμωτηρίου, φορώντας παράλληλα και τη μάσκα. Αλλά και πάλι. Ο πελάτης με τον άλλο πελάτη έχουν απόσταση, εγώ με τον πελάτη όμως όχι», εξηγεί ο κ. Μανδαλιανός.

Ο ίδιος, κλείνοντας, διευκρινίζει ότι το άνοιγμα των τριών εβδομάδων σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οικονομική ανάσα, καθώς ίσα που φτάνουν τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν για την κάλυψη των πάγιων εξόδων των δύο μηνών της αυστηροποίησης των μέτρων, καθώς τα 800 ευρώ, φαίνεται πως δεν έφτασαν ούτε για την κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών.


Πήγη: Grtimes


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τη Δυτική Αττική

Μητσοτάκης: Η απειλή κυρώσεων στην Τουρκία είναι το καλύτερο εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Ο πλήρης οδικός χάρτης των γιορτών - Ποια καταστήματα θα λειτουργήσουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης